ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

1. KLM – desáté kolo soutěže

Po zaváhání Slavoje Praha a Sokola Luhačovic na domácích dráhách se posouvá do čela tabulky po desátém kole KK PSJ Jihlava.

Domácí  i hostující družstva získala v tomto kole po třech výhrách a právě prohry domácích celků v tomto kole zamíchaly pořadím na čele tabulky. Luhačovice podruhé za sebou doma prohrály. Tentokrát nestačily na SKK Primátor Náchod, který nahrál ještě o 20 kuželek víc než před týdnem pražský Slavoj. V utkání bylo dosaženo sedm výkonů přes šest set. V Praze nastačil Slavoj Praha na Lokomotivu Českou Třebovou. Hostující celek vyrovnal nejlepší výkon podzimu, kterého dosáhl Slavoj ve druhém kole a na to domácí nestačili. Díky zaváhání vedoucích celků tabulky se tak na první příčku posunula KK PSJ Jihlava, která měla utkání s Centropenem Dačice předehráno.

V tomto kole padlo deset šestistovek, z toho sedm v Luhačovicích. Nejlepší výkon v tomto kole drží dva hráči. Martin Kovář z SKK Primátoru Náchod spolu s Pavlem Kubálkem ze Sokola Luhačovice porazili 641 kuželek. Lepší dorážku měl hráč Náchoda 249 proti soupeřovým 230. V pořadí jednotlivců se po tomto kole nic nezměnilo. Stále vede Pavel Jiroušek z Lokomotivy Česká Třebová před Michalem Markusem ze Sokola Luhačovice a Zdeňkem Gartusem ze Slavoje Praha. Jediné, co se změnilo je odstup vedení Pavla Jirouška, ten porazil na Slavoji 575 kuželek a průměr mu klesl na 608,2. Druhý Michal Markus tak ztrácí již jen pět průměrových kuželek. Neporazitelnost a tím i 100% zisk bodů  po tomto kole stále drží Pavel Jiroušek s Martinem Kovářem.

Slavoj Praha hostil Lokomotivu Českou Třebovou a po výhře v minulém kole v Luhačovicích měli jeho hráči našlápnuto k vedení po podzimní části soutěže. Po utkání bylo vše jinak. Domácí hráči šli 2× přes šestset, ale ani to nestačilo k zisku bodů. Hosté sice ani jednou šestistovku nepřekonali, ale jejich výkony byly vyrovnané. Po vyrovnaném průběhu se o zisku bodů rozhodovalo až v závěru utkání a tam byli hosté jednoznačně lepší. Pavel Jiroušek s Karlem Zubalíkem smazali malý náskok domácích v poražených kuželkách, který navýšili ve svůj prospěch na konečných 51 kuželek. Domácí hráči měli v závěru lepší vstup. První dráhu oba vyhráli, ale to bylo vše. Na dalších dráhách brali body jen hosté a to rozhodlo.

TJ Valašské Meziříčí se mohlo v případě výhry vymanit z pásma družstev ohrožených sestupem. Hráči Sokola Husovice jim to nedovolili. Úvodní duely byly hodně vyrovnané a nakonec ke smůle domácích brali oba body hosté. Stejný průběh měla i střední část utkání. Hosté brali opět oba body a to již nevypadalo pro domácí dobře. Závěr utkání vyzněl naopak pro domácí. Získali oba body, ale umazat z náskoku v poražených kuželkách se jim již nepodařilo.

Zápas o bytí a nebytí se hrál v Praze na Konstruktivě, kde domácí přivítali poslední celek tabulky Moravskou Slavii Brno. V úvodu utkání na tom byla lépe Moravská Slavia, která vedla 2:1 díky výhrám Pavla Paliána a Michala Kellnera. Domácím zahrál výborně Jaroslav Pleticha, který dosáhl nejlepší výkon utkání 586 a získal pro domácí důležitý těsný náskok v poražených kuželkách. Ve středu zápasu brala opět obě družstva po bodu a před závěrem to bylo stále otevřené. Druhá polovina utkání byla hodně dramatická. Konstruktiva díky výbornému výkonu Lukáše Doubravy měla jasno, že bude brát dva body za poražené kuželky a s bodem za výhru by to byla při nejhorším remíza. Zbývající dva duely byly hodně vyrovnané a hosté měli do posledních hodů stále naději na zisk bodu. To se nakonec nestalo. Jiří Franěk vynikající poslední dráhou svého soupeře přehrál o čtyři kuželky a Štěpán Koblížek ustál o jedinou kuželku nástup svého soupeře na poslední dráze.

Jiskra Kovářská při svém postavení v tabulce potřebuje získávat body jako sůl. V Přerově to bylo pro ně těžké. Domácí hráči nenechali nic náhodě a zcela jasně svého soupeře přehráli. Domácí deklasovali svého soupeře hned v úvodu, kde vynikající výkon podal Milan Kanda, který porazil 608 kuželek a ukázal jakým směrem se bude utkání odvíjet. Hosté sice ve střední části utkání uhráli bod zásluhou Arnošta Werschalla po těsné výhře nad Jakubem Plebanem. To bylo ze strany hráčů Kovářské vše. Závěr utkání se hrál opět pod taktovkou domácích.

KK PSJ Jihlava hostila v předehrávce Centropen Dačice a bez větších problémů uhrála dva body. V poklidném průběhu utkání dosáhli hosté na zisk bodu až v závěru, kde Pavel Kabelka přehrál těsně Pavla Petrů. Nejlepší výkon v utkání zahrál Jiří Dvořák, když porazil 629 kuželek.

Utkání kola se hrálo v Luhačovicích, kde domácí přivítali SKK Primátor Náchod. Domácí chtěli odčinit porážku z minulého kola se Slavojem Praha. Domácí hráči zahráli podstatně lépe jak minulý týden. Porazili celkově o 87 kuželek více, ale opět to nestačilo. Hostující celek se s příchodem Jaroslava Hažvy zlepšuje kolo od kola a to potvrdili jeho hráči i v Luhačovicích. Po vyrovnané úvodní části utkání vyšel hostům střed, kde uhráli oba body a získali náskok 61 kuželek. Závěr utkání stál za to. Zatím asi nejlepší v tomto soutěžním ročníku. Všichni hráči šli přes šest set. Domácí zásluhou Pavla Kubálka umazávali z náskoku Náchoda, ale při výborných výkonech hostujících hráčů to nakonec nestačilo a Luhačovice si tak připsaly na své konto další domácí prohru. Při pohledu na výkony na kuželnách drží domácí až třetí místo výkonem 3596. Před nimi jsou z minulého kola Slavoj Praha 3603 a z tohoto SKK Primátor Náchod 3623.

Datum: 28. 11. 2010 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa