ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

1. KLM – 13. kolo soutěže

Velké oživení jarní části ligové soutěže. Po zrušení německého klubu SKC Staffelstein a po vyřízení náležitých formalit se vrátila trojice vynikajících hráčů. Radek Hejhal s Miroslavem Jelínkem se objevili v dresu Jiskry Kovářské a Michal Jirouš se vrátil do SKK Primátoru Náchod. Po prohře Slavoje Praha v Chomutově má KK PSJ Jihlava na čele tabulky náskok dva body.

Další ligové kolo přineslo jedinou výhru hostujícího celku a jednu remízu. Ve zbývajících utkáních bodovali domácí.

Tento týden přinesl velké oživení pro jarní část soutěže. Po zrušení německého klubu SKC Staffelstein a po vyřízení náležitých formalit se vrátila trojice vynikajících hráčů. Radek Hejhal s Miroslavem Jelínkem se objevili v dresu Jiskry Kovářské a Michal Jirouš se vrátil do SKK Primátoru Náchod. Jiskra Kovářská toho hned náležitě využila. Po nejlepším výkonu sezóny přehrala doma pražský Slavoj 6:2 a asi má existenční starosti vyřešeny. Náchod deklasoval doma silně improvizovanou sestavu Moravské Slavie Brno 8:0.

V tabulce získala KK PSJ Jihlava náskok na druhý Slavoj dva body. Třetí Sokol Luhačovice až výbornou koncovkou přehrál Dačice a na třetím místě ztrácí na druhou příčku tři body. Na sestupové posty se k Moravské Slavii Brno propadlo TJ Valašské Meziříčí, které v tomto kole nastačilo na vedoucí celek tabulky. Shodně bodů jako Valašské Meziříčí má i Konstruktiva Praha, která nezvládla domácí utkání ve kterém prohrála s Lokomotivou Českou Třebovou 5:3.

Jednotlivci v tomto kole pokořili celkem třináct šestistovek. Nejlepší výkon kola, který má hodnotu 644 poražených kuželek, dosáhl Zdeněk Vymazal ze Sokola Husovice a v Přerově přispěl velkou měrou k zisku bodu za remízu 4:4. Ve stejném utkání porazil domácí Milan Kanda 637 kuželek a hostující Jiří Axman 633. Skvělou formu má Pavel Petrů z KK PSJ Jihlava, který zopakoval výborný výkon z minulého kola i doma, když porazil 639 kuželek.

Datum: 23. 1. 2011 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa