ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Finále dorostenecké ligy 2012

Poslední turnaj ve Valašském Meziříčí byl vrcholem sezóny a přinesl jistě napínavou podívanou i zajímavé výsledky.

Dosud vedoucí Hazlov přes slibný začátek neunesl tíhu zodpovědnosti a na turnaji obsadil poslední místo, čímž se propadl na nepopulární čtvrtou příčku. Nutno dodat, že výkony pěti družstev byly neobyčejně vyrovnané. Mezi čtvrtým a osmým družstvem byl rozdíl pouhých 12 kuželek. Bojovalo se až do konce a každé sebemenší zaváhání posledních hráčů způsobovalo pořádné změny v pořadí.

Lídrem turnaje se naopak zcela jasně stalo dívčí družstvo z Otrokovic, které překvapilo velmi kvalitními výkony a především svou vyrovnaností. Ačkoliv si tým ze semifinále nepřinesl žádné zvýhodnění, dotáhl se až na celkové druhé místo. Právě vysoký výkon v tomto turnaji se družstvu hodil, protože bronzová Jihlava získala rovněž 13 bodů, a tak rozhodoval průměr z obou finálových turnajů.

Mistrem ČR se podruhé v řadě stává družstvo TJ Valašské Meziříčí B, a to i přesto, že tým zcela neovládl ani jeden z finálových turnajů. Dvě třetí místa v kombinaci s tříbodovým zvýhodněním ze semifinále s rezervou stačily k celkovému vítězství. Gratuluji!

Datum: 15. 4. 2012 | Sekce: Mládež | Autor: Lukáš Hlavinka