ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Návrat reprezentantů

Oddíl SKC Staffelstein ukončil během zimní přestávky činnost svého prvního družstva mužů – předního družstva německé Bundesligy na 120 hs. Tím se ocitla bez angažmá čtveřice předních českých hráčů.

Jedná se o členy širšího reprezentačního kádru Radka Hejhala, Miroslava Jelínka, Michala Jirouše a Viktora Pytlíka. Nakonec celá čtveřice projevila zájem vrátit se do našich soutěží a oslovila s touto žádostí VV ČKA. VV ČKA detailně prostudoval všechny okolnosti, příslušná ustanovení našich i mezinárodních předpisů a pro jistotu si nechal k problematice udělat i právní výklad. Na základě všech informací konstatoval, že návrat této čtveřice je v souladu s předpisy a vyslovil souhlas ke startu těchto hráčů v našich soutěžích. Během tohoto týdne si hráči zařídili vystavení Freigabe od NBC, včetně splnění všech formálních kroků k jejímu vydání. V tuto chvíli tedy již nic nebrání startu zmíněných hráčů v naší lize.

Michal Jirouš bude hrát za svůj mateřský klub SKK Náchod. Zbylí tři hráči podali žádost o hostování, které STK v souladu s Pravidly vyhověla. Dvojice Radek Hejhal a Miroslav Jelínek má povolené hostování do oddílu Jiskra Kovářská a Viktor Pytlík nastoupí za SKK Rokycany.

Hanuš Slavík
Předseda STK ČKA

Datum: 20. 1. 2011 | Sekce: Zajímavosti | Autor: Hanuš Slavík