ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2012/13 – 9. kolo soutěže

Po těsné prohře v Náchodě zaostává Spartak Přerov za vedoucí dvojicí ČKD Blansko a Slavia Praha o dva body.

Poprvé v tomto soutěžním ročníku měly navrch domácí celky. Hostující družstva nezískala v tomto kole ani bod. Nejblíže k tomu měl Spartak Přerov v Náchodě. Pět kuželek v celkovém součtu nakonec hovořilo pro domácí.

Vedení v tabulce i po tomto kole udržely hráčky TJ ČKD Blansko. Stejný počet bodů, ale horší skóre, má na druhém místě Slavia Praha. Třetí Spartak Přerov má po klopýtnutí v Náchodě na vedoucí duo ztrátu dvou bodů. Ze sestupové pozice se po tomto kole vymanily hráčky TJ Neratovic. Na jedenáctou příčku se propadlo TJ Valašské Meziříčí a poslední se ziskem tří bodů je Lokomotiva Česká Třebová.

Vedoucí celek tabulky hostil Sokol Husovice. Na zisk bodů ze hry skončilo utkání nerozhodně 3:3. Na poražené kuželky měly jasně navrch domácí hráčky, díky tomu získaly dva body do tabulky a udržely vedení v soutěži. Nejlepší výkon v utkání zahrála domácí Lenka Kalová, když porazila 581 kuželek.

Slavia Praha hostila Sokol Duchcov. Hostující hráčky uhrály tři body ze hry, ale i přes to mělo utkání jednoznačný průběh. Zásluhu na tom měla hned v úvodu utkání domácí Naďa Dobešová, která po nejlepším výkonu v utkání 592 přehrála svoji soupeřku o 90 kuželek. Ve střední části utkání navýšila náskok domácích Šárka Marková výkonem 582. Ta svoji soupeřku přehrála o 63 kuželek. Ani dvě výhry hostujících hráček v závěrečné fázi utkání již nemohly při náskoku 143 kuželek Slavie nic změnit na výhře domácího celku.

Bitva až do posledního hodu, tak lze charakterizovat utkání v Náchodě, kde domácí hráčky hostily Spartak Přerov. Rozhodovalo se až na závěrečné dráze, kde nakonec domácí hráčky zásluhou Anety Cvejnové udržely náskok pěti kuželek a při třech výhrách ze hry zaslouženě zvítězily. Spartak Přerov měl v poražených kuželkách navrch po celou dobu utkání. O toto vedení přišel až dvě dráhy před koncem, kde šly poprvé do vedení o pět kuželek domácí hráčky a tento náskok udržely až do konce.

Souboj celků z konce tabulky mezi TJ Neratovicemi a Lokomotivou Česká Třebová vyzněl poměrem jasně pro domácí celek. V nezajímavém a výkonově slabém utkání na nepadavé kuželně se hostujícímu celku nedařilo. V celém utkání pět výkonů pod pětistovkou a čtyři těsně nad. K tomu není co dodávat. Hostující hráčky se navíc nevymanily z červených čísel. Nejlepší výkon má hodnotu 523 kuželek a to je i na nepadavé kuželně málo. TJ Neratovice se tak posunuly díky této výhře na devátou příčku v tabulce. Lokomotivě Česká Třebová zůstává Černý Petr a je v tabulce poslední.

KK Zábřeh, který si již nemůže dovolit  žádné další domácí prohry, hostil Konstruktivu Praha. V hostujícím celku zahrála v tomto utkání pouze jejich nejlepší hráčka Veronika Plasová a to tentokrát na dobře hrající domácí celek nestačilo. KK Zábřeh si vypracoval po druhé části utkání uklidňující náskok v poražených kuželkách. Ten v závěru utkání ještě navýšila po výborném výkonu Jitka Killarová, když porazila 589 kuželek a potvrdila tak jasnou výhru domácího celku.

SKK Jičín hostil v tomto kole TJ Valašské Meziříčí. Domácí hráčky si hned v úvodu utkání vypracovaly jasné vedení. V dalším průběhu sice uhrály hostující hráčky dva body, ale ty již neměly žádný vliv na konečný výsledek a jasnou výhru domácího celku.

Ani v tomto kole žádná šestistovka nepadla. Nejblíže k ní byla Naďa Dobešová ze Slavie Praha, která porazila 592 kuželek. Druhý nejlepší výkon kola zaznamenala Jitka Killarová z KK Zábřeh výkonem 589 poražených kuželek a třetí Lenka Kalová z ČKD Blanska výkonem 581. Pořadí jednotlivkyň dle dosaženého průměru nedoznalo změn. Vedení i po tomto kole drží stále Olga Bučková z KK Zábřeh před Naďou Dobešovou ze Slavie Praha a Veronikou Plasovou z Konstruktivy Praha. V pořadí jednotlivkyň dle zisku bodů jsou i po tomto kole stále dvě neporažené, které drží 100% bodový zisk. Na prvním místě Olga Bučková z KK Zábřeh před Lucii Nevřivovou z ČKD Blanska. Na třetím místě je s jednou prohrou Naďa Dobešová ze  Slavie Praha.

Datum: 25. 11. 2012 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa