ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Pro-Tec Cup – 3. kolo základní části

Základní část Poháru ČKA 2011–12 je minulostí.

Jdeme do finále. Nezvolil jsem asi ten nejsprávnější výraz. Skutečné finále bude až za čtyři a půl měsíce. Ve dnech 2.–3. června 2012 se na turnaji v Náchodě utkají vítězové čtvrtfinálových utkání mužů a na kuželně ve Valašském Meziříčí vítězové čtvrtfinálových utkání žen. Novinkou letošního ročníku Poháru ČKA, je to, že v podobných turnajích a ve stejném termínu se střetnou o 5. až 8. místo i poražení čtvrtfinalisté. Muži v Kosmonosech a ženy v Hazlově. Všechny turnaje se hrají na dráhách, vybavených technologií Pro-Tec. Firma Pro-Tec je sponzorem Poháru ČKA a ten se proto hraje pod její hlavičkou – Pro-Tec Cup.

Tento zpravodaj je věnován pouze kategorii mužů. Úvodní větou jsem měl na mysli, že skončila základní část soutěže, ve své podstatě (až na poslední kolo) hraná na krajských úrovních a nyní začíná nadstavbová část, celorepubliková.

Ve třetím kole základní části si šestnáct týmů vybojovalo postup do prvního kola části nadstavbové. V něm se poprvé představí 16 nasazených družstev, jejímiž soupeři budou právě postoupivší družstva ze základní části. Loňští účastníci finálového turnaje byli nasazeni s čísly 1 až 4 dle dosaženého pořadí. Čísla 5 až 8 mají poražení čtvrtfinalisté. Čísla 9 až 16 má osm nejlepších družstev z dlouhodobých soutěží (bez určení pořadí), která se do Pro-Tec Cupu přihlásila a která v loňském ročníku nehrála čtvrtfinále.

Kdo s kým se v prvním kole nadstavby střetne se dozvíte v dalších částech tohoto zpravodaje. Jenom připomínám – začíná se na kuželně družstva s vyšším losovacím číslem (po dohodě mezi oběma soupeři může být i jinak) a obě utkání prvního kola musí být sehrána nejpozději do 4. března 2012. Nezapomeňte nahlásit dohodnuté termíny zápasů. Další podrobnosti najdete v Rozpisu soutěže.

Výsledky jednotlivých utkání nebudu komentovat. V podstatě stejné informace jako mám já, najdete dále v tomto zpravodaji, takže každý, kdo má zájem, si může svůj subjektivní obrázek o utkání vytvořit sám.

Výsledky utkání Pro-Tec Cup – Poháru ČKA jsou denně aktualizovány na webu poharcka.kuzelky.cz. Zde je oznámen i termín utkání.

Příjem zpravodajů je třeba si zajistit na tomto webu ČKA. Zpravodaj je možné si stáhnou také z výše uvedeného webu.

Datum: 14. 1. 2012 | Sekce: Pohár ČKA | Autor: Jindřich Svoboda