ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2011/12 – 2. kolo soutěže

Ve druhém kole soutěže nedaly domácí týmy hostujícím celkům žádnou šanci a braly body ve všech utkáních. Bez prohry zůstaly po tomto kole již jen družstva SKK Náchod a Spartak Přerov. Bez zisku bodů jsou Jiskra Kovářská a Sokol Husovice. Oba týmy v tomto kole venku své soupeře potrápily, ale nakonec to na zisk bodů nestačilo.

Jednotlivci se v tomto kole činili. Přes šest set se dostalo celkem 14 hráčů. Nejlepší byl Daniel Neumannn v Náchodě výkonem 629. Jen o kuželku za ním zaostal Pavel Vymazal v České Třebové, kde v utkání padlo pět šestistovek.

Spartak Přerov hostil Sokol Husovice, který již hrál v plné sestavě. Drama od začátku až do konce skončilo nakonec lépe pro domácí celek. V utkání dosáhli hráči tří šestistovek. Na straně domácích Václav Mazur 620,  za hostující celek Dušan Ryba 608 a nejlepší výkon v utkání zaznamenal Zdeněk Vymazal 621 poražených kuželek. Po celé dvě třetiny utkání držely Husovice s domácím celkem krok, jak v zisku bodů, tak v poražených kuželkách. Závěr hosté nakonec neustáli. Jiří Radil sice vyhrál na kuželky díky jedné výborné dráze, ale domácí Vlasta Bělíček byl na tom na body lepší. Druhý domácí hráč Jiří Kudela po prohře na první dráze získal v dalším průběhu dva důležité body. Hosté ještě střidali, ale to již nemělo na výhru domácího celku žádný vliv.

Dačice hostily nováčka soutěže SKK Vrchlabí a v prvním domácím utkání poměrně hladce zvítězily a potěšily tak opět hojnou diváckou kulisu. Takové jasné výhry domácí diváci v loňské sezóně moc neviděli. Od úvodních hodů měli hráči Dačic jasně navrch. Hned v úvodu zahrál výborně domácí Jirka Malínek, který zahrál nejlepší výkon v utkání 598 poražených kuželek. Hosté se mohli radovat ze zisku jediného bodu až v samotném závěru, kde David Hobl přehrál těsně o sedm kuželek při shodném zisku bodů Milana Blechu.

SKK Náchod hostil v prvním domácím utkání tohoto soutěžního ročníku oslabenou KK PSJ Jihlavu. V utkání, ve kterém padly čtyři šestistovky, měli domácí hráči navrch. V úvodu je sice lehce potrápil hostující Jan Ševela, který výborným výkonem 623 přehrál na kuželky domácího Romana Straku. Na body byl při výkonu 619 lepší domácí hráč. O jediný bod pro Jihlavu se zasloužil Standa Partl až v závěru utkání, kde přehrál výkonem 603 Petra Holého.

Velmi vyrovnané utkání se hrálo v České Třebové, kde domácí hráči hostili Jiskru Kovářskou. V utkání, ve kterém padlo pět šestistovek se nakonec z výhry radovali domácí hráči. Hostující celek držel s domácími krok až do první dráhy závěrečné části. Pak Pavel Vymazal dvěma výbornými výkony na druhé a třetí dráze zajistil Lokomotivě Česká Třebová vedení na kuželky před poslední dráhou o 66 a na smazání tohoto náskoku již hosté v závěru neměli.

Pražské derby mezi Slavojem Praha a Konstruktivou i přes těsnou bodovou výhru 5:3, drželi pevně ve svých rukách domácí hráči. Na poražené kuželky byli jasně lepší a to jim zajistilo oba body. Po vyrovnaném duelu Jaroslava Procházky s Lukášem Doubravou, kde bral bod hráč Konstuktivy, i když porazil o dvě kuželky méně než jeho soupeř, a jasné výhře Zdeňka Gartuse nad Jaroslavem Borkovcem měli po úvodní části navrch hráči Slavoje. Druhá část utkání kopírovala v zisku bodů i v poražených kuželkách tu první. Při rovnosti zisku bodů vedl Slavoj o 106 kuželek. V závěrečné části utkání získala obě družstva opět po bodu. Domácí hráči díky výbornému výkonu Antona Stašáka navýšili náskok v poražených kuželkách na konečných 130.  

Hráči TJ Třebíč hostili po těsné prohře v minulém kole doma se Spartakem Přerov dalšího těžkého soupeře, celek  Sokola Luhačovice. Utkání mělo hodně dramatický průběh a domácí hráči je pro sebe rozhodli až v samotném závěru utkání na poslední dráze. Úvod zápasu zvládl pro Třebíč výborně Jirka Mikoláš, který jasně přehrál Jiřího Mrlíka. Pert Března, druhý domácí hráč, měl rovněž našlápnuto na zisk bodu, ale nejistý výkon na druhých dvou drahách jej o něj připravil. Ve střední části utkání získala obě družstva opět po bodu. Pro domácí hráče bylo špatné, že hosté šli do vedení v poražených kuželkách o 27. Závěr utkání byl hodně dramatický a bylo se na co dívat. Domácí Kamil Nestrojil hrál na Pavla Kubálka a nedal mu žádnou šanci na případný úspěch. Zahrál opět výborně, když porazil 622 kuželek. Na druhé straně hostující Michal Markus povolil Vaškovi Rypelovi vyhrát až poslední dráhu. To znamenalo, že před poslední dráhou již bylo jasné, že obě družstva berou tři body ze hry a budou rozhodovat poražené kuželky. Luhačovice vedly před závěrečnou dráhou o 12 kolků. Poslední dráha vůbec nevyšla Pavlovi Kubálkovi, který na dvojce dráze zahrál do plných pouhých 69 kuželek, a když se Michalovi Markusovi nepovedla ani závěrečná dorážka, mohli se hráči Třebíče radovat z prvního vítězství v soutěži. Nakonec porazili o 46 kuželek víc jak jejich soupeř. 

Datum: 25. 9. 2011 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa