ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2011/12 – 9. kolo soutěže

Vynikající výkon Zdeňka Gartuse ze Slavoje Praha v České Třebové. 668 poražených kuželek, rekord kuželny, nejlepší výkon v tomto ročníku soutěže. Robert Pevný z TJ Třebíč v Náchodě výborných 661 poražených kuželek. Vedení v tabulce i po tomto kole drží SKK Primátor Náchod.

V tomto kole měly jasnou převahu domácí celky. Celkově uhrály pět vítězství. O jediné body doma přišla Lokomotiva Česká Třebová, která podlehla Slavoji Praha. Tabulka nedoznala na špici ani na chvostě zásadních změn. Vede SKK Náchod s náskokem dvou bodů na Sokol Husovice a na sestupových příčkách zústávají Lokomotiva Česká Třebová a Centropen Dačice.

V tomto kole padlo devět šestistovek, kterých bylo dosaženo, když pominu výkon Davida Junka ve Vrchlabí, na dvou kuželnách. V Náchodě celkem pět a v České Třebové tři. Skvělou formu má letos Zdeněk Gartus ze Slavoje Praha. V České Třebové stanovil výkonem 668 nový rekord kuželny. Tento výkon je zároveň nejlepším v tomto soutěžním ročníku. Pouze o sedm kuželek za ním zaostal v Náchodě Robert Pevný z TJ Třebíč, který porazil 661 kuželek. V pořadí jednotlivců si Zdeněk Gartus výkonem v tomto kole pojistil vedení průměrem 619. Druhý je Michal Rolf z SKK Vrchlabí průměrem 601,4 a třetí místo drží Zdeněk Vymazal ze Sokola Husovice průměrem 599,5.

V pořadí jednotlivců dle zisku bodů pro družstvo již nemá žádný z hráčů, kteří mohou zasáhnout do pořadí, 100% bodový zisk. Poslední mohykáni, kteří drželi neporazitelnost v tomto kole prohráli. Oba hodně těsně. Kamil Nestrojil z TJ Třebíč prohrál v Náchodě s Michalem Jiroušem po výkonu 602 o tři kuželky a Vlastimil Zeman ml. ve Vrchlabí s Pavlem Nežádalem o jedinou kuželku. Oba duely skončily na body 2:2. Díky tomu se na první příčku posunul Daniel Nemumnn z SKK Náchod. Kamil Nestrojil z TJ Třebíč drží druhou příčku.

Vedoucí celek tabulky SKK Primátor Náchod hostil TJ Třebíč. Domácí hráči zahráli v tomto kole svůj zatím nejlepší domácí výkon v tomto soutěžním ročníku a na to hosté neměli, i když nezahráli vůbec špatně. Mají na svém kontě druhý nejlepší výkon hostujícího celku. Lepší byly pouze Sokol Husovice ve čtvrtém kole, ale ty hrají v Náchodě pravidelně dobře. Domácí zahájili utkání jako již tradičně dobře. Daniel Neumann s Romanem Strakou brali oba body a nahráli 78 kuželek. Ve druhé části zahrál výborně hostujícímu celku Robert Pevný, který porazil 661 kuželek a to znamenalo, že hosté umazali náskok v poražených kuželkách na plus dvě ve svůj prospěch a vše bylo stále otevřené. Záver utkání začali oba domácí hráči výborně. Petr Holý výkonem 628 a Michal Jirouš 605 nezaváhali a nedali hostům žádnou šanci na případný úspěch.

KK PSJ Jihlava hostila Spartak Přerov a v dramatické koncovce ustála oba body. Domácí celek měl zásluhou Jiřího Partla a Daniela Brauna lepší vstup do utkání. Oba po dobrých výkonech uhráli dva body a 75 kuželek. Střední část skončila smírně. Obě družstva brala po bodu a ani rozdíl v poražených kuželkách se nezměnil. Hosté umazali jednu kuželku. Závěrečná fáze utkání začala pro domácí hráče lépe. Hned na úvodní dráze Standa Partl a Petr Benedikt nahráli 28 kuželek, asi proto aby měli v dalším průběhu z čeho ztrácet. Pak to šlo s domácími hráči z kopce. Na poslední dráze dokázali ztratit dokonce 66 kuželek. Na kontě jihlavských hráčů nakonec zůstalo 21 kuželek a ty znamenaly, že body zůstávají v Jihlavě.

Další dramatické utkání se hrálo ve Vrchlabí, kde domácí hostili Jiskru Kovářskou. Domácí celek udržel po úvodní části nerozhodný stav díky jediné kuželce, o kterou přehrál Pavel Nežádal Vlastimila Zemana ml. Druhý bod brali hosté zásluhou Davida Junka, který porazil 601 kuželek a to byl nejlepší výkon v utkání. Kovářská vedla po úvodu o 26 kuželek. Ve střední části měli navrch hosté. Zásluhou Petra Dvořáka a Milana Hroudy brali oba body a s domácími to nevypadalo dobře. V poražených kuželkách ztráceli celkem 44 kuželek. Závěr utkání ovládli domácí hráči David Hobl a Jiří Bartoníček. Oba po dobrých výkonech brali body a dokázali umazat náskok až na plus 14 ve svůj prospěch. Do předposlední dráhy vedli hosté o 10 kuželek. V závěru David Hobl hodně polevil. Porazil 123 kuželek. Naštěstí jeho soupeř Martin Pejčoch toho nedokázal využít a porazil ještě o čtyři kuželky méně.

Sokol Husovice hostil Konstruktivu Praha a domácím hráčům stačil i nejhorší domácí výkon v sezóně na jasné vítězství. Husovice měly od úvodních hodů navrch a všem bylo jasné jak utkání dopadne. Konstruktiva zatím v Husovicích předvedla letošní nejhorší výkon ze všech. Nejlepší výkon v utkání zahrál domácí David Plšek, který porazil 595 kuželek. Z hostujícího celku byl výrazně nejlepší Jiří Franěk, který porazil 575 kuželek.

Početná divácká kulisa na dačické kuželně se konečne dočkala výhry domácího celku. Dačice hostily Sokol Luhačovice, který přijel do Dačic se dvěma náhradníky a zahrál hodně špatně. Domácí hráči podali svůj letošní nejhorší výkon doma a i to stačilo na jasnou výhru. Luhačovice držely bodově po dvě třetiny utkání s Dačicemi krok, závěr zápasu však nezvládly. Domácí hráči nezahráli v závěru nijak zázračné výkony, ale na zisk bodů to stačilo.

Lokomotiva Česká Třebová hostila loňského mistra Slavoj Praha a domácím hráčům vzal vítr z plachet hned v úvodu utkání hostující Zdeněk Gartus po vynikajícím výkonu, který má hodnotu 668 kuželek a je to zároveň nový rekord kuželny a zatím nejlepší výkon jednotlivce v tomto soutěžním ročníku. Slavoj Praha v dalším průběhu stále udržoval výraznější náskok v poražených kuželkách a to znamenalo při shodném zisku bodů ze hry výhru i zisk dvou bodů. Ani dvě šestistovky Karla Zubalíka 609 a Jiřího Hetycha 634 nestačily na korigování ztráty v poražených kuželkách.

Datum: 20. 11. 2011 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa