ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Lekce od německých juniorů

Pro dvě porážky museli naši junioři a juniorky cestovat takřka 800 km k mezistátnímu utkání se svými německými vrstevníky – do Villingen-Schwenningenu, ještě asi 70 km za Stuttgartem. Domácí reprezentanti tam již od pondělí měli výcvikový tábor a toto mezistátní utkání učinilo závěr této akce.

U nás vznikl problém s onemocněním duchcovské Simony Koutníkové v předvečer odjezdu. Protože povolaná náhradnice Markéta Hofmanová je ze stejného klubu, podařilo se družstvo rychle doplnit. Kegelcentrum ve VS (takto si místní zkracují dlouhý název města) má 12 segmentových drah, perfektní zázemí (velké šatny, stravování přímo v hale), přitom nejde o nijak novou stavbu. Hrací materiál je na nejvyšší úrovni, však také za necelý měsíc se zde koná Mistrovství Německa jednotlivců mužů i žen.

Česká reprezentace U23Na programu byla v sobotu od 10.30 oficiální mezistátní utkání, přičemž hrálo všech 8 hráčů a dva nejhorší výsledky se škrtaly. Odpoledne pak byla soutěž ve sprintu – ta však končila po čtvrtfinále. Domácí museli na hotel připravit se na slavnostní večeři. To my jsme počítali a vzali si vše s sebou do haly. Zůstalo alespoň 90 minut na zhodnocení oficiálního utkání. Na banketu pak byli odměněni nejlepší hráči obou družstev obálkami, v němž byla sice ne horentní, ale velmi příjemná „pozornost“ v Eurech. Všichni si pak navzájem vyměnili se svými soupeři dárečky – my jsme pro ně měli moc hezké polštářky od firmy Bellatex s emblémem ČKA, které měly zasloužený úspěch. Více se o těchto výrobcích dočtete v tomto článku.

V neděli pak proběhla soutěž tandemů. Tady jsme zaznamenali náš stoprocentní úspěch a na vítěze opět čekala obálečka s několika Eury.

Německá reprezentace U23Hostitelé se zhostili pořadatelství na jedna minus – dva členové naší výpravy (obě ženy) byli ubytováni jinde, byť jen pár set metrů. Jinak péče o naší výpravu byla perfektní, zřejmě majitel klubu (a i restaurace) připravil výtečné stravování. A protože jsme dohodli na dny 9.–10. 3. 2013 oficiální mezistátní utkání pro „dospělou“ reprezentaci obou zemí na naší půdě, máme nastavenu laťku dosti vysoko.

Nechci se zde pouštět do hodnocení výkonů jednotlivých našich juniorů a juniorek. Byl to test se soupeři z nejtěžších, nelze tedy výsledky považovat za předem jasnou předzvěst neúspěchu v Bautzenu. Nechme tedy našim reprezentantům klid pro poslední dny přípravy. Mimo několika jedinců (spíše asi jen dvou) jim všichni přejeme hodně úspěchů tam, kde to bude nejdůležitější – v Bautzenu.

A na závěr ještě jedno poděkování: za bezpečnou cestu i solidní fakturu děkujeme panu Milanu Brichovi – majiteli náchodské firmy, který se sám ujal řízení velkého Mercedesa, takže i těch 800 km tam a 800 km zpět jsme zvládli bez problémů a „utrpení“ z dlouhé cesty.

Datum: 15. 5. 2012 | Sekce: Reprezentace | Autor: Petr Holý