ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2012/13 – 2. kolo soutěže

Druhé kolo soutěže přineslo tři výhry hostujících celků. Hráči SKK Náchod připravili Sokol Husovice o punc domácí neporazitelnosti a vedou ligovou tabulku.

Ve druhém kole soutěže byly úspěšné hostující celky. Ve třech utkáních braly body. SKK Náchod porazil Sokol Husovice a připravil domácí hráče  o punc neporazitelnosti na domácí dráze, kde tři roky neprohráli. TJ Třebíč zvítězila po dobrém výkonu ve Vrchlabí a Spartak Přerov přehrál TJ Valašské Meziříčí. Na výhru měla i KK PSJ Jihlava, ale moc špatná koncovka ji připravila o zisk bodů.

Šestistovek padlo v tomto kole pět. Nejvíce v Luhačovicích, kde domácí Jiří Staněk shodil 616 kuželek, Pavel Kubálek 602 a Zdeněk Gartus ze Slavoje Praha porazil 611 kuželek. Nejlepší výkon kola zahrál David Hobl ve Vrchlabí, kde porazil 622 kuželek.

SKK Náchod v dramatickém utkání připravil Sokol Husovice o punc domácí neporazitelnosti. Domácí hráči měli mírně navrch na prvních třech dráhách. V dalším průběhu již vedli na kuželky hosté. Vyborný duel se hrál hned v úvodu utkání, kde Zdeněk Vymazal po výkonu 597 přehrál Romana Straku 592. Na pomocné body skončil souboj 2:2. Střední části utkání vyzněla po těsných výhrách pro hostující celek. Dušan Ryba dokonce prohrál s Ladislavem Beránkem o jediný kolek. Před závěrem vedl Náchod 3:1 o 29 kuželek. Závěr zápasu hostující dvojice ustála a Náchod si zcela zaslouženě odváží z Husovic oba body.

Sokol Luhačovice hostil v prvním domácím utkání Slavoj Praha. Hosté zahráli v Luhačovicích špatně. S domácím celkem drželi krok pouze v úvodu utkání, kde  Zdeněk Gartus výkonem 611 uhrál jediný bod. V dalším průběhu utkání již dominovali pouze domácí hráči, kteří měli ve zbytku utkání navrch. Výborně zahráli Jiří Staněk a Pavel Kubálek. Oba pokořili šestistovkovou hranici a zasloužili se velkou měrou o výhru domácího celku.

Ve vyrovnaném utkání ve Vrchlabí se nakonec ze zisku bodů radovali hosté z Třebíče, kteří si odvážejí překvapivě oba body. Ve všech částech zápasu získali hráči obou celků po bodu, a tak nakonec rozhodovaly o zisku bodů poražené kuželky a těch měli na svém kontě víc hostující hráči. V závěru třebíčská dvojice Kamil Nestrojil a Václav Rypel ustála nápor domácích hráčů, když oba porazili shodně 591 kuželek. Ani výborný výkon Davida Hobla 622 na otočení výsledku nestačil.

KK PSJ Jihlava prohrála s Jiskrou Kovářskou téměř vyhrané utkání. Po dvě třetiny zápasu a ještě v závěru na prvních dvou dráhách měli hosté navrch. Závěr utkání Jihlava neustála. V minulém kole nejlepší domácí hráč Tomáš Valík ztratil na poslední dráze neuvěřitelných 58 kuželek a bylo rozhodnuto. Hosté se ještě snažili otočit vývoj střídáním Jakuba Zdražila, ale ani to nepomohlo. Nejlepší výkon z domácího celku zahrál Vlastimil Zeman ml., který porazil 578 kuželek. Ani tento výkon mu nestačil na zisk bodu. Jeho soupeř Petr Benedikt byl o kuželku lepší.

Nováček soutěže, TJ Valašské Meziříčí, nestačil v tomto kole na Spartak Přerov. V první i druhé části utkání drželi domácí hráči s Přerovem krok v zisku bodů. Na poražené kuželky postupně ztráceli až na 89 kuželek před závěrem zápasu. V závěru dominovala hostující dvojice Jiří Hendrych a Vlastimil Bělíček. Oba své soupeře porazili, a nedali tak domácímu celku vůbec žádnou šanci na případný úspěch.

Hráči Centropenu Dačice zahájili letošní sezónu dvěma zápasy v domácím prostředí. V prvním utkání prohráli a další prohra by je mohla hodně rozhodit. Ve druhém kole hostili nováčka soutěže Sokol Kolín. Domácím vyšel lépe úvod utkání. Hráči Centropenu Dačice uhráli oba body a zajistili vedení o 36 kuželek, a tak mohla být tradičně početná divácká kulisa spokojena. Střední část zápasu se domácím vymkla z ruky. Jan Pelák s Jiřím Němcem svoje soupeře přehráli a Sokol Kolín šel i do vedení  v poražených kuželkách. Sice pouze o jednu, ale i tak to nebylo pro domácí hráče jednoduché. V závěru utkání lehce brnkl na nervy diváků Vašek Zajíc. 113 na první dráze ho nevyvedlo z míry. Díky zlepšenému výkonu na dalších dráhách nakonec udržel se svým soupeřem krok a jen těsné prohrál. Čest domácího celku musel zachránit Karel Novák, který porazil 583 kuželek. Nejlepší výkon v utkání. Svého soupeře Martina Švorbu přehrál 3:1 a zachránil domácímu celku důležitou výhru.

Datum: 23. 9. 2012 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa