ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Upozornění na podvodníka

Dne 24. 1. 2013 navštívil naší kuželnu muž středního věku a vyžádal si od našeho kantýnského telefonní číslo na někoho z „A“ družstva. Kantýnský v dobrém úmyslu vytočil ze svého mobilu moje číslo…

Dotyčný muž se mi představil jako Daniel Braun z Jihlavy. S Danem jsem před třemi týdny mluvil při vzájemném zápase. Muž mi začal do telefonu popisovat, jak se mu otevřela ledvinka, z které mu vypadla peněženka, a že ve Špindlerově Mlýně převrátil auto. Došlo mi, že hlas neodpovídá Danovi. Ihned jsem volal našemu kantýnskému nazpět, ale mezitím muž z kuželny urychleně odešel. Podle informace od kantýnského samozřejmě nesouhlasil ani popis Daniela Brauna. Evidentně šlo dotyčnému o to, aby získal důvěru kantýnského. Poté by ho pravděpodobně požádal o půjčku hotovosti.

Ve spolupráci s dalšími kuželkáři jsem se dostal k odkazu na webu idnes.cz Královéhradeckého kraje, na kterém byl zveřejněný článek s fotem podvodníka. Foto z článku jsem ukázal našemu kantýnskému a ten mi s velkou jistotou potvrdil, že osoba na fotografii je člověk, který se ve Vrchlabí vydával za hráče Daniela Brauna.

Je docela možné, že jde o stejného člověka, který se kuželkářům ve Zlíně představil jako p. Majer z Náchoda. Myslím si, že jde i o pokračování případu Jaško a Jaške, o kterém Vás informuji na webu SKK Vrchlabí  v článku „Podvodník – pozor na Jaška!“:

V minulosti jsem vás informoval o neznámém podvodníkovi, který si půjčuje peníze od kuželkářů a své „výpůjčky“ nevrací. Bohužel jsem obdržel info, že se objevil další případ o zapůjčení peněz podvodníkovi. Podvodník se představuje pod jménem Jaško neboli Jaške a tvrdí, že je z Vrchlabí. Patrně to může být pravda, protože p. Jaško vcelku dobře popisuje poměry vrchlabských kuželek. Pana Jaška neznáme a nikdy nikdo s takovým jménem kuželky ve Vrchlabí nehrál. Zjistili jsme, že „okruh působnosti“ pana Jaška se rozšiřuje, a po posledním známém případu z Třebíče, panu Jaškovi „naletěli“ i kuželkáři Poděbrad, Roudnice nad Labem a Valašského Měziříčí. Podvodník, pan Jaško, si vypůjčuje částky kolem 1000 Kč pod různými záminkami. Prosím o obezřetnost před tímto podvodníkem! Pan Jaško nechává opisovat z pasu svoje nacionále, aby tak vzbudil důvěru vůči svým obětem podvodu. Pokusíme se i díky popisu tohoto člověka (spíše nelidu) najít. Z dosud mně známých případů už částka výpůjček přesáhla 5000 Kč a tudíž je již možné řešit tuto záležitost trestním oznámením.

Prosím, o případné info o výskytu dalších případů.

Datum: 12. 2. 2013 | Sekce: Ostatní | Autor: Vlado Žiško