ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

1. KLZ – jedenácté kolo soutěže

Poslední podzimní kolo rozhodlo o tom, že na čele tabulky přezimuje s náskokem dvou bodů Slavia Praha, která zvítězila v Náchodě. Její největší soupeřky, hráčky Spartaku Přerov, prohrály v Zábřehu, který si tak pojistil třetí příčku.

Domácí celky zvítězily v tomto kole ve čtyřech utkáních. Venku bodovaly ještě hráčky TJ Valašského Meziříčí po výhře nad posledním KC Zlínem.

V posledním kole nebyly dosaženy nijak zázračné výkony, a tak ani v pořadí jednotlivkyň nedošlo k velkým změnám. Nejlepší výkon kola dosáhla Vladimíra Šťastná ze Slavie Praha v Náchodě, kde porazila 574 kuželek. Vedení drží stále Šárka Marková ze Slavie Praha. Ta si sice průměr mírně pokazila, ale stále to stačí na jasné vedení. Na druhou Danu Wiedermannovou má náskok pět průměrových kuželek. Šárka Marková drží rovněž vedení dle získaných bodů. Její největší soupeřky, Jitka Horká z KK Šumperk a Michaela Divišová st., prohrály a mají tak po dvou prohrách. Shodou okolností na sebe nastoupily  v Náchodě právě Michaela Divišová st. a Šárka Marková a tak se v přímém duelu bojovalo o první příčku v pořadí.

Slavia Praha nenechala v sobotním utkání v Náchodě nikoho v hledišti na pochybách, kdo získá oba body. Od úvodních hodů putoval na konto  hostujících hráček jeden bod za druhým a rovněž náskok v poraženmých kuželkách velmi rychle narůstal. Za domácí zaznamenala čestný úspěch až v závěru utkání Aneta Cvejnová, která výkonem 544 přehrála Kamilu Barborovou.

Hráčky Spartaku Přerov si byly před utkáním vědomi toho, že pokud chtějí přezimovat na čele tabulky budou muset brát oba body. V hodně vyrovnaném utkání propadly hráčky Přerova až v samotném závěru zápasu. Do té doby mělo utkání, co se týká bodů, vyrovnaný průběh. Ve prospěch hostujícího týmu hovořily jasně poražené kuželky. Ne svém kontě jich měl do plusu 97. Závěr zápasu ovládly domácí hráčky Jitka Killarová s Lenkou Horňákovou. Ty stáhly po polovině náskok na rozdíl pouhých 4 kuželek. Na předposlední dráze přerovské hráčky přidaly na rozdíl 24 kuželek a o všem se rozhodovalo na poslední dráze. Ta vyšla nejlépe domácí Jitce Killarové, která po klopýtnutí na předposlední dráze porazila 156 kuželek a spolu s výkonem Lenky Horňákové 133 otočily utkání ve prospěch KK Zábřeh A.

ČKD Blansko hostilo pražskou Konstruktivu a již po první polovině utkání bylo jasno jak utkání dopadne. Domácí hráčky vedly 3:0 při náskoku 141 kuželek. Stejný průběh měla i druhá část utkání pouze s tím rozdílem, že nakonec jediný bod pro Konstruktivu získala Veronika Plasová, když domácí Zdeňka Ševčíková po dvou vyhraných dráhách vypadla z tempa a přenechala iniciativu hostující hráčce.

Souboj družstev ze středu tabulky mezi celky Sokol Chýnov a KK Šumperk byl hodně vyrovnaný. O bodech rozhodovalo vždy pár kuželek. Hned v první zvítězila hostující Kateřina Bezdíčková nad domácí Zdenkou Vytiskovou o jedinou kuželku. Domácí celek rozhodl utkání ve svůj prospěch až v závěru utkání, kde Blanka Mašková s Janou Račkovou svoje soupeřky přehrály a zajistily domácímu celku zisk dvou bodů.

Utkání posledního podzimního kola nezačaly v Jičíně domácí hráčky proti KK Zábřeh B nijak přesvědčivě. Oba duely prohrály po nijak olsnivých výkonech na obou stranách 2:0. V dalším průběhu zahrála domácícm výborně Lenka Hrdinová a ta svým výkonem 546, který vysoko překročil nastavenou laťku v utkání, otočila průběh zápasu. Jičín srovnal na 2:2 při plus 67 kuželkách. Závěr utkání již domácí hráčky ustály. Hostující celek získal zásluhou remízy Dany Wiedermannové půl bod, ale to bylo ze strany hostujícího týmu vše. Domácí Nela Pristandová nepotřebovala dosáhnout nijak oslnivého výkonu na zisk bodu a tím i na zisk důležitých bodů pro Jičín do tabulky.

KC Zlín v posledním utkání  podzimu na domácí dráze nijak nepřesvědčil a přenechal oba body ve vyrovnaném utkání hostujícímu celku. Za Valašské Meziříčí začala výborně Vendula Šebková, která nejlepším výkonem v utkání 552 přehrála nejlepší v domácím celku Lenku Poláškovou 522. Hráčky KC Zlína neměly daleko k zisku alespoň bodu. Při pohledu na výsleky závěrečných duelů je jasno, že domácí hráčky nezvládly koncovku. Při shodném zisku pomocných bodů prohrála Lenka Oriňáková s Renatou Adamcovou o tři kuželky a Martina Zimáková s Markétou Jandíkovou o dvě kuželky, když v závěrečné dorážce šla posledním hodem do plných a vyrazila tři kuželky. KC Zlín tak po této prohře přezimuje na posledním místě tabulky. 

Datum: 5. 12. 2010 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa