ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2012/13 – 8. kolo soutěže

Výhra Slavie Praha v Přerově opět vyrovnala čelo tabulky.

Osmé kolo soutěže znamenalo pro domácí celky pohromu. Prohrály ve čtyřech utkáních. Pouze TJ Valašské Meziříčí a KK Konstruktiva Praha uhájily body z domácího prostředí. Výsledky tohoto kola zamíchaly pořadím na čele. Ani jeden ze tří vedoucích celků nezůstal na pořadí z minulého kola. Velkou měrou k tomu přispěla výhra pražské Slavie v Přerově, která po slabších výkonech v minulých kolech konečně zahrála. Družstvu TJ Valašské Meziříčí se jako jedinému z konce tabulky podařilo v tomto kole bodovat a to je vyneslo v pořadí z posledního na devátou příčku v tabulce. Na předposlední místo klesly hráčky TJ Neratovic a na poslední klesly po další domácí prohře hráčky Lokomotivy Česká Třebová.

Po čtyřech kolech opět dosáhla hráčka na výkon přes šest set. Zasloužila se o něj v Přerově hráčka Slavie Praha Naďa Dobešová, která porazila 606 kuželek. Naposled se to podařilo Ludmile Johnové a Markétě Hofmanové ve čtvrtém kole. Těsně před hranicí šestistovky zůstala hráčka TJ Valašského Meziříčí, která porazila 592 kuželek. Jen o jednu kuželku méně nahrála ve stejném utkání její spoluhráčka Lucie Pavelková. Vedení v pořadí jednotlivkyň stále drží i po tomto kole Olga Bučková z KK Zábřeh. Na druhou příčku se posunula díky výbornému výkonu v tomto kole hráčka Slavie Praha Naďa Dobešová. Třetí místo stále drží Veronika Plasová z Konstruktivy Praha. Z medailových pozic vypadla po tomto kole Martina Hrdinová z SKK Jičín. Pořadí dle získaných bodů pro družstvo nedoznalo po tomto kole na vedoucích postech žádných změn. Vedení stále drží Olga Bučková z KK Zábřeh před Lucií Nevřivovou z ČKD Blansko. Obě zatím neokusily hořkost porážky. Třetí místo drží s jednou prohrou Naďa Dobešová ze Slavie Praha.

Sokol Husovice hostily v tomto kole SKK Jičín a po nejslabším domácím výkonu v tomto soutěžním ročníku přenechaly oba body lépe hrajícím soupeřkám a navíc tři výkony pod pět set nemohly na případnou výhru v žádném případě stačit. Čestný bod pro domácí uhrála až v samotném závěru Pavlína Procházková.

V utkání celků z konce tabulky měly navrch ve Valašském Meziříčí domácí hráčky. Zábřeh držel krok pouze v úvodu utkání zásluhou Olgy Bučkové a chvíli ještě ve střední části. Závěr zvládly lépe domácí a po zásluze jasně zvítězily.

Na Konstruktivě držely hostující Neratovice s domácími hráčkami krok v získaných bodech. Na kuželky postupně od úvodních hodů prohrávaly až na konečný rozdíl 122 kuželek a to rozhodlo o výhře domácího celku.

Lokomotiva Česká Třebová pokračovala v nevýrazných výkonech i v tomto kole, a tak byl zisk bodů pro SKK Náchod snadnou kořistí. Domácí hráčky držely krok s hostujícím celkem pouze v úvodu utkání, kde jediný bod pro Lokomotivu uhrála Lucie Kaucká.

Utkání kola se hrálo v Přerově, kde se představila Slavie Praha. Domácí hráčky zahrály svůj standard a to v tomto utkání na výhru nestačilo. Po bodově vyrovnané úvodní části utkání (hostující celek již vedl o 54 kuželek) získaly ve střední části utkání hostující hráčky oba body a bylo v podstatě rozhodnuto. Hráčky, které se učily hrát kuželky v Třebíči, Naďa Dobešová s Helenou Gruzskovou, nezaváhaly. Slavia Praha vedla v této fázi o 120 kuželek. V závěru utkání se již nic podstatného nestalo. Slavia ještě navýšila náskok a zcela zaslouženě zvítězila 6:2.

TJ ČKD Blansko zajíždělo k utkání osmého kola do Duchcova. Jeho hráčky nedaly domácím žádnou šanci na případný úspěch. Zahrály nejlepší výkon družstva na kuželně v tomto soutěžním ročníku. Domácí se k němu nepřiblížily. S Blanskem držely krok pouze v úvodní části utkání, kde Nikol Plačková získala bod. Ve střední části již dominovaly hostující hráčky, které po dvou výhrách získaly vedení o 117 kuželek. Ani výhra Markéty Hofmanové nad Lenkou Kalovou již nemohla nic změnit na jasné výhře hostujícího celku, který se díky tomu dostal do vedení v ligové soutěži.

Datum: 18. 11. 2012 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa