ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Výsledky ČAH 2012

Minulý týden bojovali studenti a studentky českých vysokých škol v různých sportovních odvětvích. České akademické hry letos hostilo Brno a opět se hrály i kuželky, a to na kuželně Moravské Slávie.

Letos se uskutečnil již jedenáctý ročník Českých akademických her, ale dvanáctý ročník Akademického mistrovství v kuželkách – první ročníky totiž nebyly součástí ČAH. Do bojů o nejlepší vysokoškolské kuželkáře letošního roku zasáhlo 13 studentek a 20 studentů.

V mužské části se nejlépe dařilo Tomáši Kejíkovi z UP Olomouc, který jako jediný dokázal pokořit hranici šesti set kuželek a to výkonem rovných 600. Druhý skončil Radim Metelka z MU Brno a třetí Michal Kratochvíl z VUT Brno. Oba porazili shodně 597 a o jejich pořadí musela rozhodnout dorážka, kterou měl o pět kuželek lepší zástupce Masarykovy univerzity.

Mezi ženami se z vítězství radovala Zuzana Musilová z JU České Budějovice výkonem 585, druhá skončila Jana Račková z MENDELU Brno (553) a bronz si odvezla zástupkyně ZČU Plzeň Daniela Pochylová (544).

Muži
1. Tomáš Kejík UP Olomouc 600
2. Radim Metelka MU Brno 597
3. Michal Kratochvíl VUT Brno 597
Ženy
1. Zuzana Musilová JU České Budějovice 585
2. Jana Račková MENDELU Brno 553
3. Daniela Pochylová ZČU Plzeň 544
Datum: 18. 6. 2012 | Sekce: Mistrovství ČR | Autor: Petr Streubel