ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2012/13 – 15. kolo soutěže

Čelo tabulky po patnáctém kole beze změn. Slavia Praha, TJ ČKD Blansko i Spartak Přerov využily domácího prostředí k zisku bodů.

Utkání patnáctého kola nepřinesla žádné změny do čela tabulky. Kandidátky na zisk mistrovského titulu hrály doma a v utkáních nezaváhaly. Družstva na chvostu tabulky vyšla v tomto kole naprázdno, a tak ani bodový rozdíl na první nesestupovou příčku se nezměnil a je stále šest bodů. Domácí celky mají v tomto kole na svém kontě čtyři výhry. Hostující celky se radovaly z vítězství dvakrát. Sokol Husovice porazily TJ Neratovice a KK Zábřeh překvapivě zvítězil v Náchodě. Na čele tabulky má TJ ČKD Blansko a Slavia Praha stále náskok čtyř bodů na Spartak Přerov.

Další šestistovku do statistik přidala Kristýna Strouhalová ze Spartaku Přerov, když v domácím prostředí porazila 601 kuželek. Pořadí jednotlivkyň dle dosažených průměrů nedoznalo proti minulému kolu žádné změny. Stále vede Naďa Dobešová ze Slavie Praha před Olgou Bučkovou z KK Zábřeh a Lenkou Kalovou z ČKD Blanska. V pořadí jednotlivkyň dle dosažených bodů pro družstvo opustila vedoucí příčku Naďa Dobešová, když doma prohrála o dvě kuželky s Martinou Hrdinovou z SKK Jičín. Do vedení se opět posunula Olga Bučková z KK Zábřeh. Třetí místo drží Aneta Cvejnová z SKK Náchod.

TJ Neratovice mohly v případě vítězství snížit rozdíl bodů na první nesestupovou příčku. Hostující hráčky z Husovic jim to nedovolily. Hned po úvodní části šly hostující hráčky do vedení a předhozenou šanci již nepustily. Ve střední části utkání sice domácí hráčky snížily náskok soupeřek na přijatelný a hratelný rozdíl, ale závěr utkání se hrál opět v režii hostujícího celku, který povolil domácím hráčkám pouze zisk jediného bodu, o který se zasloužila Lucie Holubová.

KK Zábřeh, který se pohybuje ve druhé polovině tabulky, v Náchodě domácí celek zaskočil hned v úvodu utkání. Hostující celek si zásluhou výborného výkonu Lenky Horňákové vytvořil důležitý náskok. Ta zahrála nejlepší výkon v utkání, když porazila 578 kuželek. Ve střední části se hostující hráčky Olga Bučková s Romanou Švubovou postaraly o navýšení vedení na 3:1 a náskoku na 146 kuželek. Na likvidaci tohoto náskoku již koncové hráčky domácího celku neměly. Bodově sice stav utkání srovnaly, ale na kontě KK Zábřeh zůstalo 95 kuželek, která znamenaly cennou výhru hostujícího celku.

Slavia Praha hostila v tomto kole SKK Jičín. Hostující hráčky dlouho držely s domácím celkem krok a to hlavně díky výhře Martiny Hrdinové nad Naďou Dobešovou a Dany Vikové nad Vlastou Kohoutovou. Závěr utkání domácí družstvo zásluhou výkonů Heleny Gruzskové a Růženy Smrčkové ustálo a dovedlo utkání do vítězného konce.

Utkání v Blansku mělo dvě rozdílné části. V první držel hostující celek s domácími krok hlavně zásluhou Aleny Kantnerové, která zahrála nejlépe v utkání, když porazila 587 kuželek. Po první polovině vedly domácí hráčky 2:1. TJ Valašské Meziříčí, ale mělo na svém kontě o 19 kuželek navíc. Druhá polovina utkání se hrála plně v režii domácího celku. Jasné vítězství Blanska nakonec pečetila výborným výkonem Zdeňka Ševčíková, která porazila 586 kuželek.

Spartak Přerov hostil poslední celek tabulky Lokomotivu Českou Třebovou. Domácí hráčky uhrály pouze tři body ze hry, ale i přesto mělo utkání jednoznačný průběh ve prospěch Přerova. Třebová měla navrch v úvodu utkání, kde hlavně zásluhou výborného výkonu Aleny Holcové 590 vedla o 52 kuželek. V dalším průběhu to šlo s hostujícím celkem z kopce. Když v závěru utkání pro zranění nedohrála svůj start hostující Ludmila Johnová, skončilo utkání pro domácí dobře. Výborný výkon podala domácí hráčky Kristýna Strouhalová, která porazila 601 kuželek.

Sokol Duchcov hostil pražskou Konstruktivu, která působila v tomto utkání odevzdaným dojmem. Po nevýrazných výkonech, kdy i její nejlepší hráčka skončila v červených číslech, přenechala oba body domácímu celku, který nemusel podat nijak oslnivý výkon na to aby bral oba body. Konstruktiva uhrála tři body ze hry, ale výkony 483 resp. 468 znamenaly velkou ztrátu v poražených kuželkách a to na zisk alespoň bodu nemohlo stačit.

Datum: 10. 2. 2013 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa