ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2011/12 – 19. kolo soutěže

Výborný výkon Vladimíry Šťastné ze Slavie Praha v Náchodě. Porazila 620 kuželek. Slavia Praha vede tři kola před koncem soutěže o čtyři body a kráčí za ziskem dalšího mistrovského titulu.

V tomto kole se opět domácí a hostující celky o počet výher podělily. Na každé straně bylo po třech výhrách. Venku bodovaly oba vedoucí celky. Slavia Praha v Náchodě a Spartak Přerov ve Valašském Meziříčí. Body si na svoje konto připsala rovněž Konstruktiva Praha  v Duchcově. Díky těmto výsledkům se pořadí na čele tabulky mnoho nezměnilo. Slavia Praha vede tabulku stále z náskokem čtyř bodů na Spartak Přerov. Do závěrečných kol má vedoucí celek podstatně příznivější vylosování. Utká se se dvěma celky z konce tabulky a v předposledním kole přivítá doma své největší soupeřky z Přerova. Na opačném konci je situace podstatně nepřehlednější. Do sestupového pásma je namočeno stále pět celků. Na posledním místě je po tomto kole družstvo Sokola Chýnov, které v tomto kole nevyužilo slabšího výkonu domácího celku a v Husovicích po hodně špatném výkonu ztratilo body. Sokol Chýnov má k dobru nesehrané utkání se Sokolem Duchcov. Předposlední KK Šumperk se stejně jako loni potýká v závěru soutěže s hráčskou základnou. V Blansku se družstvu vůbec nedařilo a odváží si kanára po prohře 8:0. Navíc se v utkání zranila jedna z jejich hráček, Libuše Strachotová, která svůj nához nedohrála. TJ Valašské Meziříčí, které je po tomto kole na desáté příčce, nestačilo na dobře hrající Spartak Přerov. Další dva týmy ohrožené sestupem v tomto kole bodovaly. Sokol Husovice i Konstruktiva Praha vybojovaly body. Oba celky již mají s největší pravděpodobností účast v příštím ročníku zajištěnou. Uvahy o jejich sestupu jsou spíše v teoretické hladině.

Pro přehled přináším výpis utkání družstev bojujících o titul a sestup. Domácí utkání jsou vyznačena tučně.

Kdo s kým v závěrečných kolech v boji o mistrovský titul.

  body 20. kolo 21. kolo 22. kolo
KK Slavia Praha 34 Val. Meziříčí Přerov Šumperk
TJ Spartak Přerov 30 Zábřeh Slavia Duchcov

Kdo s kým v závěrečných kolech o sestup.

  body 20. kolo 21. kolo 22. kolo
TJ Sokol Husovice 16 Konstruktiva Jičín Zábřeh
KK Konstruktiva Praha 14 Husovice Blansko Náchod
TJ Valašské Meziříčí 12 Slavia Šumperk Chýnov
KK Šumperk 11 Náchod Val. Meziříčí Slavia
TJ Sokol Chýnov 9 Blansko Náchod Val. Meziříčí

Výkonům jednotlivkyň v tomto kole vévodí nához Vladimíry Šťastné ze Slavie Praha. V Náchodě se jí hodně dařilo. Porazila 620 kuželek a to je druhý nejlepší výkon v tomto soutěžním ročníku. Tři družstva na tom byla v tomto kole z pohledů jednotlivkyň výkonově hodně špatně. Nejlepší výkony zůstaly v červených číslech u Sokola Husovic, Sokola Chýnov a KK Šumperku.

Pořadí jednotlivkyň po tomto kole nedoznalo podstatných změn. Pořadí stále vede Kamila Barborová ze Slavie Praha před dvojicí hráček ČKD Blanska Zdeňkou Ševčíkovou a Lenkou Kalovou. V pořadí jednotlivkyň dle zisku bodů došlo ke změně na třetí příčce, kde třetí Anetu Cvejnovou z SKK Náchod, která prohrála doma s Blankou Mizerovou, vystřídala Lenka Kalová z ČKD Blanska. Pořadí stále vede Kateřina Fajdeková ze Spartaku Přerov s 89% úspěšností a ziskem 17 bodů. Druhá je Zdeňka Ševčíková z ČKD Blanska.

Dohrávka utkání

STK po obdržení potvrzení rozhodla o sehrání utkání Sokol Chýnov – Sokol Duchcov v náhradním termínu. Utkání bude sehráno 25. 3. 2012 od 13:00. Domácí družstvo o tomto informuje delegovaného rozhodčího.

Datum: 18. 3. 2012 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa