ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Pohár ČKA – 1. kolo základní části

První kolo základní části letošního ročníku Poháru ČKA máme za sebou. Jedenáct družstev zaplnilo v pavouku mezery pro druhé kolo a stejný počet družstev se se soutěží rozloučil.

Do prvního předkola zasáhla i dvě třetiligová družstva. Zatím co Červený Kostelec A si bezpečně poradil Trutnovem E, Trutnov A nestačil na céčko Červeného Kostelce. Hrála v tomto kole i čtyři divizní družstva. SKK Ostrava rozdrtila Bohumín B a Bohemia Poděbrady si po remíze na kuželně soupeře bezpečně v domácím prostředí poradila s B družstvem Rudné. Zbývající dvě divizní družstva úspěšná nebyla. Kdyně sice v odvetě srovnala bodový náskok Újezdu sv. Kříže, ale ani výhra 4:0 posledního domácího hráče nemohla smazat „setový“ náskok soupeře. Kuriózní závěr mělo odvetné utkání Sokola Červené Pečky se Sokolem Rudná C. Aspoň to tak vyplývá ze zápisu. Poslední dorážka posledního domácího hráče má hodnotu 29. To znamená 2 do plných. Protože poslední soupeři utkání spolu remízovali, znamenaly by 3 do plných postup Červených Peček, takto se z postupu radovali hráči Rudné C. V dalších dvojicích prvního předkola se utkala družstva krajských přeborů a nižších soutěží (podle stavu v loňské sezóně). Tato družstva a tyto soutěže já z velké většiny vůbec neznám a tak Vám nemůžu podat žádné hodnocení, které by se alespoň trochu blížilo objektivnímu.

Bylo odehráno už i jedenáct utkání 2. předkola. Známe už dokonce i jednoho postupujícího. SKK Bohušovice zdánlivě těsně porazily Lokomotivu Ústí nad Labem A. Píšu zdánlivě, protože Bohušovice v Ústí vyhrály jednoznačně 6:0 a v domácí odvetě dal potom vedoucí domácího družstva příležitost i dalším hráčům.

A ještě k několika nedostatkům, které se vyskytly při mailové komunikaci mezi mnou a Vámi. Nebylo jich mnoho, ale byly. Zodpovědní pracovníci Lokomotivy Trutnov A, Lokomotivy Trutnov E, TJ Červený Kostelec C a Jiskry Otrokovice B mně nenahlásili dohodnuté termíny utkání. SKK Bohušovice a Sokol Spořice neposlaly zápis o utkání v termínu, který jim ukládá rozpis soutěže (změkčení tohoto termínu, které jsem uvedl v prvním zpravodaji se týká jenom utkání hraných ve večerních hodinách). SKK Ostrava A poslal zápis místo mě předsedovi STK Hanuši Slavíkovi. Lokomotiva Trutnov A a Lokomotiva Trutnov E poslaly zápis na formulářích, které už minimálně pět let nejsou platné (správný poznáte podle toho, že má kolonky pro start náhradníků). Velmi nerad se uchyluji k používání finančních postihů a tak mně, prosím Vás, k tomu nenuťte.

Prvním utkáním byla rozehrána i soutěž žen. Té se budu věnovat ve zpravodaji po skončení 1. kola. Ani u tohoto utkání jsem neměl nahlášen jeho termín.

Výsledky utkání Poháru ČKA jsou, stejně jako v minulém ročníku, denně aktualizovány (pokud je odehráno nějaké utkání a pokud dojde zápis) na webu poharcka.kuzelky.cz. Zde bude oznámen i termín utkání ve dni, ve kterém mně bude nahlášen.

Příjem zpravodajů je třeba si zajistit na webu ČKA. Zpravodaj je možné si stáhnou také z výše uvedené adresy.

Datum: 8. 11. 2010 | Sekce: Pohár ČKA | Autor: Jindřich Svoboda