ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2011/12 – 14. kolo soutěže

Vedoucí celky ve čtrnáctém kole v domácím prostředí uhrály jasné výhry. Tabulku vede Slavia Praha před Spartakem Přerov, který má shodný počet bodů. Výborné výkony přerovských hráček. Michaela Sedláčková porazila 609 a Gabriela Helisová 602 kuželek.

Ve čtrnáctém kole zachrňoval čest hostujících celků KK Zábřeh, který dokázal remizovat ve Valašském Mezižíčí. Ve zbývajících zápasech braly body domácí. Obě družstva z čela tabulky zvítězila, a tak se na čele tabulky nic nezměnilo. Stále vede Slavia Praha, která má shodný počet bodů jako druhý Spartak Přerov. Na konce tabulky se díky zisku bodu v tomto kole posunuly hráčky Valašského Meziříčí na předposlední příčku. Na samé dno tabulky se propadl Sokol Chýnov.

V tomto kole se podařilo dvěma hráčkám pokořit šestistovku. Obě dvě padly na kuželně v Přerově, kde Michaela Sedláčková porazila 609 a Gabriela Helisová 602 kuželek. Vedení v pořadí jednotlivkyň stále vévodí Kamila Barborová ze Slavie Praha. Je na čele rovněž v pořadí zisku bodů pro družstvo, kde jako jediná drží 100% úspěšnost. Její největší soupeřka Kateřina Fajdeková prohrála doma v tomto kole s Alenou Kovandovou a je v pořadí druhá.

Spartak Přerov hostil v tomto kole Sokol Chýnov a postavení celků v tabulce bylo na průběhu utkání hodně znát. Domácí hráčky šly po úvodní části zápasu do vedení 2:0 při náskoku 52 kuželek. Hráčky Spartaku Přerov ve střední části utkání pak jasně dominovaly. Michaela Sedláčková s Gabrielou Helisovou svoje soupeřky převálcovaly. Obě šly přes šestistovku a v závěru utkání již nebylo o co hrát. Vedení 4:0 a 215 kuželek do plusu pro Přerov. V závěrečné fázi utkání se přece jen podařilo hostujícímu celku uhrát čestný bod. Zasloužila se o něj Alena Kovandová, která výkonem 553 přehrála domácí Kateřinu Fajdekovou a uštědřila ji tak první porážku v tomto soutěžním ročníku.

V utkání nevalné úrovně hostil KK Šumperk pražskou Konstruktivu. Hrálo se kdo méně. Pět hráček se nedostalo přes pětistovku. Komu se to v utkání povedlo, tak z toho bylo číslo těsně nad, a tak i nejlepší výkony v utkání zůstaly v červených číslech. V průběhu utkání si žádné z družstev nevytvořilo výrazný náskok v poražených kuželkách a až do konce utkání bylo stále o co hrát. Domácí hráčky rozhodly utkání ve svůj prospěch až v závěru, kde obě získaly bod hlavně díky nevýrazným výkonům hostujících hráček.

Slavia Praha hostila SKK Jičín a bez větších problémů brala oba body, když hostujícímu celku nadělila kanára. Hráčky SKK Jičín zahrály v Praze hodně špatně. Hned v úvodní části zápasu na svoje soupeřky nestačily a odešly na hlavu poraženy. Vedení domácího celku 2:0 a 119 kuželek do plusu jim nedávalo velkou naději na případný úspěch. Střední část utkání plně potvrdila dominantní postavení domácího celku v utkání. Opět zisk dvou bodů Slavie a plus 224 kuželek vzalo hostujícímu celku i malou naději. Závěrečná část utkání kopírovala ty předcházející. Opět plný bodový zisk domácího celku a navýšení náskoku na 297 kuželek znamenalo jasnou výhru Slavie a to, že SKK Jičín si z Edenu odváží kanára, když jeho hráčky nezískaly ani bod. Jičínské hráčky si připsaly na svoje konto smutný rekord. Získaly v utkání pouze 2,5 pomocného bodu a to je zatím nejmenší počet, jaký družstvo v ligové soutěži získalo.

TJ Valašské Meziříčí chtělo po dvou výhrách pokračovat ve vítězné šňůře. Tentokrát jim v cestě stály hráčky KK Zábřeh a ty proti posílenému domácímu celku zabojovaly. Ve Valašském Meziříčí jeho hráčky uhrály čtyři výhry ze vzájemných duelů, a tak domácímu celku zachránil bod větší počet poražených kuželek ze hry. Celkově to bylo o 14 kuželek víc než zahrály hostující hráčky. TJ Valašské Meziříčí držela opět nad vodou Martina Zimáková, která byla nejlepší v utkání výkonem 568 poražených kuželek, a nahrála tak potřebné kuželky, které zachránily Valašskému Meziříčí remízu. Bod pro KK Zábřeh uhájily v závěru utkání dvěma výhrami Lenka Horňáková s Jitkou Killarovou.

SKK Náchod získal v tomto kole poměrně snadné body nad odevzdaným soupeřem, kterým bylo družstvo Sokola Duchcov. Hned v úvodu utkání šly domácí hráčky do jasného vedení, když Šárka Majerová společně s Petrou Vlčkovou uhrály body na soupeřky, kterým se ani jedné nepodařilo překonat pětistovku. Vedení 2:0 a náskok 133 kuželek přinesl do domácíh řad klid. Ve střední části zahrála hostujícímu celku výborně Adéla Kolaříkova, ale protože byla jediná z hostujícího celku, nemohlo to nic změnit na jasném vedení. V závěru ještě Duchcovu uhrála půlbod po remíze Alena Šmídová, ale to stačilo pouze na korigování nepříznivého výsledku.

Ve čtvrteční předehrávce čtrnáctého kola jasně dominovaly v Blansku domácí hráčky, které hostily Sokol Husovice. Po úvodní části to pro domácí nevypadalo vůbec dobře. Husovice vedly 2:1, na své soupeřky ztrácely tři kuželky. Ve druhé části zahrály domácí hráčky na jedničku a hostující naopak propadly. Domácím hráčkám vévodila svým výkonem Lenka Kalová, která porazila vynikajících 596 kuželek. Dobře zahrály Zdeňka Ševčíková s Helenou Daňkovou, a tak z toho nakonec byla jasná výhra Blanska a zisk prvních bodů ve druhé části soutěže. Husovické hráčky druhou část utkání nezvládly a po zásluze odešly poraženy.

Datum: 5. 2. 2012 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa