ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2011/12 – 22. kolo soutěže

Je dobojováno. Mistrovský titul získala Slavia Praha. Nejvyšší soutěž opouští Sokol Chýnov a KK Šumperk. Sestupující celky nahradí pro nový soutěžní ročník TJ Neratovice a Lokomotiva Česká Třebová.

Je dobojováno. O tom, kdo získá titul bylo rozhodnuto již po minulém kole. Náskok mistrovského celku se po prohře Spartaku Přerov doma navýšil na konečných osm bodů. O dalších medailistkách bylo rovněž rozhodnuto po minulém kole, a tak se v tom posledním bojovalo o to, kdo jako druhý doprovodí Sokol Chýnov do druhé ligy. Nakonec se dle předpokladů stal druhým sestupujícím KK Šumperk, který nestačil na domácí dráze na Slavii Praha. Ani výhra by hráčkám KK Šumperk příliš nepomohla, protože jejich největší soupeřky z Valašského Meziříčí nenechaly nic náhodě. Jasně přehrály v Táboře Sokol Chýnov a v nejvyšší soutěži se udržely. Sestupující celky nahradí v nejvyšší soutěži Lokomotiva Česká Třebová a TJ Neratovice.

V posledním kole se dařilo hostujícím celkům. Uhrály tři vítězství a jednu remízu. Sokol Duchcov si vyšlápl na stříbrné medailistky z Přerova, když v Přerově po výborném výkonu dokázal zvítězit. Hned dvě jeho hráčky pokořily šestistovku. Výhry venku uhrály ještě Slavia Praha v Šumperku a TJ Valašské Meziříčí v Táboře. Bod si odvážejí hráčky SKK Náchod z Konstruktivy.

Závěrečné kolo rozšířilo počet šestistovek o další tři. Hned dvakrát se o to zasloužily hráčky Sokola Duchcov v Přerově. Nejlepší výkon kola zahrála Markéta Hofmanová, když porazila 609 kuželek. Její spoluhráčka Nikol Plačková dosáhla výkonu 602. Aneta Cvejnová z SKK Náchod porazila na pražské Konstruktivě rovněž 602 kuželek.

V soutěži jednotlivkyň zvítězila Kamila Barborová ze Slavie Praha. Nechybělo mnoho a nemusela vedení uhájit. Od šestnáctého kola její největší soupeřky z poměrně slušného náskoku postupně ukrajovaly až na konečný rozdíl 0,8 průměrového bodu. Druhé místo obsadila hráčka ČKD Blanska Lenka Kalová a na bronzový post se vyhoupla zásluhou výborného výkonu v posledním kole Aneta Cvejnová z SKK Náchod. O konečném pořadí v soutěži dle získaných bodů pro družstvo nakonec rozhodoval zisk setových bodů. Největší soupeřky získaly celkově po 19 bodech. Největší počet získaných setových bodů nakonec má na svém kontě Zdeňka Ševčíková z ČKD Blanska, která přeskočila druhou v pořadí Kamilu Barborovou o 1,5 setového bodu. Třetí Kateřina Fajdeková, která do předposledního kola soutěž vedla, klesla na třetí příčku se ztrátou 2,5 setového bodu na vedoucí hráčku.

Datum: 8. 4. 2012 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa