ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Pro-Tec Cup – semifinále a finále

Další ročník Poháru ČKA, letos hraného pod hlavičkou sponzora, firmy Pro-Tec, je minulostí. Vítězem mužské části se stal na vlastní kuželně letošní mistr ČR, SKK Náchod. Nejlepší mezi ženami je ČKD Blansko.

Vítězem mužské části se stal na vlastní kuželně letošní mistr ČR, SKK Náchod. V semifinále si poradil v nejlepším výkonu letošního ročníku s prvoligovým nováčkem, Sokolem Kolín. Ve finále už Náchod tento výkon nezopakoval a pouhých 5 kuželek nás dělilo od výrazného překvapení. Právě o těch 5 kuželek Náchod přehrál jedno z nejlepších druholigových družstev, Sokol Duchcov. Duchcov v semifinále vyřadil loňského stříbrného medailistu této soutěže KK PSJ Jihlava. Ta s vypětím všech sil přehrála Sokol Kolín v boji o bronzové medaile.

Komplikace způsobilo omluvení se Moravské Slavie Brno z turnaje o 5. až 8. místo. Na poslední chvíli byl změněn systém tohoto turnaje. Odehrál se jako dvě trojutkání na celkový výkon. Páté místo vybojovala SDS Sadská, když těsně uhájila náskok z prvního turnaje před, ve druhém turnaji výrazně se zlepšící, Hvězdou Trnovany. Sedmé místo patří Hagemannu Opava.

Družstvo žen TJ ČKD Blansko – vítěz Pro-Tec Cupu, Poháru ČKA 2011/12 Nejlepší mezi ženami je ČKD Blansko. Blanenské ženy vyprovodily své soupeřky, jak v semifinále SKK Jičín, tak ve finále Spartak Přerov, s „kanárem“. Můžeme si ale všimnout, že v obou případech to bylo po ne zcela vynikajících výkonech. Bronzové medaile si zajistil SKK Jičín, když porazil Lokomotivu Ústí nad Labem, semifinálového soupeře Spartaku Přerov.

Pátou příčku si v Blansku zajistil Centropen Dačice, když v malém semifinále přehrál po boji Sokol Spořice a v malém finále potom celkem překvapivě TJ Valašské Meziříčí. Valašské Meziříčí do malého finále přešlo přes Rostex Vyškov. Ten si zajistil sedmou příčku v duelu se Sokolem Spořice.

Závěrem bych Vám všem chtěl poděkovat za spolupráci, která byla, až na drobné výjimky, vzorná. Přeji Vám, abyste přes léto načerpali hodně sil do příští sezóny.

Datum: 3. 6. 2012 | Sekce: Pohár ČKA | Autor: Jindřich Svoboda