ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Pohár mladých nadějí Plzeňského kraje

Dnešním dnem skončila sezóna nejmladším nadějím Plzeňského kraje. Čtvrtý ročník vyvrcholil na nové kdyňské kuželně.

Domácí pořadatelé se vyrovnali s velkým náporem hráčů, rodičů i fanoušků na jedničku. Opět padlo několik skvělých výkonů a o dramatičnost, především v kategorii mladší žákyně, bylo postaráno. Letošního ročníku se zúčastnilo celkem 38 hráčů a hráček.

V kategorii mladší žákyně triumfovaly dívky z oddílu CB Dobřany, obsadily první tři místa. Zvítězila Valerie Fišerová, na druhém místě skončila Michaela Provazníková a třetí místo získala Michaela Mafková. V kategorii starší žákyně potvrdila roli favoritky Lucka Varmužová z SKK Rokycany, která suverénně a zaslouženě tuto kategorii vyhrála způsobem „start – cíl“. Od prvního turnaje nepřepustila první pozici žádné soupeřce. Druhé místo obsadila Lenka Šlajerová z Kuželky Holýšov. Třetí místo si vybojovala Dominika Hrádková z CB Dobřany.

V kategorii mladší žáci na předposledním turnaji zaútočil na celkové prvenství Matěj Fišer z Kuželky Holýšov a tento atak potvrdil i dnes skvělým výkonem 258 poražených kuželek. Druhé místo získal Matěj Majer z Kuželky Holýšov, třetí místo obsadil rokycanský Matyáš Parýzek.

V kategorii starší žáci se stal celkovým vítězem Michael Kotal z TJ Havlovice, který letošní ročník vyhrál stejným způsobem jako Lucka Varmužová, tzn. „start – cíl“. Dnes ale obsadil „až“ třetí místo výkonem 245 poražených kuželek. Druhé místo celkově, ale i dnes, obsadil domácí Jirka Götz (246). Třetí celkově skončil Miloš Černohorský, který dnes zvítězil skvělým výkonem 255 poražených kuželek. Chtěl bych touto cestou poděkovat všem oddílům, které na svých kuželnách turnaje uspořádaly. Velký dík patří těmto oddílům a jejich obětavým pořadatelům: CB Dobřany, TJ Sokol Kdyně, Slavoj Plzeň a SKK Rokycany. Všem samozřejmě patří i dík těm, co se o naši mládež v oddílech starají.

Pohár mladých nadějí Plzeňského kraje
Datum: 17. 4. 2012 | Sekce: Mládež | Autor: Jiří Šlajer