ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2012/13 – 10. kolo soutěže

ČKD Blansko po výhře nad úřadujícím mistrem je na čele tabulky s náskokem dvou bodů. Nejlepší výkon kola zahrála Veronika Plasová z Konstruktivy Praha, když porazila 592 kuželek.

V předposledním kole soutěže získaly hostující celky jediné vítězství a to zásluhou hráček KK Zábřeh, které zvítězily na drahách posledního celku tabulky Lokomotivy Česká Třebová. Ve zbývajících utkáních se radovaly z výher domácí celky. Největší pozornost kuželkářské veřejnosti byla upřena do Blanska, kde se představily hráčky úřadujícího mistra. Hráčky Blanska udržely desetikolový náskok a zvítězily. Na čele tabulky tak mají dvoubodový náskok na dvojici Spartak Přerov a Slavia Praha. Konec tabulky nedoznal podstatných změn. Dvojice družstev z konce tabulky TJ Valašské Meziříčí a Lokomotiva Česká Třebová ztrácejí na desáté místo dva resp. tři body.

Utkání kola v Blansku mělo hodně vyrovnaný průběh. Domácí hráčky uhrály v úvodní části dva body při náskoku 37 kuželek. Ve druhé části naopak hostující hráčky uhrály dvě výhry díky nevýrazným výkonům domácích. Utkání nakonec rozhodl výborný výkon Lenky Kalové. Porazila 585 kuželek a zajistila domácím výhru, když na kontě Blanska zůstalo po posledním hodu 10 kuželek.

Pražská Konstruktiva hostila SKK Jičín. Domácí celek nezvládl úvod utkání, po kterém prohrával 2:0. V dalším průběhu se hra domácích hráček podstatně zlepšila a na kuželně dominovaly. Výhru domácího celku pečetila v závěru výborným výkonem Veronika Plasová, když porazila 592 kuželek.

Hráčky KK Zábřeh zajížděly k důležitému utkání do České Třebové. Hostující celek utkání zvládl. Uhrál důležité dva body a před závěrečným kolem podzimu se vymanil z přímého ohrožení pádu na sestupová místa. Výhra je pro Zábřeh důležitá i proto, že v posledním kole je doma čeká soupeř z nejtěžších v podobě  Spartaku Přerov.

Husovice uhrály doma další dva body. V utkání nevyrovnaných výkonů přehrály TJ Valašské Meziříčí. Hostující celek nevyužil zaváhání domácích hráček. Martina Zimáková při výkonu 499 prohrála s Monikou Trdou, která porazila pouze 489 kuželek. Hráčky TJ Valašského Meziříčí v závěru mohutně dotahovaly. Na kontě Husovic nakonec zůstalo 11 kuželek a ty rozhodly o jejich výhře.

Spartak Přerov hostil TJ Neratovice a jeho hráčky nedaly hostujícímu družstvu žádnou šanci na případný úspěch. Hned v úvodní části utkání nabraly Neratovice ztrátu 123 kuželek a ta se s nimi vezla až do konce.

Sokol Duchcov hostil v hodně vyrovnaném utkání SKK Náchod. Z šedi průměrných výkonů nakonec vystoupil duel, který v podstatě rozhodl. Nikol Plačková hrála na Anetu Cvejnovou a tu po dobrém výkon přehrála výkonem 587 na 567. Domácí hráčky udržely náskok v poražených kuželkách a zaslouženě zvítězily.

Ani v tomto kole nepadla žádná šestistovka. Nejblíže k ní měla hráčka Konstruktivy Praha Veronika Plasová, která letos drží vynikající formu. Porazila v utkání proti SKK Jičín 592 kuželek. Druhý nejlepší výkon kola zahrála Nikol Plačková ze Sokola Duchcov 587 kuželek a třetí Lenka Kalová z ČKD Blansko 585 kuželek. Pořadí jednotlivkyň dle dosažených průměrů nedoznalo podstatných změn. Stále vede Olga Bučková před Naďou Dobešovou. Obě podaly v tomto kole na venkovních drahách stejný výkon, a tak se odstup nezměnil. Olga Bučková z KK Zábřeh byla výkonem 574 o kuželku lepší. Třetí místo drží Veronika Plasová z Konstruktivy Praha.

V pořadí jednotlivkyň dle zisku bodů pro družstvo drží neporazitelnost již jen první v pořadí Olga Bučková z KK Zábřeh. Lucie Nevřivová z ČKD Blansko v tomto kole prohrála a klesla na třetí příčku. Před ní se dostala na druhé místo její soupeřka z utkání v Blansku Naďa Dobešová.

Datum: 2. 12. 2012 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa