ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Vánoční turnaj dorostu 2010

Tento víkend se v Olomouci uskutečnil již 11. ročník Vánočního turnaje krajských dorosteneckých výběrů. Potěšitelné je, že se tohoto prestižního klání, i přes nepřízeň počasí, zúčastnily výběry všech 14 krajů České republiky.

Pořadatelství se zhostil HKK Olomouc a nutno říci, že vynikajícím způsobem. Vše fungovalo k naprosté spokojenosti všech účastníků i hostů. Prostě olomoučtí kuželkáři si zaslouží velké poděkování a velkou podtrženou jedničku. I letos věnovala velká většina krajů pozornost nominaci, a tak se v Olomouci sešla téměř kompletní dorostenecká špička. Tento turnaj byl, po zrušení dorosteneckých soutěží, i jednou z mála příležitostí porovnat výkonnost jednotlivých hráčů a hráček. K naprosté spokojenosti tak už jen chybělo větší množství vynikajících výkonů. Zde se ukázalo, jak velkou výhodu mají hráčky a hráči, kteří pravidelně hrají soutěže dospělých na 120 hs.

V rámci turnaje se večer uskutečnila beseda s trenéry mládeže na téma organizace mládežnických soutěží. Tato beseda se setkala s velkým ohlasem a zúčastnilo se ji téměř 30 mládežnických trenérů (o obsahu a závěrech budeme veřejnost informovat v nejbližších dnech). Nejkvalitnější výpravu se letos podařilo sestavit trenérům Královéhradeckého kraje, který vyhrál soutěž družstev s velkým náskokem. Velkou měrou k tomu přispěl Daniel Neumann, který se výkonem 590 kuželek stal nejlepším hráčem turnaje. Dívkám kralovala Klára Zubajová ze Zlínského kraje (547).

V neděli se uskutečnila soutěž ve sprintech a tandemech. Zde se ukázalo, jak moc jsou v kuželkách potřeba pevné nervy a zvládnutí situace pod tlakem. I díky tomu ovládli neděli především zkušení hráči a hráčky. Sprint dívek vyhrála Vlasta Kohoutová (Středočeský kraj), klukům vévodil Honza Endršt (Ústecký), v tandemech se z vítězství po rozstřelu radovala dvojice Tatoušková – Pavelka z Olomouckého kraje.

Datum: 20. 12. 2010 | Sekce: Mládež | Autor: František Majer