ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

1. KLM – šesté kolo soutěže

Na čelo tabulky se po šestém kole probojovala KK PSJ Jihlava po hladké výhře nad Sokolem Luhačovice. První výhru v soutěži zaznamenali hráči TJ Valašského Meziříčí, když porazili SKK Primátor Náchod. Výborný výkon Pavla Jirouška. V utkání proti Jiskře Kovářská porazil 653 kuželek.

Domácí celky uhrály v šestém kole čtyři výhry a jednu remízu. Pouze Spartak Přerov dokázal zvítězit venku a to na Konstruktivě. Oči kuželkářské veřejnosti se upíraly v tomto kole do Jihlavy, kam zajížděl vedoucí celek tabulky Sokol Luhačovice, který zatím nepoznal v tomto soutěžním ročníku hořkost porážky a utkání na venkovních drahách zvládal velmi dobře. Hostům se v Jihlavě nedařilo a tak měli domácí hráči roli favorita hodně usnadněnou. KK PSJ Jihlava se díky této výhře posunula na vedoucí příčku tabulky, druhý je Slavoj Praha, který v tomto kole přehrál doma Centropen Dačice a až na třetí klesl Sokol Luhačovice. Všechna tři družstva získala doposud shodně deset bodů. Rovněž na konci tabulky došlo k přesunům. Obě družstva umístěná po minulém kole na sestupových příčkách získala body. TJ Valašské Meziříčí uhrálo první výhru v soutěži, když zvítězilo nad SKK Primátorem Náchod a Moravská Slavia Brno uhrála v brněnském derby v Husovicích remízu. Na sestupové příčky klesla Konstruktiva Praha, která v tomto kole podlehla doma Spartaku Přerov a Jiskra Kovářská, která nestačila na Lokomotivu Českou Třebovou.

Jednotlivci dosáhli v tomto kole devět výkonů přes šestistovku. Výborně zahrál vedoucí z pořadí jednotlivců Pavel Jiroušek. Na domácí dráze porazil vynikajících 653 kuželek a upevnil si vedení. Mohlo to být ještě lepší. První plné nezahrál úplně podle svých představ. Velmi dobře zahrál v tomto utkání i hostující David Junek z Jiskry Kovářská, který porazil 621 kuželek. Přes 620 se dostal ještě Jan Kotyza v Jihlavě, kde dosáhl výkonu 625 poražených kuželek a v celkovém pořadí je třetí. 100% úspěšnost v zisku bodů drží stále ještě šest hráčů. Díky lepší úspěšnosti v zisku setových bodů se do čela pořadí dostal po tomto kole Robin Parkan z KK PSJ Jihlava.

Utkání Slavoje Praha s Centropenem Dačice mělo od úvodních hodů jednoznačný průběh. Domácí nedali hostujícímu celku žádnou šanci na případný úspěch. Dvojice Anton Stašák se Zdeňkem Gartusem získala v úvodu zápasu oba body při náskoku 124 kuželek a bylo po utkání. Ve střední části sice Jirka Němec uhrál pro Dačice bod po výborném náhozu 592, ale když na jeho výkon spoluhráč Jirka Malínek nenavázal bylo před závěrem již zcela jasno kam poputují oba body. V poklidném závěru uhrál pro hosty druhý bod Karel Novák.

Brněnské derby mezi Sokolem Husovice a Moravskou Slavií Brno přineslo pro čtyřicítku diváků skvělou podívanou od začátku až do konce. V úvodu utkání převzali překvapivě iniciativu hostující hráči, když Petr Mika přehrál Libora Škoulu a Pavel Palián Michala Šimka. Ve střední části domácí i když se štěstím kontrolovali. Získali oba body a díky nejlepšímu výkonu v utkání Jana Machálka 619 i náskok v celkově  poražených kuželkách, který nakonec domácím zajistil bod. Závěr utkání byl hodně vyhrocený a to hlavně souboj Miroslava Milana se Zdeňkem Vymazalem, kde se rozhodovalo o všem. Nakonec se ze zisku bodu radoval díky vynikající poslední dorážce hostující hráč, který tak zajistil Moravské Slavii cenný bod.

Lokomotiva Česká Třebová zahrála v tomto kole doma svůj standard a to stačilo. Nebýt výborného výkonu Pavla Jirouška, který porazil hned v úvodu utkání 653 kuželek na šestistovku svého soupeře Vlastimila Zemana ml., mohl mít hostující celek i šanci. Na bod nedosáhl ani hostující David Junek, který zahrál nejlepší výkon hostů 621. Na body prohrál s Pavlem Vymazalem, který porazil o osm kuželek méně. Jiskra Kovářská nezahrála v Třebové špatně. Její hráči si na své konto připsali dvě šestistovky, ale na jediný bod dosáhl pouze Milan Hrouda, který výkonem 580 přehrál Martina Podzimka.

TJ Valašské Meziříčí čekalo na první výhru až do šestého kola, kde hostilo SKK Primátor Náchod.  Ve vyrovnaném utkání měli navrch po celé dvě třetiny utkání, co se týká zisku bodů, hosté, kdy vedli 3:1.  Pro domácí bylo dobře, že i přes tento nepříznivý stav vedli na kuželky, díky nevýraznému výkonu hostujících hráčů v úvodu utkání.  Domácí prostřednictvím Dalibora Tučka s Vladimírem Výrkem velmi dobře zvládli koncovku a otočili vývoj utkání ve svůj prospěch.

KK PSJ Jihlava hostila v tomto kole vedoucí celek tabulky Sokol Luhačovice a po vystoupeních hostujícího celku v minulých kolech se čekal vyrovnaný zápas. Opak však byl pravdou. Domácí hráči hned v úvodu nedovolili svému soupeři ani jeden setový bod a jasně úvod utkání ovládli. Ve střední části utkání sice získal pro Luhačovice bod Radek Polách po výkonu 595 nad Jiřím Dvořákem. To nic nezměnilo na poměrně jasném vedení domácího týmu. V závěru opět domácí hráči ukázali, kdo je na kuželně pánem. Jan Kotyza po nejlepším výkonu v utkání 625 přehrál Pavla Kubálka a Pavel Petrů nedal šanci Michalovi Markusovi. Jihlava se tak díky tomuto vítězství posunula do čela ligové tabulky.

Konstruktiva Praha hostila v tomto kole Spartak Přerov. Domácí hráči zahráli svůj domácí standard a to na Spartak Přerov nestačilo. Domácí hráči prohráli hned úvod 0:3 a tím bylo nastíněno jakým směrem se bude utkání odvíjet. Ztráceli 62 kuželek. Druhá polovina utkání měla podobný průběh. Opět dvě výhry hostujících hráčů a navíc citelná ztráta v poražených kuželkách. Přerovský Dalibor Matyáš zahrál nejlepší výkon v utkání a ten měl hodnotu 603 poražených kuželek. V závěru utkání se tak již hrálo jen o to, zda hosté nadělí domácím kanára. Nakonec se tak nestalo. Lukáš Doubrava uhrál čestný bod nad Jiřím Kudelou.

Datum: 24. 10. 2010 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa