ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

1.KLM – 20. kolo soutěže

Dvě kola před koncem je stále vše otevřeno. 20. kolo nepřineslo rozuzlení. Družstva z čela tabulky v tomto kole zvítězila a družstva na sestupových postech prohrála.

Bilance kola skončila nerozhodně. Domácí i hostující celky získaly po třech výhrách. Body z venku přívážejí hráči SKK Primátoru Náchod z Přerova, Jiskra Kovářská bodovala na Konstruktivě a Centropen Dačice přehrál TJ Valašské Meziříčí. Družstva z čela tabulky tentokrát nazaváhala. 100% bodový zisk nic v tabulce nezměnil. To samé platí i o konci tabulky. Týmy, které jsou ohroženy sestupem, zůstaly bez zisku bodů a pohled na los závěrečných kol nasvědčuje tomu, že bude s největší pravděpodobností rozhodovat až poslední kolo.

Jednotlivci mají na svém kontě osm šestistovek. Nejlepší výkon kola zahrál Robin Parkan v Jihlavě, kde na domácí dráze porazil 620 kuželek. Z hostujících hráčů byl nejlepší Zdeněk Vymazal ze Sokola Husovice, který v České Třebové porazil 616 kuželek a na vedoucí příčce v pořadí jednotlivců vystřídal Pavla Jirouška.

Pokud chce Slavoj Praha pomýšlet na zisk titulu, nesmí doma zaváhat a celek Sokola Luhačovice jej pěkně pozlobil. Hned v úvodní části utkání brali hosté zásluhou Michala Markuse a Jiřího Mrlíka oba body a vytvořili si náskok 41 kuželek. Ve střední části utkání domácí srovnali na 2:2 a šli do vedení o 12 kuželek. V závěru utkání se naštěstí pro domácí nedařilo Františkovi Svobodovi, a tak ani výhra Jiřího Staňka nad Antonem Stašákem již nemohla nic změnit na důležité výhře Slavoje.

Spartak Přerov nemá ligovou příslušnost jistou ani po tomto kole. Domácí hráči nestačili na výborně hrající SKK Primátor Náchod. Utkání bylo vyrovnané pouze v úvodní části, kde jediný bod pro domácí uhrál Roman Goldemund. V dalším průběhu již brali zbývající body hosté. Náchod zahrál druhý nejlepší výkon na přerovské kuželně v tomto ročníku soutěže. Lepší byl pouze Slavoj Praha v sedmém kole, kdy nahrál o tři kuželky víc. Ve střední části již kralovali na kuželně hosté. Martin Kovář 606 poražených kuželek. V závěru opět putovaly oba body k hostům. Výborný výkon předvedl Jaroslav Hažva, který porazil 612 kuželek.

Konstruktiva potřebuje k definitivní záchraně získat minimálně jeden bod, a to se jí v tomto kole doma na Jiskru Kovářskou nepodařilo. Domácí prohráli úvodní část utkání, když hostujícímu celku zahrál výborně Radek Hejhal. Hosté si v této fázi vytvořili dostatečný náskok v poražených kuželkách a ten udrželi až do závěru. Druhá část vyzněla pro domácí lépe. Získali dva body, ale díky výrazné výhře hostujícího Milana Hroudy se jim ztráta kuželek nepodařila umazat.

PSJ Jihlava hostila horkého kandidáta na sestup, celek Moravské Slavie Brno. Hned úvod utkání ukázal, jakým směrem se utkání bude vyvíjet. Robin Parkan spolu s Janem Ševelou deklasovali hostující dvojici. Druhá část zápasu měla přesně stejný průběh jako ta první. Opět jasné výhry domácích hráčů. Stav před závěrem 4:0 ve prospěch domácích a náskok 256 kuželek hovořil za vše. Čestný bod pro hosty nakonec uhrál Stanislav Žáček na Daniela Brauna.

TJ Valašské Meziříčí mohlo v případě úspěchu v tomto kole pomýšlet na záchranu v soutěži. Nestalo se tak. Celek Centropenu Dačice byl nad jejich síly. Domácímu celku nevyšla střední část utkání, kde hosté nahráli důležitý náskok, který byl pro domácí dotahováky poměrně velkým soustem. Výborně v utkání zahrál domácí Dalibor Tušek, který porazil 595 kuželek.

Lokomotiva Česká Třebová hostila Sokol Husovice. Hosté by mohli v případě úspěchu pomýšlet na medailový post. To se nestalo. Utkání bylo po celé dvě třetiny poměrně vyrovnané. Hráči do závěru nastupovali za stavu 2:2 při náskoku 39 kuželek ve prospěch domácího celku. V závěru utkání již dominovali domácí hráči. Jiří Hetych pečetil výhru Lokomotivy výborným výkonem, který má hodnotu 616 poražených kuželek.

Datum: 27. 3. 2011 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa