ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2011/12 – 11. kolo soutěže

Po posledním podzimním kole jsou na čele tabulky hráči SKK Náchod s náskokem tří bodů na Sokol Husovice. Tabulku uzavírají Centropen Dačice a na posledním místě Konstruktiva Praha.

V posledním kole podzimní části soutěže měly navrch domácí celky. Dokázaly zvítězit v pěti utkáních. Body venku uhrála pouze Jiskra Kovářská  v Dačicích. Již po minulém kole bylo jasné, že vítězem podzimní části bude družstvo SKK Náchod. Po posledním kole podzimu uhájil SKK Náchod vední v tabulce s náskokem tří bodů na Sokol Husovice a čtyř na Slavoj Praha. Na konci tabulky přezimují na sestupových místech celky Konstruktivy Praha a Centropenu Dačice.

V posledním podzimním kole padlo celkově jedenáct šestistovek. Na kuželnách ve Vrchlabí čtyři, v České Třebové pět a v pražském Edenu dvě. Nejlepší výkon kola zahrál proti Slavoji Praha třebíčský Václav Rypel. Porazil vynikajících 627 kuželek. Druhý nejlepší výkon kola zaznamenal Michal Rolf z SKK Vrchlabí, který porazil 626 kuželek. Pořadí jednotlivců dle dosažených průměrů nedoznalo podstatných změn. Vedení stále drží s výrazným náskokem Zdeněk Gartus ze Slavoje Praha před Zdeňkem Vymazelem ze Sokola Husovice a Jiřím Kudelou ze Spartaku Přerov. V pořadí jednotlivců dle získaných bodů pro družstvo již nemá nikdo 100% úspěšnost. Po tomto kole se do čela propracoval Zdeněk Vymazal ze Sokola Husovice, který má na svém kontě jednu prohru. Druhý Zdeněk Gartus ze Slavoje Praha a třetí Daniel Neumann z SKK Náchod již mají na svém kontě po tomto kole dvě prohry.

SKK Vrchlabí hostilo Spartak Přerov a toto domácí utkání kopírovalo ta předešlá. Po vyrovném úvodu šel Spartak Přerov po střední části do vedení 3:1 a domácí hráči ztráceli rovných 100 kuželek. V závěru zahrála domácí dvojice Michal Rolf a David Hobl opět na jedničku. Závěr utkání byl jak na houpačce. Domácí hráči nejprve po první dráze stáhli 66 kuželek. Na druhé dráze se dařilo hostujícímu Jiřímu Hendrychovi. Porazil 172 kuželek a spolu s Václavem Mazurem vrátili náskok pro Přerov na 84 kuželek. Na třetí dráze opět stáhli domácí 67 kuželek a před poslední dráhu tak ztráceli pouhých 17 kolků. Hned po posledních plných šli domácí do vedení o tři kuželky. Závěrečnou dorážku ustáli a celkově zvítězili o třináct kuželek a to stačilo na plný bodový zisk.

Sokol Husovice hostil v posledním kole podzimu KK PSJ Jihlavu. Jihlavským hráčům se v Brně moc nedařilo a tak to měli domácí hráči hodně ulehčené. Po dvě třetiny utkání drželi hosté s domácími, co se zisku bodů týká, krok. V poražených kuželkách však postupně ztráceli. Domácí hráči v závěru nezaváhali. David Plšek s Jiřím Radilem brali oba body a navršili náskok v poražených kuželkách na konečných 168.

Centropen Dačice čekal v tomto kole důležitý domácí zápas. V případě úspěchu se mohly Dačice odpoutat ze sestupových pozic. V opačném případě by zůstaly na chvostu tabulky a to se nakonec vyplnilo. Po vyrovnané úvodní části ve střední Dačice zcela propadly. Do závěru utkání šli domácí hráči za nepříznivého stavu 1:3 a ztrátě 100 kuželek. Hráči Jiskry Kovářské nezahráli v závěru nijak zázračné výkony, ale na udržení vedení to zcela stačilo. Domácí Milan Blecha nezvládl úvodní dvě dráhy a tak Vlastimil Zeman st. uhrál v pohodě bod. Na kontě Jiskry Kovářské zůstalo po posledních hodech plus 46 kuželek a to znamenalo jejich jasnou výhru.

SKK Primátor Náchod zahrál v posledním kole podzimu svůj nejhorší výkon na domácí dráze. Hostující Konstruktiva Praha toho nedokázala využít. Ta zahrála na podzim v Náchodě nejhůře ze všech a to na případný zisk bodů nemohlo stačit. Hostující celek se po této prohře propadl až na samotný chvost ligové tabulky.

Lokomotiva Česká Třebová si nemohla dovolit proti Luhačovicím doma zaváhat. Toho si byli její hráči plně vědomi a podle toho také zahráli. Domácí hráči zahráli svůj letošní nejlepší výkon, když porazili o 102 kuželek víc jak ve druhém kole, kdy dosáhli výkonu 3515 kuželek. Utkání začalo na vysoké úrovni. Po vyrovnaných duelech brali oba body domácí a pak to již šlo s hostujícím celkem z kopce. Domácí hráči šli čtyřikrát přes šestistovku a na to nedokázali hosté odpovědět. Lokomotiva Česká Třebová zcela zaslouženě zvítězila a v tabulce se posunula na desátou příčku. Nejlepší výkon v utkání zahrál Pavel Vymazal, který porazil 623 kuželek.

Slavoj Praha neměl doma s celkem TJ Třebíč velké problémy. V úvodu začal velmi dobře hostující Petr Března. V dalším průběhu náhozu hodně polevil a tak po úvodní části brali domácí oba body. Ve střední části utkání podal vynikající výkon hostující Václav Rypel. Porazil 627 kuželek a uhrál bod. Po nevýrazném výkonu hostujících hráčů Aleše Zemana, kterého střídal Vladimír Kantor, neměl tento výkon žádný výrazný vliv na další průběh utkání. Závěr utkání již domácí dohrávali v pohodě. Třebíčským dotahovákum se nedařilo a tak oba body si na svoje konto připsal Slavoj Praha.

Datum: 4. 12. 2011 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa