ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2012/13 – 9. kolo soutěže

Spartak Přerov uhrál v Náchodě remízu. Měl i na vítězství. Náchod i přes toto klopýtnutí drží vedení v tabulce o tři body na TJ Třebíč.

Hostující celky uhrály v tomto kole jedinou výhru, když Centropen Dačice zvítězil ve Vrchlabí. Překvapivě bod si odvážejí hráči Spartaku Přerov z Náchoda, kde celkově nahráli o 13 kuželek víc jak soupeř. Na straně domácích rovnaly stav čtyři výhry jednotlivců. Na čele tabulky se ani přes ztrátu vedoucího Náchoda nic nezměnilo. Vede stále SKK Náchod s náskokem tří bodů na TJ Třebíč. Na třetí místo klesli hráči Spartaku Přerov. Na konci tabulky rovněž nedošlo k žádným změnám. Oba týmy na sestupových pozicích v tomto kole nebodovaly. SKK Vrchlabí a TJ Valašské Meziříčí ztrácejí po tomto kole na první nesestupovou příčku tři body.

Divácky atraktivní utkání se hrálo v Třebíči, kde domácí hostili silný celek Sokol Husovice. Vyrovnané utkání se rozhodovalo až v závěrečné fázi utkání, kde bylo prakticky rozhodnuto již po třetí dráze, když Kamil Nestrojil vedl nad Jiřím Radilem, kterému se tentokrát v Třebíči nedařilo 3:0 a domácí již měli značný náskok v poražených kuželkách. Výborný výkon, na který se dalo dívat,  předvedl v Třebíčí hostující Dušan Ryba, který zahrál nejlepší výkon v utkání, když porazil 632 kuželek. Z domácího celku jedinou šestistovku zdolal Kamil Nestrojil výkonem 606 poražených kuželek.

Slavoj Praha se pomalu rozjíždí a posouvá se v tabulce do pozic, které mu právem náleží. Špatně hrající KK PSJ Jihlava nebyla v tomto kole nijak zdatným soupeřem a podle toho utkání vypadalo. Domácí hráči měli po celé utkání navrch. Suverenitu domácích narušil pouze Václav Rychtařík, který získal bod na Jiřího Bartoníčka. Skvělou formu potvrdil další šestistovkou Anton Stašák. Tentokrát porazil 604 kuželek.

Utkání kola mezi SKK Náchod a Spartakem Přerov stálo za to. Náchod tentokrát zůstal hluboko za svými domácími výkony a toho Přerov dokonale využil. Uhrál v celkovém součtu o třináct kuželek víc jak jeho soupeř a vybojoval bod, když v jednotlivých duelech byli úspěšnější domácí hráči, kteří čtyřikrát zvítězili. Hosté měli i na výhru. V závěru utkání neudržel přerovský Jiří Kudela slibný náskok na Jaroslava Hažvu, který střídal Perta Holého. Nejlepší výkon utkání zahrál Daniel Neumann 628, z hostující ho celku byl nejlepší Roman Goldemund výkonem 618.

Družstvo Sokola Luhačovice hostilo nováčka soutěže Sokol Kolín. Domácí celek zahrál v tomto utkání dobře a nedal soupeři žádnou šanci na případný úspěch. Tři výkony nad šestistovku, z toho hned dva v úvodních duelech soupeře položily. Bod Jana Peláka v závěru utkání již nemohl na jasné výhře Luhačovic nic změnit. Výborně zahrál v utkání domácí Jan Polách, který porazil 637 kuželek.

Centropen Dačice zajížděl k utkání tohoto kola do Vrchlabí a po průměrném výkonu uhrál na slabě hrající domácí cenné dva body. Výborně zahrál v utkání hostující Jiří Malínek. Díky němu má nejlepší výkon v utkání hodnotu 611 kuželek.

Poslední celek tabulky zajížděl do Chomutova na dráhy Jiskry Kovářské. Posílený celek hostí držel s domácími po celé utkání krok a stále držel šanci na zisk dvou bodů. Šanci na výhru drželi hosté ještě dvě dráhy před koncem. Pak jim vítr z plachet sebral Jaroslav Tejml, který druhou šedesátku zahrál fantasticky. Jeho 333 poražených kuželek nakonec zajistilo domácímu celku vítězství.

Pořadí jednotlivců doznalo po tomto kole podstatných změn. Ve vedoucí trojici se udržel pouze Jaroslav Hažva, který doma nastoupil v tomto kole jako náhradník a zůstal mu průměr stejný jako v minulém kole. Do čela se posunul ze čtvrtého Roman Goldemund ze Spartaku Přerov. Největší skok zaznamenal Dušan Ryba ze Sokola Husovice, který se díky výbornému výkonu v Třebíči, kde porazil 632 kuželek, posunul z dvanáctého místa až na třetí příčku. Pořadí jednotlivců dle získaných bodů nedoznalo na čele po tomto kole změn. Stále vede Daniel Neumann z SKK Náchod před Zdeňkem Vymazalem ze Sokola Husovice. Na třetí místo se posunul hráč TJ Třebíč Kamil Nestrojil.

Šestistovek padlo v tomto kole celkově jedenáct. Z toho po třech na kuželnách v Třebíči a Luhačovicích. Nejlepší výkony kola zahráli Radek Polách ze Sokola Luhačovice 637 a Dušan Ryba ze Sokola Husovice v Třebíči 632.

Datum: 25. 11. 2012 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa