ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

„Večer šampiónů“ – Nová Bystřice

Dne 7. 2. 2012 od 18.00 hodin uspořádala firma Bellatex s.r.o. ve spolupráci s TJ Jiskra Nová Bystřice exhibiční vystoupení medailistů z posledního mistrovství světa v rakouském Ritzingu – Vilmoše Zavarka, Jana Kotyzy a Ivana Čecha. Večer byl pojmenován „Večer šampiónů“.

Omlouvám se, že široká kuželkářská obec nebyla předem informována, neboť vstupenky byly rozprodány během 48 hodin od oficiálního zvěřejnění informace o připravované akci. Uvítali jsme kuželkáře z Dačic, Kamenice nad Lipou, Tábora, Písku, Českých Budějovic, Sezimova Ústí, Jindřichova Hradce a samozřejmě místní hráče a fanoušky kuželkářského sportu. Celkem bylo přítomno 90 fantasticky fandících diváků každému povedenému hodu. Výtěžek ze vstupného byl věnován na dobročinné účely.

Výše zmíněná trojice hostů byla doplněna vždy jedním hráčem týmu „A“ – divize, týmu „B“ – krajský přebor 1 a ženou – II. liga.

  • „Zlatý tým“: Vilmoš Zavarko, Martin Filakovský, Jaroslav Běhoun, Gabriela Filakovská
  • „Stříbrný tým“: Jan Kotyza, Jan Baudyš, Karel Soukup, Radka Budošová
  • „Bronzový tým“: Ivan Čech, Jaroslav Štěrba, Radek Stránský, Veronika Baudyšová

Tyto týmy odehrály najednou 120 hodů sdružených a výsledkem byl součet poražených kuželek celého týmu.

Výsledky:

  • 1. místo „Zlatý tým“ prémie EUR 100
  • 2. místo „Bronzový tým“ prémie EUR 60
  • 3. místo „Stříbrný tým“ prémie EUR 30

Nejlepší výkony večera:
Vilmoš Zavarko 649 bodů – nový rekord kuželny, Ivan Čech 620 bodů, Jan Kotyza 601 bodů, Martin Filakovský 588 bodů.

Tito hráči dále odehráli dovednostní soutěž na pět vybraných figur po pěti hodech – brand, příprava na čest zprava, příprava na čest zleva, pravé fány s pravým sedlákem, levé fány s levým sedlákem. Bod se uděloval pouze za zcela sraženou figuru. Vítězem se stal opět Vilmoš Zavarko s osmi body z 25 hodů. Získal prémii EUR 30.

Poté následovala první část besedy s hráči a autogramiáda na kuželně. Tato se poté přesunula do vedlejší restaurace Na Bojišti. Zde se skutečně diskutovalo téměř do ranních hodin za přítomnosti všech tří hostů. Otázek a odpovědí na ně padlo desítky a jsou předmětem debat a rozborů ze strany bystřických kuželkářů dodnes. Nádherná atmosféra tohoto večera je zachycena na více než 400 fotografiích a DVD natočeném v průběhu celého večera.

Snad jenom v krátkosti o úžasných okamžicích: v 1 hodinu ráno se vrátila jedna ze vzdálených výprav, že se jim nepovedlo nastartovat auto (venku -20 °C). Vilmoš Zavarko automaticky vzal bundu a úžasně roztomilou slovenštinou řekl: „Ideme na to, já som avtomehanik.“ Samozřejmě jsme ho nikam nepustili.

Tento večer jsme uspořádali na oslavu našeho milovaného sportu – kuželek.

Společná fotografie „Večera šampiónů“

Stojící zleva: Vilmoš Zavarko (mistr světa z mistrovství světa v Ritzingu, držitel světového rekordu 740 bodů na 120 hodů sdružených), Jan Baudyš, Jan Kotyza (druhý z mistrovství světa v Ritzingu), Martin Filakovský, Jaroslav Běhoun, Jaroslav Štěrba

Dolní řada zleva: Karel Soukup, Ivan Čech (třetí z mistrovství světa v Ritzingu), Gábina Filakovská, Radka Budošová, Veronika Baudyšová a Radek Stránský

Datum: 24. 2. 2012 | Sekce: Zajímavosti | Autor: Radek Stránský