ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Pohár ČKA – finále

Známe pohárové vítěze. Ani jeden loňský vítěz svou pozici neobhájil. Muži KK PSJ Jihlava podlehli ve finále Lokomotivě Česká Třebová a ženy KK Kroměříž se do Final four neprobojovaly.

Pohár ČKA – finále 2011Ale popořadě. Nejdříve tentokrát ženy. Nedělní finálová dvojice měla poměrně překvapivé složení. V sobotním semifinále se nejdříve střetl Sokol Chýnov s TJ Valašské Meziříčí. V souboji jednotlivkyň skončil souboj smírně. Jenomže velmi kvalitní výkony chýnovských Jany Račkové a Blanky Maškové znamenaly body za celkový výkon ve prospěch družstva Chýnova. Ve druhém střetnutí se utkaly favorizované ženy SKK Jičín se ženami Sokola Kolín. Favorit to nemívá vždy jednoduché. Vyrovnané výkony kolínských žen slavily úspěch. Že to bylo rozdílem několika málo kuželek? Na to historie ptát nebude.

Sobotní semifinálová utkání určila, že v neděli se nejdříve o bronzové medaile utká SKK Jičín s TJ Valašské Meziříčí. Téměř shodný výkon, který v sobotu na Sokol Chýnov byl nedostatečný, v neděli Valašskému Meziříčí na SKK Jičín stačil. Přitom mu stačilo vyhrát šest drah ze šestnácti. To už se všichni těšili na finále. A bylo na co. Ani tak ne co do výkonů, ty byly jen průměrné, ale co do dramatičnosti. Prim v družstvu Chýnova hrála tradičně Jana Račková. Vytvořila náskok, který nakonec stačil k získání Poháru, i když žádná jiná chýnovská žena už nebodovala. Blízko k zisku bodu byla jak Věra Navarová, tak Blanka Mašková. Být blízko ale k zisku bodu nepomůže. Na výsledkové tabuli byl nakonec výsledek 3:3 (8:8) a tak následovala „náhlá smrt“, která přinesla radost Sokolu Chýnov.

Pohár ČKA – finále 2011Teď muži. Hned první utkání mělo překvapivý průběh. Vůbec ne v konečném výsledku, ale v tom, jaký odpor Moravská Slavia Jihlavě, v jejichž řadách hráli dva špičkoví reprezentanti, kladla. Za zmínku rozhodně stojí výkon nestárnoucího Pavla Paliana. Také ve druhém semifinálovém utkání se představili platní členové reprezentačního družstva z nedávno skončeného mistrovství světa. Tentokrát byli tři. V družstvu Lokomotivy Česká Třebová Pavel Jiroušek a družstvu Jiskry Kovářská Radek Hejhal a Miroslav Jelínek. Popisovat průběh nebudu, to si můžete odvodit z výsledků stejně jako já. Jenom chci vyzvednou skvělý výkon Radka Hejhala. Škoda pro Kovářskou, že ostatní členové družstva ho příliš nepodpořili, a tak finále si zahraje Lokomotiva Česká Třebová.

V utkání o třetí místo nedala Kovářská žádnou naději Moravské Slavii. Vynikající byl opět Radek Hejhal. Před finále jsme si mohli klást otázku, jestli Jihlava prodlouží řadu svých triumfů v této soutěži. Nerozšířila. Předvedla horší výkon než v semifinále a to na vyrovnaněji hrající Českou Třebovou nestačilo.

Datum: 6. 6. 2011 | Sekce: Pohár ČKA | Autor: Jindřich Svoboda