ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2011/12 – 15. kolo soutěže

Po prohře Spartaku Přerov v Blansku vede tabulku Slavia Praha s náskokem dvou bodů.

Hostující celky si připsaly v tomto kole na svoje konto pouze jedinou výhru. Zasloužila se o ni Slavia Praha, která zvítězila v dramatickém utkání v Zábřehu. Hráčky Spartaku Přerov prohrály v Blansku a ztrácejí na první Slavii dva body. Celky na sestupových postech, Sokol Chýnov a TJ Valašské Meziříčí, v tomto kole nezískaly ani bod a situace se pro ně stává kritickou.

Šestistovka nepadla v tomto kole žádná. Nejvíce se k ní přiblížila Petra Najmanová z Konstruktivy Praha, která v domácím prostředí porazila 588 kuželek. V pořadí jednotlivkyň stále vede Kamila Barborová ze Slavie Praha před Zdeňkou Ševčíkovou z ČKD Blansko. Po minulém kole třetí Helenu Gruzskovou vystřídala Lenka Kalová. Rovněž pořadí jednotlivkyň dle získaných bodů vévodí Kamila Barborová, která jako jediná drží 100% úspěšnost. Následují s jednou prohrou Kateřina Fajdeková ze Spartaku Přerov a Aneta Cvejnová z SKK Náchod.

TJ ČKD Blansko hostilo v tomto kole Spartak Přerov, druhý celek v celkovém pořadí. Výkon aspiranta na titul a jeho postavení v tabulce vůbec neodpovídal. Přerovské hráčky se dvakrát nedostaly přes pětistovku a zbytek výkonů rovněž nic moc a to byla voda na mlýn pro domácí. V úvodní části dvě jasně výhry 4:0. Bod pro Přerov získala Gabriela Helisová po výhře nad Soňou Lahodovou. Gabriela Helisová zahrála nejlepší výkon z hostujícího celku, když porazila 556 kuželek. Druhou část utkání vyhrály opět domácí hráčky 3:1 a pečetily tak jasnou výhru. Ve druhé části utkání ze šedi průměru vystoupila pouze domácí Lenka Kalová, která porazila 575 kuželek a to byl nejlepší výkon v utkání.

Hráčky Sokola Husovice vybojovaly proti SKK Náchod cennou výhru. V dramatickém a vyrovnaném utkání nakonec braly oba body. Ve všech částech zápasu se obě družstva dělila o zisk bodů, a tak nakonec rozhodovaly o výhře celkově poražené kuželky a těch měly na svém kontě o 18 víc husovické hráčky. Před poslední dráhou se dostaly do vedení o 3 kuželky hostující hráčky. Domácí nápor odrazily a výhrami na poslední dráze získaly utkání pro sede. Nejlepší výkon v utkání zahrála domácí Pavlína Procházková, která porazila 552 kuželek.

Hráčky TJ Valašského Meziříčí po dobrých výkonech v minulých kolech v Duchcově zcela propadly. Odvážejí si kanára po prohře 8:0. Domácím hráčkám utkání tohoto kola sedlo. O padesát kuželek překonaly své domácí maximum v tomto soutěžním ročníku. Nejlepší výkon v utkání zahrála domácí Simona Koutníková, která porazila 576 kuželek. Z hostujícího celku byla nejlepší Markéta Jandíková výkonem 548. Nejblíže k zisku čestného bodu měla Martina Zimáková, ale ani ta nakonec nestačila na svoji soupeřku.

Vedoucí celek Slavia Praha neměl v Zábřehu na růžích ustláno. Její hráčky musely o výhru bojovat do posledního hodu. Velkou měrou k tomu přispěl vynikající výkon Dany Wiedermannové, která zahrála nejlepší výkon v utkání, když porazila 586 kuželek a naopak nevýrazný výkon hostující Šárky Markové s 498 poraženými kuželkami. Slavia měla lepší vstup do utkání, který vyhrála 2:0 a vedení 55 kuželek. Ve střední části domácí kontrovaly a srovnaly stav utkání na 2:2 a pět kuželek ve svůj prospěch. Do závěru bylo vše otevřené. Závěr utkání byl hodně vyrovnaný. Před poslední dráhou to stále vypadalo pro domácí dobře. Vedli o 20 kuželek a obě hráčky měly stále naději na zisk bodů. Závěrečnou dráhu obě domácí hráčky nezvládly. Růžena Smrčková s Helenou Gruzskovou hlavně díky lepším dorážkám otočily utkání ve svůj prospěch. Slavia Praha tak získala cennou výhru a vypracovala si na čele tabulky dvoubodový náskok.

SKK Jičín hostil KK Šumperk v utkání, kde výkony padly do šedi podprůměru. Mráz dolehl i na kuželnu. Kuželky nepadaly a nepadaly. V každé části utkání získala obě družstva po bodu a tak o výsledku rozhodovaly poražené kuželky. Jičínské hráčky udržovaly po celé utkání v poražených kuželkách náskok a nakonec jich měly na svém kontě o 55 víc jak jejich soupeřky. Výkony jednotlivkyň zůstaly v červených číslech, nejlepe zahrála hostující Kateřina Bezdíčková, která porazila 536 kuželek.

Konstruktiva Praha hostila poslední Sokol Chýnov a na průběhu utkání bylo postavení družstev v tabulce znát. Hned v úvodu šly domácí hráčky do jasného vedení 2:0 po náskoku 129 kuželek. Hodně k tomu přispěl vynikající výkon domácí Petry Najmanové, která porazila 588 a o 124 kuželek přehrála Zdenu Vytiskovou. Ve střední části nalezla ztracenou formu Veronika Plasová. Výkonem 577 přehrála Janu Račkovou. Na bod mohla dosáhnout Alena Kovandová, která byl nejlepší z hostujícího celku. Nakonec ji chyběla jediná kuželka. Vedení Konstruktivy o 201 kuželek před závěrem již nedávalo hostujícím hráčkám žádnou naději na případný úspěch. Hostující hráčky nakonec v závěru uhrály oba body, které nic nezměnily na jasné výhře domácího celku.

Datum: 12. 2. 2012 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa