ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

1. KLZ – osmé kolo soutěže

Bilance osmého kola vyzněla lépe pro domácí týmy, ale hostující se opět neztratily. Uhrály dvě výhry a jednu remízu. Vedoucí celky hrály doma a nezaváhaly. Slavia Praha přehrála SKK Jičín a Spartak Přerov KK Šumperk.

Na venkovních dráhách uhrály oba body KK Zábřeh A  a ČKD Blansko. Hráčky SKK Primátor Náchod získaly bod na Konstruktivě. Na čele tabulky se tak nic nezměnilo. Vedoucí příčku udržely hráčky Spartaku Přerov, které mají shodný počet bodů jako druhá Slavia Praha. Třetí KK Zábřeh A ztrácí na vedoucí dvojici dva body. Na sestupové příčky se propadl KC Zlín a SKK Jičín.

V tomto kole padla teprve pátá šestistovka v soutěži. Přičinila se o ni hráčka Konstruktivy Praha Lenka Nová, která porazila 609 kuželek. V pořadí jednotlivkyň dle dosažených průměrů se nic nezměnilo. Vedoucí post drží stále Šárka Marková ze Slavie Praha před Michaelou Sedláčkovou ze Spartaku Přerov a Danou Wiedermannovou z KK Zábřeh A. V pořadí získaných bodů pro družstvo již zůstává jediná hráčka se 100% úspěšností a tou je Jitka Horká z KK Šumperk.

Slavia Praha hostila SKK Jičín a předpokládalo se, že utkání bude jasnou záležitostí pro domácí celek. Většina družstev se v tomto roce potýká s hráčským kádrem a Slavia není výjimkou a tak se může stát cokoliv. Domácí celek zvládl zásluhou dobrých výkonů Šárky Markové a Blanky Mizerové úvod utkání a vedl 2:0. Nahraný náskok 52 kuželek po druhé dráze se smrskl na konečných 10 kuželek. Střed utkání ovládly hostující hráčky. Obě vyhrály a Jičín měl před závěrek k dobru devět kuželek. Závěr utkání se již hrál plně v režii domácích hráček Vladimíry Šťastné a Kamily Barborové. Obě zahrály svůj standard a dovedly utkání do vítězného konce.

Spartak Přerov čekalo obtížnější utkání. Jeho hráčky hostily třetího v tabulce KK Šumperk. Utkání se lámalo ve střední části, kde domácí hráčky Michaela Sedláčková s Kamilou Katzerovou otočily vývoj utkání ve prospěch Přerova. V závěru pak Jana Holubová s Kateřinou Fajdekovou již nezaváhaly. Kateřina Fajdeková  uhrála bod. K jeho zisku přispěl hodně vynikající výkon na druhé dráze, kde porazila 170 kuželek. Jana Holubová neohrozila 100% úspěšnost Jitky Horké. Podlehla 3:1, ale tato prohra již nemohla nic změnit na zisku bodů pro Přerov.

Zlín hostil v tomto kole TJ ČKD Blansko. Domácí hráčky mají na svém kontě stále pouze jedinou výhru nad KK Šumperkem ze čtvrtého kola a potřebují bodovat jako sůl. Ani v tomto kole se to však nestalo. Družstvo Blanska bylo nad jejich síly. Domácím hráčkám se v utkání vůbec nedařilo. Ani dvě střídání nevedly k otočení vývoje zápasu. Hráčky Blanska tak nemusely podat nijak oslnivý výkon na zisk obou bodů. Nejlepší výkony hráček obou týmů vyčnívají vysoko nad zbytek zúčastněných. Lenka Kalová z ČKD Blanska porazila 556 kuželek a domácí Martina Zimáková 548 kuželek.

KK Zábřeh A  zajížděl k utkání osmého kola do Valašského Meziříčí. Všechny hráčky hostujícího týmu nejsou na tom zdravotně úplně nejlépe a to nepřináší tu nejlepší pohodu do družstva. Hostujícímu celku zahrála výborně v úvodu Dana Wiedermannová. Porazila 580 kuželek a z toho žil hostující celek až do dramatické a nervózní koncovky, kde Jitka Killarová vydřela bod nad Markétou Jandíkovou výhrou o jediný kolek, když na body to skončilo 2:2. Poslední dráha byla hodně vypjatá. Obě hráčky měly na svém kontě tři mávky a poměr 112:116 ve prospěch hostující hráčky.

Rovněž SKK Primátor Náchod má problémy s hráčským kádrem. Na utkání do Prahy musel sáhnout do řad náhradnic. Šárka Majerová nezahrála špatně, ale na vynikající výkon Lenky Nové 609 nemohla dosáhnout. Domácí hráčky zaváhaly ve střední části, kde prohrály oba duely a ztrácely 33 kuželek. V závěru sice Lenka Nová zahrála výborně, ale to stačilo pouze na korigování stavu v poražených kuželkách. Petra Najmanová nestačila na Anetu Cvejnovou, která podala nejlepší výkon z náchodského celku, když porazila 559 kuželek a uhrála bod na konečnou remízu.

KK Zábřeh B hostil nováčka soutěže Sokol Chýnov. Domácí hráčky vědomy si toho, že již nemohou v těchto důležitých utkáních ztrácet body začaly utkání dobře. Olga Bučková eliminovala nejlepší hostující hráčku Janu Račkovou, a když Silvie Horňáková přehrála jasně Ludmilu Landkamerovou vypadalo to pro domácí dobře. Ve střední části uhrála další bod pro domácí Miloslava Hlavová. Vedeni 3:1 a 75 kuželek do plusu dával domácím hráčkám velkou naději na úspěch. Závěr utkání po těsných výhrách ovládly hostující hráčky. Tyto výhry již nemohly ovlivnit zisk cenných bodů pro domácí družstvo. 

Datum: 14. 11. 2010 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa