ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2012/13 – 6. kolo soutěže

Po vynikajícím výkonu a těsném vítězství ve Valašském Meziříčí se posunul do čela tabulky SKK Náchod.

Šesté kolo přineslo řadu vyrovnaných utkání, které skončily výsledkem 5:3. Pouze Jiskra Kovářská porazila Sokol Luhačovice 6:2. Jediné vítězství hostujícího celku zaznamenali hráči SKK Náchod, kteří bodovali ve Valašském Meziříčí. Toto vítězství je vyneslo na čelo tabulky, kde vystřídali TJ Třebíč, která poprvé v tomto soutěžním ročníku ztratila body. Třebíči chybělo v Kutné Hoře proti Sokolu Kolín na vítězství pouhých třináct kuželek. Hráči Sokola Kolín tak ztráceji po šestém kole na třetím místě na vedoucí duo dva body. Družstva na sestupových postech v tomto kole nebodovala a díky tomu se pořadí na chvostu tabulky nezměnilo. Poslední TJ Valašské Meziříčí, které zatím nezískalo ani bod, ztrácí na předposlední SKK Vrchlabí dva body.

Jednotlivci v tomto kole překonali v devíti případech šestistovkovou hranici. Překvapivě nejlepší výkon kola je z kuželny ve Valašském Meziříčí, kde domácí Tomáš Cabák porazil 635 kuželek. Jeho soupeř Jaroslav Hažva z SKK Náchod zaznamenal druhý nejlepší výkon kola, když porazil 622 kuželek. Hráči hostujícího celku pak přidali v tomto utkáné další tři šestistovky.

Do čela pořadí jednotlivců se posunul hráč SKK Náchod Jaroslav Hažva, který díky výkonu ve Valašském Meziříčí drží průměr těsně nad šestistovkou. Pronásleduje ho duo hráčů TJ Třebíč Kamil Nestrojil a Robert Pevný. V pořadí dle získaných bodů pro družstvo drží 100% úspěšnost po tomto kole již jen dva hráči. Vede Milana Blecha z Centropenu Dačice před Robertem Pevným z TJ Třebíč. Na třetím místě je s jednou prohrou Vlastimil Bělíček ze Spartaku Přerov.

Sokol Husovice hostily v tomto kole družstvo z chvostu tabulky SKK Vrchlabí. Hostující celek sice uhrál tři body, ale na výkon domácích v poražených kuželkách nestačil. Konečný rozdíl byl 136 kuželek ve prospěch domácího celku. Z jednotlivců podal výborný výkon domácí Dušan Ryba, který porazil 614 kuželek a velkou měrou se podílel na již zmíněním náskoku domácího celku v poražených kuželkách. První šestistovka na kuželně v tomto soutěžním ročníku.

Družstvo Sokola Luhačovice drželo proti Jiskře Kovářská po dvě třetiny utkání naději na přijatelný výsledek. Hlavní zásluhu na tom měl Jiří Kudláček v úvodu utkání, kde získal bod po nejlepším výkonu, když porazil 587 kuželek. Hostujícímu celku závěr utkání nevyšel. Oba jeho hráči zahráli podprůměrně, a tak domácí dvojice Jaroslav Tejml a Vlastimil Zeman st. v závěrečné části utkání jasně dominovala.

TJ Valašské Meziříčí bylo před tímto kolem na posledním místě tabulky bez zisku bodu a proti SKK Náchod velkou šanci papírově nemělo. Na připravené kuželně nakonec mnoho nechybělo, aby na první body jeho hráči dosáhli. Oba týmy podaly výborné výkony. V utkání padlo celkem pět šestistovek a nejhorší výkon v utkání měl hodnotu 575 poražených kuželek. Hostující celek získal navrch dvěma vítězstvími ve střední části utkání. V závěru zápasu domácí hráči umazávali z náskoku hostujícho celku. Oba hráči brali body, ale na kontě SKK Náchod zůstalo v konečném účtování 16 kuželek.

Centropen Dačice hostil pražský Slavoj, který stále hledá loňskou formu. Domácí celek podal v tomto utkání svůj nejlepší letošní výkon a zcela po zásluze jasně zvítězil. Domácí hráči pokořili dvakrát šestistovku. V úvodu utkání Milan Kabelka 620 a v závěru Milan Blecha 613.

Vedoucí celek tabulky, TJ Třebíč, se utkal z doposud doma neporaženým Sokolem Kolín. Utkání bylo hodně vyrovnané od začátku až do konce. Hostující celek tentokrát doplatil na hodně nevyrovnané výkony svých hráčů. TJ Třebíč vedla ještě dvě dráhy před koncem o 33 kuželek. Na předposlední dráze domácí hráči tento náskok smazali a po dlouhé době šli na kuželky do vedení. Na závěrečné dráze již šanci nepustili a těsně o třináct kuželek zvítězili.

Spartak Přerov hostil KK PSJ Jihlavu. Ve vyrovnaném utkání, kde v každé části získaly oba celky po bodu, rozhodovaly o konečném vítězství poražené kuželky a těch měli na svém kontě o šedesát více domácí hráči. Nutno podotknut, že náskok v poražených kuželkách drželi po celou dobu utkání. Nejlepší výkon v utkání podal domácí Jakub Pleban, který porazil 605 kuželek.

Datum: 4. 11. 2012 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa