ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

1. KLZ – páté kolo soutěže

Prim v tomto kole hrály domácí celky. Zvítězily, když pominu odložené utkání, ve všech zápasech. Po prohře Slavie Praha na Konstruktivě zůstává po tomto kole bez ztráty bodu již jen Spartak Přerov, který si doma poradil bez větších problémů s béčkem KK Zábřehu.

V pořadí jednotlivkyň oběma soutěžím vévodí hráčka Slavie Praha Šárka Marková. V průměrech vede před Kamilou Šmerdovou z ČKD Blanska a svou spoluhráčkou Kamilou Barborovou. Až čtvrtou příčku drží loňská vítězka Dana Wiedermannová ml.  V pořadí dle zisku bodů drží stále pět hráček 100% úspěšnost. Šárka Marková za Slavie Praha je na prvním místě před svými pronásledovatelkami díky lepší úspěšnosti v zisku setových bodů.

Pražské derby, ve kterém hostila Konstruktiva Slavii ukazuje při prvním pohledu na výsledek na jasnou výhru domácích, ale není to až tak úplná pravda. Slávia vedla po většinu utkání na kuželky. O toto vedení přišla až na druhé dráze v závěru zápasu a duel mezi Vladimírou Šťastnou a Lenkou Novou byl dlouho otevřený. Domácí hráčka nakonec po výborném výkonu, když ji chyběly pouhé tři kuželky do šestistovky vyhrála a pečetila výhru domácího celku. Nutno podotknout, že hráčky Slavie měly velkou smůlu ve střední části zápasu, kde jak Pavlína Radílková, tak Kamila Barborová své duely těsně prohrály a to jistě mělo velký vliv na další průběh utkání. Oběma chyběly tři kuželky na zisk bodů.

Hráčky Spartaku Přerov doma v tomto kole nezaváhaly a jsou asi největším překvapením letošního ročníku, když jsou po výhře v tomto kole na čele tabulky bez ztráty bodu. Béčko KK Zábřeh stačilo na domácí hráčky pouze v úvodu utkání, kde díky výraznější výhře Kamily Chládkové měly poprvé a naposled v tomto utkání hostující hráčky navrch. V dalším průběhu to již s nimi šlo s kopce. Střední část ovládly domácí hráčky, které šly po zisku  obou bodů do jasného vedení. Kristýna Strouhalová zahrála v této fázi utkání nejlepší výkon dne s 571 poraženými kuželkami. V závěru již ani nejlepší výkon v řadách hostujícího celku, který předvedla Dana Wiedermannová st. (569) nemohl nic změnit na jasné výhře Přerova.

KK Šumperk hostil v tomto kole nováčka soutěže TJ Valašské Meziříčí a průběh utkání tomu plně nasvědčoval. Hostující hráčky zcela propadly hned v úvodní části zápasu a již nebylo o co hrát. Domácí Kateřina Bezdíčková podala výborný výkon, když porazila 591 kuželek a spolu s Andreou Tatouškovou vytvořily náskok 140 kuželek. Střed zápasu měl podobný průběh, akorát s tím rozdílem, že prohry hostujících hráček nebyly tak propastné. V závěru se nakonec o čestný úspěch hostujícího celku zasloužila Vendula Šebková po nejlepším výkonu družstva s 558 poraženými kuželkami. Byl to jediný výkon hostujícího celku, který snese přísnější kritéria a to bylo pro případný úspěch v utkání málo.

Áčko KK Zábřeh hostilo loňskou dvojku konečné tabulky TJ ČKD Blansko. Hostující hráčky zůstávají hluboko za svou loňskou výkonností a tento trend potvrdily i v Zábřehu. V úvodu utkání sice uhrála Jana Koplíková po těsné výhře bod nad Marii Vojtkovou, ale to bylo ze strany Blanska vše. Ve střední části hostující hráčky zcela propadly a to nemusely domácí zahrát nijak oslnivé výkony. V závěru získala hostující Kamila Šmerdová pro Blansko druhý bod po nejlepším výkonu v utkání, který má hodnotu 565 poražených kuželek. Výhru KK Zábřeh „A“ pečetila Lenka Horňáková, která dosáhla nejlepší výkon domácích 559 poražených kuželek.

Sokol Chýnov se podruhé představil doma proti SKK Jičínu. Po prohře v prvním domácím utkání s KK Zábřehem „A“ si jeho hráčky chtěly napravit reputaci a to se jim povedlo. Utkání mělo poměrně vyrovnaný průběh, ve kterém si domácí hráčky udržovaly ve střední a závěrečné fázi utkání mírný odstup v poražených kuželkách a to jim při zisku tří bodů ze hry zajistilo vítězství a dva body do tabulky. Ve výborném světle se představila hned v úvodu utkání domácí Jana Račková, která porazila 574 kuželek, což byl nejlepší výkon v utkání a velkou měrou se zasloužila o celkovou výhru domácího celku. V závěru utkání zabojovala z hostujícího celku Dana Viková. Zahrála nejlepší výkon hostů 554, ale při slabším výkonu Lenky Hrdinové to již nemělo velký vliv na konečný výsledek zápasu.

Datum: 17. 10. 2010 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa