ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

1. KLZ – čtvrté kolo soutěže

Bilance kola je opět vyrovnaná. Jak domácí, tak hostující celky uhrály po třech výhrách. Úspěšný byl celek SKK Primátoru Náchod, který v dramatickém utkání přehrál SKK Jičín. Rozjetý Spartak Přerov zvítězil ve Valašském Meziříčí a Konstruktiva Praha v Zábřehu nad místním béčkem.

Po čtvrtém kole jsou ve vedení dva celky, které jsou zatím bez ztráty bodu. Jsou to obhájce mistrovského titulu Slavia Praha a Spartak Přerov. Oba celky se odpoutaly od svých pronásledovatelek již na čtyři body. Konec tabulky bude letos asi hodně zajímavý. První body získaly v tomto soutěžním ročníku hráčky KC Zlína, které přehrály KK Šumperk díky skutečnosti, že hostující celek nedodal registrační průkaz hráčky, který zapomněl doma. Po dvou bodech pak získaly další čtyři celky. Pořadí jednotlivkyň ovládla Šárka Marková ze Slávie Praha, která vede jak v pořadí dle průměrů, tak v pořadí dle zisku bodů. 100% úspěšnost drží stále šest hráček.

V utkání kola hostila Slavia Praha KK Zábřeh „A“. Ve vyrovnaném utkání měly přece jenom o poznání mírně navrch domácí hráčky. Úvod utkání vyzněl pro domácí. Majka Vojtková držela krok s Šárkou Markovou v plných. Zahrála své letošní maximum, ale na zisk bodu to nestačilo. Dorážky měla lepší domácí hráčka a poměrně jasně zvítězila. Škoda velkého počtu chyb u hostující hráčky. Ve druhém duelu nastoupila domácí Blanka Mizerová na Danu Wiedermannovou a v závěru jí darovala půl bod, když poslední dorážku zahrála pod psa. Čtyři mávky na zadního roha. Ve střední části nastoupila Růžena Smrčková na Romanu Švubovou a první šedesátku zahrála na jedničku. Vytvořila si náskok, který i přes horší druhou šedesátku uhájila. Pavlína Keprtová poměrně hladce přehrála Janu Pavlíkovou a tak před závěrem vedla Slavia 2,5:1,5 při náskoku 29 kuželek. V závěru utkání zahrála Kamila Barborová na Lenku Horňákovou nejlepší výkon utkání 579 a bylo rozhodnuto. Jitka Killarová přehrála po dobrém výkonu Vladimíru Šťastnou, ale to již nemohlo nic změnit na výhře domácího celku. Utkání jsem se zúčastnil jako divák a z mého pohledu se jednalo o velmi vydařený zápas.

SKK Jičín hostil SKK Primátor Náchod a po prohře v prvním domácím utkání si potřebovaly hráčky napravit reputaci, ale ani v tomto utkání se jim nedařilo úplně podle jejich představ. Obě družstva získala v každé části utkání po bodu, a tak o výsledku rozhodovaly poražené kuželky a těch měly v závěru na svém kontě o 20 víc hostující hráčky.

KC Zlín byl před tímto kolem jako jediný celek bez zisku bodů a proti KK Šumperku si nemohly být hráčky jisté, že je uhrají. Náhoda jím nahrála v jejich prospěch. KK Šumperk zapomněl doma registrační průkaz jedné z hráček a to hodně usnadnilo domácím cestu k zisku prvních bodů. Hned v úvodu utkání zajistila domácím  hráčkám zisk obou bodů nejlepším výkonem v utkání Lenka Polášková. Porazila 554 kuželek a to znamenalo, že hostující hráčky již nemohou uhrát remízu. Zbytek utkání již proběhl v poklidu  k radosti domácích hráček, které tak dosáhly na první body v soutěžním ročníku.

TJ Valašské Meziříčí hostilo Spartak Přerov jehož hráčky neztratily v tomto ročníku soutěže zatím žádný bod a v tomto trendu chtěly pokračovat i v tomto kole. Hned v úvodu se nedařilo nejlepší hráčce Přerova v minulém kole Michaele Sedláčkové, která po podprůměrném výkonu nestačila na Zdenu Adamcovou. Bod pro hostující celek uhrála Gabriela Novotná. Ve střední části zápasu získala obě družstva po bodu a vše bylo otevřené. Pro Přerov hovořil náskok v poražených kuželkách, kterých měly hostující hráčky na svém kontě o 55 víc jak jejich soupeřky. V závěru mělo navrch hostující družstvo, zásluhou Kateřiny Fajdekové. Ta jasně přehrála domácí hráčku a tak vyrovnaný duel mezi Janou Holubovou a Markétou Jandíkovou již jen kosmeticky doladil výsledek utkání, které skončilo výhrou hostujících hráček.

KK Zábřeh „B“ přivítal na svých dráhách hráčky Konstruktivy Praha a na své soupeřky nestačil. Ve vyrovnaném utkání, kde všechny duely skončily poměrem 2:2 se nakonec z vítězství radovaly hostující hráčky. KK Zábřeh „B“ nezvládl v tomto utkání závěr. Před nástupem do závěru to bylo pro domácí ještě přijatelné. Při remíze 2:2 a plus 7 to bylo nadějné. Pak to již šlo s domácími z kopce. V závěru se jim nedařilo a to byla voda na mlýn hráček Konstruktivy. Ty dokonale využily zaváhání domácích a odvážejí si ze Zábřehu dva body.

ČKD Blansko hostilo nováčka soutěže Sokol Chýnov. Hostující hráčky se svého soupeře nezalekly a po první polovině zápasu vedly 2:1 při náskoku sedmi kuželek. Domácí hráčky, stejně jako v minulém domácím utkání, ve druhé polovině zápasu vývoj otočily a zcela po zásluze braly oba body.

Datum: 3. 10. 2010 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa