ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2011/12 – 5. kolo soutěže

Hostující celky byly v pátém kole soutěže úspěšné, uhrály celkem tři výhry. Spartak Přerov zvítěžil po výborném výkonu na Konstruktivě, Slavoj Praha ve Vrchlabí a SKK Náchod přehrál Dačice.

V tabulce jsou nadále na čele hráči Spartaku Přerov, kteří mají na druhé Husovice náskok tří bodů a stále drží neporazitelnost. Na předposlední místo se propadla Lokomotiva Česká Třebová a poslední jsou i po tomto kole hráči Centropen Dačice. Oba týmy zatím získaly po dvou bodech.

Šestistovek bylo v tomto kole poskrovnu. Celkově jich padlo sedm. Nejlepší výkon byl dosažen v utkání na pražské Konstruktivě. Hráč Spartaku Přerov Václav Mazur porazil 647 kuželek. Druhý nejlepší výkon kola zahrál v Jihlavě Stanislav Partl 625 a třetí nejlepší výkon kola zaznamenal Michal Jirouš z SKK Náchod, který porazil v Dačicích 624 kuželek. V pořadí jednotlivců se na čele po tomto kole nic nezměnilo. Stále vede přerovský Jiří Kudela průměrem 609 před Zdeňkem Vymazalem ze Sokola Husovice a Zdeňkem Gartusem ze Slavoje Praha. V pořadí úspěšnosti zisku bodů pro družstvo drží 100% zisk stále pět hráčů. Na čele pořadí jsou Vlastimil Bělíček ze Spartaku Přerov a Kamil Nestrojil z TJ Třebíč. Oba mají 100% bodový zisk a u pomocných bodů 75 %. Vlastimil Zeman ml. z Jiskry Kovářská na třetím místě má v pomocných bodech 70% úspěšnost.

Vedoucí celek tabulky Spartak Přerov se představil v Praze na Konstruktivě a potvrdil i tady vynikající formu. Hostující družstvo nedalo domácím hráčům žádnou šanci na případný úspěch. Hosté zahrály dvě šestistovky a dvakrát těsně pod. Z domácího celku se výkonově přiblížil pouze Zdeněk Zahrádka, který také uhrál na Romana Goldemunda jediný bod pro Konstruktivu a to bylo málo. Na šestistovky dosáhli pouze hráči hostujícího celku Václav Mazur 647 a Vlastimil Bělíček 615 poražených kuželek.

Jiskra Kovářská zahrála v tomto kole doma opět dobře a na její výkon hosté z Luhačovic neměli. Hráči Sokola Luhačovice drželi krok pouze v úvodu utkání zásluhou bodu, který získal Jiří Staněk po výkonu 577. V dalším průběhu již brali body pouze domácí hráči. Nejlepší výkony v utkání jsou na straně domácího celku, kde prim hráli Vlastimil Zeman ml. a st. Oba atakovali šestistovku. Nakonec skončili na výkonech 585 resp. 593.

Rekonstrukce na kuželně a nasazení nového programu se Jihlavě asi moc nepovedla. Hrálo se na kuželně, která byla na hraně regulernosti a domácí budou muset rychle zapracovat na nápravě. Za takových podmínek se soutěže hrát nedají. Utkání začalo o 90 minut později díky tomu, že se protáhlo předchozí utkání. Časté zamotávání kuželek, zasekávání kuželek do sběrače koulí neprospělo k hladkému průběhu utkání. Na drahách 1 a 2 nebyly funkční tiskárny a tak se zapisovalo ručně. Hráčům hostujícího celku se v nestandardním prostředí moc nedařilo. Jediný bod na jejich konto připsal Kamil Nestrojil, který přehrál výkonem 557 Petra Benedikta. Nejlepší výkon v utkání zahrál domácí Stanislav Partl, který v závěru utkání porazil 625 kuželek a pečetil tak jasnou výhru domácího celku.

SKK Vrchlabí nestačilo v tomto kole na hráče mistrovského celku Slavoje Praha. Úvod utkání byl hodně dramatický, vyrovnané duely a v konečném účtování zisk bodu pro obě družstva. V dalším průběhu utkání se vše odvíjelo stejně jako v úvodu zápasu, a tak o zisku dvou bodů rozhodovaly poražené kuželky. Těch měli nakonec na svém kontě víc hosté. Nejlepší výkony v utkání zahráli hráči Slavoje Praha Zdeněk Gartus 608 a Stanislav Březina 611 poražených kuželek.

Družstvo Sokola Husovice hostilo hráče Lokomotivy České Třebové. Díky nevýraznému výkonu hráčů hostujícího celku to měli domácí hodně ulehčené. Husovice si v úvodu a ve střední části utkání vytvořily náskok 101 kuželek při vedení 3:1. Dvě výhry  hostujících hráčů v závěrečné fázi utkání již nemohly nijak ovlivnit vítězství a zisk obou bodů domácího celku. Výborný výkon v zápase podal domácí Libor Škoula, který porazil 603 kuželek. Z hostujícího celku byl nejlepší Šic Michal výkonem 570 kuželek.

Družstvo Centropenu Dačice hostilo v tomto kole SKK Primátor Náchod a v utkání moc nepřesvědčilo. Na jeden výkon pod pětistovkou a jeden těsně nad se doma výhrát nedá. Domácí družstvo i přes špatný výkon drželo s hostujícím celkem po celé dvě třetiny utkání krok. Stav 2:2 a remíza v poražených kuželkách jim stále dávala naději. Koncoví hráči Náchoda Petr Holý s Michalem Jiroušem zahráli v Dačicích na jedničku a nedali domácímu celku žádnou šanci na případný úspěch. Hned na první dráze nahráli 53 kuželek a v tomto trendu pokračovali i na dalších dráhách. Domácí se ještě snažili zvrátit vývoj zápasu střídáním, když slabě hrajícího Milana Blechu vystřídal Daniel Kovář. Ani toto střídání nemělo na další vývoj utkání větší vliv. Hostující dvojice pokračovala ve výborných výkonech až na konečný rozdíl 150 kuželek, který znamenal jasnou výhru a zisk obou bodů. 

Datum: 16. 10. 2011 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa