ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Pro-Tec Cup – Pohár ČKA: 3. předkolo a los nadstavby

Známe všech 16 družstev, která si vybojovala postup ze základní části Poháru ČKA a stanou se nyní soupeři šestnácti nasazeným družstvům.

Nejpočetnější zastoupení v nadstavbové části má Královéhradecký kraj, 5 družstev, a Ústecký a Jihomoravský kraj po čtyřech družstvech. Kromě Libereckého kraje, ze kterého se už několik let do Poháru ČKA nepřihlásilo ani jedno družstvo, nemá v nadstavbové části zastoupení kraj Karlovarský.

Ze závěrečného kola základní části postoupili do části nadstavbové většinou favorité. Kolo se ale neobešlo ani bez několika překvapení.

Zcela jednoznačně postoupily SKK Rokycany A, Vltavan Loučovice, KK Vyškov, KK Lokomotiva Tábor, TJ Červený Kostelec, SKK Jičín A a Loko Ústí nad Labem.

V dramatickém duelu mezi dvěma třetiligovými oddíly, KK Akuma Kosmonosy a VTŽ Chomutov, dokázaly Kosmonosy doma zvrátit velmi nepříznivý výsledek z Chomutova. Favorizovaný SKK Jičín B zdolal Jiskru Ústí nad Orlicí II – Hylváty až v závěrečných stodvacítkách. Také Zbrojovka Vsetín splnila roli favorita duelu s SKK Ostrava B velmi těsně až ve druhé polovině odvety. Ve dvojutkání Jiskry Hazlov se Sokolem Kdyně měl být favoritem třetiligový Hazlov. Jenomže Kdyně využila možnosti startu mnohonásobného reprezentanta Viktora Pytlíka a ten kdyňský celek postavil do úplně jiné roviny. Až nečekaně hladce se vypořádala Jiskra Nová Bystřice A s B družstvem TJ Třebíč.

A teď ta překvapení. Záloha prvoligového Spartaku Přerov si nedokázala poradit se Sokolem Rybník. Problémy si Přerov B nadělal už v prvním utkání prohrou 1:5. V první polovině odvety se zdálo, že by to ještě mohlo jít zvrátit. Druhá polovina ale poslala do nadstavby Rybník. V duelu dvou druholigových družstev prohrál, v současnosti vedoucí celek té východní skupiny druhé ligy, KK Zábřeh, na kuželně KK Moravská Slavia Brno s B družstvem 0:6 a zdálo se být rozhodnuto. Zábřeh to ale nevzdal a k „náhlé smrti“ nakonec chybělo 5 kuželek v duelu Lukáše Horňáka s Michalem Kellnerem.

Nakonec ta dvě největší překvapení. Druholigová TJ Prostějov vyhrála na drahách třetiligového SKK Ostrava A 4:2 a myslím, že nikdo nepochyboval o tom, kdo si z této dvojice zajistí postup. Jenomže přišla odveta a jediný z domácího celku si připsal bod Petr Pospíšilík a to bylo proklatě málo. KK Slovan Rosice – přední druholigový celek, TJ Nové Město na Moravě – divize. To by měla být jednoznačná záležitost. Nebyla, nebo vlastně byla, ale v opačném gardu. V Novém Městě je na hostování bývalý juniorský a dorostenecký reprezentant Miloš Stloukal a ten se stal ústřední postavou dvojzápasu. V domácím utkání sice příliš nezářil, ale na soupeře nahrál víc kuželek, než byl konečný rozdíl v družstvech. V odvetě hned v úvodní části utkání získal po pěkném výkonu ten potřebný bod. Osud Rosic zpečetil novoměstský Michal Miko.

Dva nejlepší výkony základní části předvedlo družstvo SKK Rokycany A (2456, 2364) a další dva KK Lokomotiva Tábor A (2350, 2340). Tři ze čtyř nejlepších výkonů byly dosaženy na kuželně v Rokycanech. Nejvyššího výkonu v jednotlivcích dosáhl David Kášek, KK Lokomotiva Tábor (630), druhý stupínek patří Vladimíru Kučerovi z B družstva téhož oddílu (625) a za nimi následují dva hráči SKK Rokycany A Roman Pytlík (623) a Vojtěch Špelina (622). Stejně jako u družstev byly tři z těchto výkonů dosaženy na kuželně v Rokycanech a čtvrtý v Táboře.

 Výsledky utkání Pro-Tec Cup – Poháru ČKA jsou denně aktualizovány na webu poharcka.kuzelky.cz. Zde je oznámen i termín utkání ve dni, ve kterém mně je nahlášen.

Příjem zpravodajů je třeba si zajistit na tomto webu ČKA. Zpravodaj je možné si stáhnou také z výše uvedené adresy webu Poháru ČKA.

Datum: 10. 1. 2013 | Sekce: Pohár ČKA | Autor: Jindřich Svoboda