ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

V Kutné Hoře vyhlásí soutěž Kuželkář ČR 2011

Každoročně ke konci roku probíhá anketa o nejlepšího kuželkáře roku. Letošní slavnostní vyhlášení Kuželkáře ČR 2011 se uskuteční v sobotu 7. ledna 2012 od 19 hodin v hotelu Mědínek v Kutné Hoře.

Nejlepší kuželkářkou byla pro 2010 zvolena rosická Lucie Vaverková, která hraje rakouskou ligu, druhá zábřežská Hana Wiedermannová rovněž hraje v Rakousku. Bronzová v anketě skončila kutnohorská Kamila Barborová hrající 1. ligu za KK Slavia Praha.

V průběhu slavnostního večera budou vyhlášeni nejlepší kuželkáři v kategoriích žen a mužů, nejlepší junioři, trenér roku a nové nadějné talenty. Do Síně slávy bude uvedena další osobnost kuželkářského sportu. Mezi našimi reprezentanty všech kategorií máme řadu držitelů medailí z mistrovství světa i světových pohárů. V roce 2011 se družstvo mužů na mistrovství světa umístilo na vynikajícím 3. místě, medaili z této soutěže získalo po dlouhých 27 letech. Mládež nás potěšila ziskem 8 medailí z mistrovství světa dorostu.

I kuželkářky a kuželkáři Středočeského kraje mají mezi sebou celou řadu vynikajících sportovců. Mezi nejvýznamnější z nich patří odchovankyně kuželkářského oddílu TJ Sparta Kutná Hora, několikanásobná mistryně republiky a členka reprezentačního družstva žen, Kamila Barborová, v současnosti vedoucí hráčka první kuželkářské ligy žen. Organizátoři z kuželkářského oddílu TJ Sparta Kutná Hora srdečně zvou všechny fanoušky a příznivce kuželkářského sportu k účasti na této pro kutnohorské kuželkáře tak významné akci.

Jiří Halfar
předseda oddílu kuželek TJ Sparta Kutná Hora

  • Originál článku naleznete v Kutnohorském deníku na této adrese
Datum: 2. 1. 2012 | Sekce: Kuželkářské ankety | Autor: Jiří Halfar