ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

1. KLZ – 18. kolo soutěže

Slavia Praha po výhře nad Spartakem Přerov odskočila svým soupeřkám na čele tabulky opět na rozdíl tří bodů.

Bilance utkání v tomto kole je vyrovnaná. Jak domácí, tak hostující týmy uhrály po třech výhrách. Z venku přívážejí body hráčky SKK Primátoru Náchod, když zdolaly béčko KK Zábřeh a udržely si punc jarní neporazitelnosti, Sokol Chýnov zdolal Valašské Meziříčí a KK Zábřeh „A“ zvítězil s nulou na drahách posledního KC Zlína.

Klíčové utkání  se hrálo v Praze, kde domácí Slavia Praha hostila druhý Spartak Přerov, a v případě výhry mohla odskočit v tabulce na rozdíl tří bodů. Úvod utkání nevyšel domácím hráčkám zcela dle jejich představ. Jana Holubová přehrála těsně Vladimíru Šťastnou a rovněž Śárka Marková po slabším výkonu na třetí dráze se obávala o výsledek. Na poslední dráze nezaváhala a uhrála bod. Za stavu 1:1 měl Přerov jednu poraženou kuželku k dobru. Další průběh utkání již zcela ovládly domácí hráčky a tak ani herní výpadek Heleny Gruzskové v závěru zápasu (asi to okoukala v pátek na kuželně ode mne) nemohl ohrozit výhru domácího celku. Vynikající výkon v utkání podala Kamila Barborová, když porazila 621 kuželek. Při pohledu na skladbu utkání v závěrečných kolech má Slavia Praha velmi blízko k získání dalšího titulu.

Družstva ohrožená sestupem vyšla v tomto kole naprázdno. Béčko KK Zábřeh nezopakovalo svůj dobrý výkon z minulého kola. Přenechalo oba body lídrovi jara. SKK Primátor Náchod neokusil na jaře hořkost porážky. Náchod prohrál naposled v 11. kole se Slavii Praha. KC Zlín dostal doma kanára od KK Zábřehu „A“. Výborně zahrála Dana Wiedermannová, která porazila 572 kuželek. KK Šumperk zajížděl k utkání tohoto kole do Prahy na Konstruktivu, kde držel krok s domácím celekem po celé dvě třetiny utkání. Lépe řečeno, hostující celek vedl 3:1 při náskoku 89 kuželek. Ani tento náskok však nestačil na zisk bodů. Domácí Veronika Plasová s Lenkou Novou podaly na slabě hrající hostující hráčky dobré výkony a utkání zcela otočily. Šumperk ještě před poslední dráhou vedl o 7 kuželek, před poslední dorážkou o dvě kuželky. Domácí hráčky v závěru nezaváhaly a dovedly utkání do vítězného konce.

TJ Valašské Meziříčí hostilo Sokol Chýnov. V dramatickém utkání nakonec svým soupeřkám podlehlo těsně 5:3 o 21 kuželek. Sokol Chýnov měl po celé utkání navrch. Jeho hráčky vedly, jak na body, tak na poražené kuželky. V závěru hostující hráčky mírně polevily. Domácí toho nedokázaly využít. Uhrály sice oba body, ale náskok soupeře v poražených kuželkách se jim již korigovat nepodařilo.

SKK Jičín hostil třetí v pořadí TJ ČKD Blanko. Hostujícím hráčkám vyšel úvod utkání, kde obě jeho hráčky uhrály těsné výhry. Po vyrovnané střední části se o výsledku rozhodovalo v samotném závěru, který opanovaly domácí. Lenka Hrdinová s Petrou Abelovou svoje soupeřky přehrály a zajistily tak domácímu celku výhru a tím i zisk dvou bodů a posun na sedmou příčku tabulky.

Datum: 6. 3. 2011 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa