ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Šumperské kuželky 2010, Pohár NBC

Tento rok je zatím velmi příznivý pro šumperské kuželkáře. Vše začalo 3. místem prvoligového družstva žen v předešlém soutěžním ročníku. Toto výborné umístění znamenalo účast v poháru družstev NBC, který se konal v Chorvatském Splitu.

Přes menší problémy s ubytováním při příjezdu do Splitu se našim děvčatům podařilo postoupit z kvalifikace přes dobře hrající Rakušanky. Byl to nervy drásající boj se šťastným konce pro naše děvčata. Postup mezi 4 nejlepší družstva, při tak silné konkurenci, byl již velkým úspěchem. Semifinálové klání s družstvem Brest Cereknica (SLO) nevyšlo podle našich představ a do finále jsme nepostoupili. O 3. místo bojovaly naše děvčata s družstvem Szekesfehervarošem (HUN). Po prvních čtyřech hráčkách byla stále naděje na medailové umístění, kdy Lenka Kubová nahrála vynikajících 590 bodů a pro družstvo získala 70 kuželek do plusu. Bohužel posledním dvěma hráčkám se již tolik nedařilo a slibný náskok nakonec ztratily. Družstvo žen se umístilo na nepopulárním 4. místě a dovezli si „bramborovou“ medaili. Přesto je 4. místo velkým úspěchem a příslibem do budoucna. Byla to velká zkušenost, která je k nezaplacení. Nakonec současné průběžné 3. místo v 1. lize napovídá, že by i v příštím roce mohly reprezentovat Šumperk na podobné mezinárodní úrovni.

Ještě něco málo k šumperským kuželkám. Kuželkářský klub čítá více jak 70 členů a mimo již zmiňovanou 1. ligu žen máme zastoupení v 2. lize žen a mužů. Dále máme družstvo mužů v divizní soutěži, Krajském a Okresním přeboru. V neposlední řadě máme dorostenecké družstvo a žáky, kteří se pravidelně účastní Poháru mladých nadějí. Dosavadní umístění jednotlivých družstev napovídá, že bychom mohli být úspěšní i v tomto soutěžním ročníku. V našich řadách máme i velmi dobré jednotlivce, kteří úspěšně reprezentují Šumperk v rámci mistrovství ČR. V tomto roce získala titul Mistr ČR v kategorii dorostu Nikola Tatoušková.

Za KK Šumperk
Ing. Jan Semrád, předseda klubu

Ženy KK Šumperk na Poháru NBC 2010

Horní řada zleva: Miroslav Adámek, trenér, rozhodčí, Andrea Tatoušková, Markéta Straková, rozhodčí, Ludmila Mederová
Dolní řada zleva: Veronika Štáblová, Lenka Kubová, Kateřina Bezdíčková a Vendula Mederová

Datum: 5. 11. 2010 | Sekce: Ostatní | Autor: Jan Semrád