ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2011/12 – 7. kolo soutěže

Po sedmém kole se do čela tabulky propracoval Slavoj Praha se ziskem 10 bodů. Druhý SKK Náchod má shodný počet bodů. Výborný výkon předvedl v tomto kole v Dačicích Zdeněk Gartus ze Slavoje Praha, kde porazil 649 kuželek.

Bilance sedmého kola opět vyzněla o poznání lépe pro domácí celky. Ty vybojovaly v tomto kole tři vítězství a jednu remízu. Hosté se z výhry radovali dvakrát. Slavoj Praha zvítězil v Dačicích a Sokol Luhačovice ve Vrchlabí, Konstruktiva si odváží po remíze jeden bod z Jihlavy. V horní části doznala tabulka po tomto kole podstatných změn. Do čela se propracovali hráči mistrovského celku Slavoje Praha. Na prvním místě mají deset bodů, druhý SKK Náchod má rovněž deset bodů, na třetí místo se posunul Sokol Luhačovice, který na vedoucí duo ztrácí jeden bod. Na konci tabulky ke změnám nedošlo. Všechny celky z konce tabulky vyšly v tomto kole naprázdno a tak sestupové příčky stále drží TJ Třebíč a Centropen Dačice.

Šestistovek padlo v tomto kole osm. Celkem třikrát překonali hráči hranice šesti set kuželek na kuželně v Dačicích, kde výborně zahrál Zdeněk Gartus, když porazil 649 kuželek. Tento výkon ho vynesl do čela pořadí jednotlivců průměrem 611. Druhou příčku drží Michal Rolf z SKK Vrchlabí a na třetí místo se propadl Jiří Kudela ze Spartaku Přerov. V pořadí jednotlivců dle získaných bodů pro družstvo mají 100% úspěšnost již jen dva hráči. Vede Kamil Nestrojil ze Spartaku Třebíč a Vlastimil Zeman ml. z Jiskry Kovářská. Daniel Neuman z SKK Náchod na třetím místě má po ztrátě bodu již jen 86% úspěšnost.

Jiskra Kovářská hostila vedoucí celek tabulky Spartak Přerov. Utkání mělo vyrovnaný průběh pouze v úvodní fázi utkání, kde uhrál bod pro hosty Václav Mazur po výkonu 588. Ve střední části získali hosté půlbod, když Jiří Hendrych remizoval s Jakubem Tejmlem. Domácímu celku nahrál v této fázi zápasu náskok v poražených kuželkách Vlastimil Zeman ml. Závěr utkání se hrál již v režii domácích hráčů. Přerovský Vlastimil Bělíček zahrál hluboko pod svoje možnosti a to byla voda na mlýn domácích hráčů, kteří dovedli utkání bez větších problémů do vítězného konce.

Dramatické utkání až do posledního hodu se hrálo v Jihlavě, kde domácí celek hostil Konstruktivu Praha. Hosté začali utkání lépe zásluhou výborného výkonu Lukáše Doubravy, který výkonem 620 poražených kuželek jasně přehrál Jiřího Partla. Domácím uhrál bod Daniel Braun. Druhá část utkání měla přesně stejný průběh jako ta první. Hosté zásluhou druhé šestistovky, kterou docílil Štěpán Koblížek, uhráli bod a navýšili před závěrem náskok na 78 kuželek. V závěru domácí hráči uhráli dva body. Na předposlední dráze se jim podařilo smazat náskok v poražených kuželkách a vedli o 18. Závěrečnou dráhu zvládli lépe hosté a díky jedné kuželce, o kterou byli lepší, dosáhli na cennou remízu.

SKK Vrchlabí muselo do utkání proti Sokolu Luhačovice nastoupit s dvěma náhradníky a to se na výkonu družstva projevilo. Hosté navíc zahráli ve Vrchlabí výborně. Jejich jasné vítězství pečetil v závěru výkonem 608 Michal Markus. Nejlepší výkon v utkání zahrál domácí Jiří Bartoníček, který porazil 617 kuželek.

Nováček soutěže TJ Třebíč  zajížděl k utkání sedmého kola do Husovic. Hostující hráči vůbec nezvládli úvod utkání. Domácí celek již po úvodu získal výrazný nákok. To samé se opakovalo ve střední části zápasu. Vedení 4:0 a plus 201 kuželek před závěrem zápasu nedával hostujícímu celku žádnou naději na případný úspěch. V závěru utkání se hostující hráči probrali. Václav Rypel i Kamil Nestrojil brali po výborných výkonech body, ale to stačilo pouze na korigování nepříznivého výsledku.

Poslední celek tabulky Centropen Dačice hostil v tomto kole Slavoj Praha. Hostující hráči ukázali hned v úvodu zápasu jakým směrem se bude ubírat vývoj utkání. Zdeněk Gartus a Martin Kozel překonali šestistovku a jasně přehráli domácí hráče. Stejný průběh měla i střední část utkání. Oba body putovaly na konto hostujícího celku a tak před závěrem vedl Slavoj 4:0 při náskoku 144 kuželek. Závěr utkání vyzněl lépe pro Dačice, ale obě výhry domácích hráčů již neměly žádný vliv na konečnou výhru Slavoje. V závěru zápasu na třetí šestistovku v utkání dosáhl domácí Karel Novák, který porazil 610 kuželek.

Derby v Náchodě mezi domácím celkem a Lokomotivou Česká Třebová bylo překvapivě hodně vyrovnané. Po úvodní části zápasu na tom byli domácí hráči lépe díky tomu, že se nedařilo hostujícímu Petrovi Holancovi. Prohrál poměrně hladce s Danielem Neumannem. Souboj druhé dvojice mezi Romanem Strakou a Pavlem Vymazalem skončil na kuželky remízou. Na body byl na tom lépe hráč Lokomotivy Česká Třebová a tak byl stav utkání po úvodní části 1:1 a Náchod vedl o 62 kuželek. Střední část utkání byla rovněž vyrovnaná. Oba hostující hráči nahráli víc kuželek než domácí. Martin Kovář z SKK Náchod bral bod po výhře 3:1 i když prohrál o dvě kuželky. Hosté stáhli před závěrem z náskoku domácího celku 10 kuželek a stále byli ve hře. Závěr utkání si domácí hráči pohlídali. Petr Holý sice prohrál s Ivanem Šaldou, který byl nejlepší z hostujícího celku, výkonem 589. Michal Jirouš ve druhé dvojici nedal hostujícmu celku žádnou šanci na případný úspěch. Výkonem 598 poražených kuželek jasně přehrál Jiřího Hetycha a bylo rozhodnuto. SKK Náchod si připsal na svoje konto vítězství a dva body. 

Datum: 30. 10. 2011 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa