ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2011/12 – 6. kolo soutěže

V šestém kole uhrála domácí družstva tři výhry, hosté dvě a jedno utkání skončilo nerozhodně. V tabulce si vedení uhájilo i přes prohru družstvo Spartaku Přerov s náskokem jednoho bodu na SKK Vrchlabí a SKK Náchod. Slavoj Praha na čtvrtém místě má na svém kontě rovněž osm bodů.

Poprvé v tomto soutěžním ročníku okusili hořkost porážky hráči Spartaku Přerov. Na domácí dráze prohráli s SKK Náchodem. SKK Vrchlabí po dobrém výkonu přehrálo TJ Třebíč. Nerozhodně skončilo utkání na Konstruktivě odkud si bod odváží Jiskra Kovářská. Na konci tabulky se na předposlední příčku propadli po prohře doma hráči TJ Třebíč a poslední místo drží Centropen Dačice.

V šestém kole si hráči připsali na svoje konto pouze šest šestistovek. Nejlepší výkon předvedl na kuželně v Třebíčí Michal Rolf z SKK Vrchlabí, který porazil po výborné hře 635 kuželek. Díky tomuto výkonu se posunul na druhou příčku v pořadí jednotlivců. První místo stále drží, i přes nevýrazný domácí výkon v tomto kole, Jiří Kudela ze Spartaku Přerov průměrem 605,3. 100% úspěšnost  v zisku bodů mají stále čtyři hráči. Vedení udržel Kamil Nestrojil z TJ Třebíč, který měl v domácím utkání proti Pavlovi Nežádalovi namále a uhrál bod až díky zlepšenému výkonu na poslední dráze. Stejnou úspěšnost drží i jeho pronásledovatelé Vlastimil Bělíček a Jiří Kudela ze Spartaku Přerov a Vlastimil Zeman ml. z Jiskry Kovářská.

Hráči SKK Náchoda na kuželně v Přerově svoje soupeře zaskočili hned v úvodu utkání, kde šli do vedení díky dvěma šestistovkám, které předvedli Daniel Neumann 624 a Ladislav Beránek 613. Vedení a 71 kuželek dávalo hostům velkou naději. Ve středu získala obě družstva po bodu. Hosté navýšili naskok v poražených kuželkách díky tomu, že Petr Holý, který se svým soupeřem na body prohrál, nahrál o 11 kuželek více. V závěru dvojice domácích dotahováků sice umazávala z náskoku hostujícího celku. Nakonec na kontě Náchoda zůstalo 35 kuželek a to znamenalo, že hosté si odvážejí z Přerova cenné dva body. Spartak Přerov poprvé v tomto soutěžním ročníku prohrál.

Souboji o to, kdo opustí sestupovou příčku, se hrál v České Třebové, kde domácí hráči hostili Centropen Dačice. Hosté bojovali a drželi dlouho se soupeřem krok a tím i naději na zisk bodů. Hostující celek nazvládl závěr a po nevýrazném výkonu Pavla Kabelky a střídajícího Ivana Baštáře spadlo vítězství do klína domácích. V utkání tohoto kola šestistovka nepadla. Nejvíce se přiblížil domácí Karel Zubalík, který porazil 591 kuželek.

Slavoj Praha hostil v tomto kole Sokol Husovice. Hostujícímu celku se utkání příliš nepovedlo, a tak to měli domácí hráči hodně ulehčené. Jasné vedení Slavoje po úvodní části utkání napovědělo, jakým směrem se bude utkání vyvíjet. Hosté sice v dalším průběhu uhráli dva body, ale ztráta v poražených kuželkách postupně narůstala. Domácí hráči vybojovali dva body a s celkovým ziskem osmi bodů drží kontak se špicí tabulky. Nejlepší výkon v utkání zahrál domácí Jaroslav Procházka, který porazil 592 kuželek.

Družstvo TJ Třebíč hostilo v tomto kole SKK Vrchlabí, které v tomto soutěžním ročníku hraje výborně. Domácímu celku vyšla úvodní část utkání. Petr Března jasně 4:0 přehrál Vlado Žižka. Jirka Mikoláš uhrál bod až zlepšeným výkonem na poslední dráze. Ve střední části utkání jako již tradičně domácí hráči zcela propadli. Oba dva prohráli a ztráta v poražených kuželkách narostla na 101 kuželek. V této fázi utkání zahrál výborně hostující Michal Rolf, který porazil 632 kuželek a eliminoval tak nejlepší domácí výkon, který zahrál Aleš Zeman, když porazil 581 kuželek. Zavěr utkání byl hodně dramatický a o konečném výsledku se nakonec rozhodovalo až v závěrečných hodech. Domácí stále drželi naději na uhrání remízy. Oba domácí hráči zahráli pod svoje možnosti a tak dali šanci hostům. Kamil Nestrojil uhrál bod až zlepšeným výkonem na poslední dráze. Vašek Rypel vyhrál nad Davidem Hoblem první dvě dráhy. Pak převzal iniciativu hostující hráč, který vyhrál i poslední dráhu o pět kuželek a ty rozhodly o výhře SKK Vrchlabí.

Hráči Sokola Luhačovice hostili v tomto kole KK PSJ Jihlavu. Od úvodních hodů bylo jasné, kdo bude na kuželně pánem. Domácí jasně vyhráli úvod utkání. Ve střední části sice vzal domácím bod Jirka Partl, ale to nic neměnilo na jasném průběhu zápasu ve prospěch domácích. Závěr utkání byl hodně vyrovnaný, ale i tady nakonec brali body po těsných výhrách domácí hráči. Jedinou šestistovku v utkání pokořil luhačovický Jiří Kudláček výkonem 608 poražených kuželek.

Dramatický souboj na Konstruktivě, kde domácí hostili Jiskru Kovářskou, nakonec skončil spravedlivou dělbou bodů. První část utkání zvládli, co se zisku bodů týká, lépe hráči Konstruktivy. Hostující celek na tom byl lépe v poražených kuželkách zásluhou šestistovky, kterou překonal David Junek výkonem 607. Jiskra Kovářská vedla o 25 kuželek. Druhá část utkání měla přesně stejný průběh jako ta první. Domácí hráči si připsali na svoje konto dvě výhry. Hostující Jaroslav Tejml porazil 602 kuželek a díky tomu udržela Jiskra Kovářská náskok v poražených kuželkách a uhrála cennou remízu.

Datum: 23. 10. 2011 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa