ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2011/12 – 18. kolo soutěže

SKK Náchod dosáhl nejlepší výkon družstva v tomto soutěžním ročníku. V České Třebové porazil 3690 kuželek a poslal domácí ke dnu. Na druhé Sokol Husovice navýšil náskok již na čtyři body.

Osmnácté kolo přineslo tři výhry domácích celku, dvakrát se radovali hosté a jeden zápas skončil nerozhodně. Body z venku přiváží KK PSJ Jihlava z Konstruktivy, která tímto s největší pravděpodobností posunula domácí celek definitivně ke dnu. Druhou výhru hostujícího celku zaznamenal SKK Náchod v České Třebové, kde po vynikajícím výkonu celého družstva nedal domácím žádnou šanci na případný úspěch. SKK Náchod dosáhl výkonu 3690 poražených kuželek a to je zatím nejlepší výkon družstva v tomto soutěžním ročníku. Dělbou bodů skončilo utkání v Třebíči, kde se představilo druhé družstvo z celkového pořadí, Sokol Husovice. O výsledku dramatického utkání nakonec rozhodoval poslední hod domácího Kamila Nestrojila. Tři kuželky z poslední dráhy chyběly na celkové vítězství Třebíče. Náskok SKK Náchod na čele tabulky tak vzrostl po tomto kole na čtyři kuželky a o tom, kdo získá titul, rozhodne s největší pravděpodobností již příští kolo, ve kterém hostí SKK Náchod třetího v pořadí, pražský Slavoj. O sestupujících je pro tento soutěžní ročník s největší pravděpodobností rozhodnuto. Oba největší kandidáti sestupu v tomto kole ztratili body doma a šance na záchranu v soutěži se tak posunula do říše snů. Ztráta Konstruktivy Praha činí na desáté Dačice čtyři kola před koncem soutěže šest a Lokomotivy Česká Třebová sedm bodů, a to je příliš na současné síly a formu obou družstev.

Pro přehled přináším výpis utkání družstev bojujících o titul a sestup. Domácí utkání jsou vvyznačena tučně.

Kdo s kým v závěrečných kolech v boji o mistrovský titul.

                        body              19.kolo            20.kolo              21.kolo            22.kolo

SKK Náchod                30                Slavoj               Třebíč                 Luhačovice     Konstruktiva           

Sokol Husovice            26                Luhačovice       Konstruktiva      Kovářská       Jihlava

Slavoj Praha                 26                Náchod             Č.Třebová         Přerov            Třebíč

Kdo s kým v závěrečných kolech v boji o sestup.

                        body              19.kolo            20.kolo              21.kolo            22.kolo

Skokol Luhačovice       15                Husovice           Dačice                Náchod           Č.Třebová  

TJ Třebíč                       15                Dačice               Náchod              Č Třebová       Slavoj

Centropen Dačice         14                Třebíč               Luhačovice        Konstruktiva         Kovářská

Konstruktiva                 8                  Vrchlabí               Husovice        Dačice             Náchod

Loko Česká Třebová    7                  Přerov              Slavoj                Třebíč             Luhačovice

Šestistovek padlo v tomto kole jedenáct. Největší podíl na tomto čísle má utkání v České Třebové, kde šestistovku překonalo pět hráčů a z toho čtyřikrát hosté. Nejlepší výkon kola dosáhl Martin Kovář, když porazil 646 kuželek, Roman Straka porazil 641 kuželek a Michal Jirouš dosáhl výkonu 634 poražených kuželek. V pořadí jednotlivců dle dosažených průměrů opustil medailový post Zdeněk Vymazal ze Sokola Husovice, klesl na čtvrtou příčku, když mu v Třebíči nesedla dvojka dráha a díky tomu nedosáhl na kýženou šestistovku. Pořadí stále vede s přehledem Zdeňek Gartus ze Slavoje Praha. Na druhou příčku se po vynikajícím výkonu v České Třebové posunul Martin Kovář z SKK Náchod a třetí místo drží rovněž hráč SKK Náchod Petr Holý. Pořadí v zisku bodů pro družstvo doznalo na medailových postech rovněž změn. Vedení stále drží Zdeňek Gartus ze Slavoje Praha před Martinem Kovářem z SKK Náchod. Na třetí příčku se posunul Zdeněk Vymazal ze Sokola Husovice, který využil zaváhání Kamila Nestrojila z TJ Třebíč.

Datum: 11. 3. 2012 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa