ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

1. KLM – čtvrté kolo soutěže

Ve čtvrtém kole soutěže si připsaly na své konto domácí celky čtyři výhry. Hosté se radovali ze zisku bodů ve dvou utkáních. Sokol Luhačovice překvapivě zvítězil v České Třebové a jsou v tabulce jako jediní v soutěži bez ztráty bodu.

Druhé vítězství hostujícího celku zaznamenali hráči Spartaku Přerov, kteří přehráli nováčka soutěže TJ Valašské Meziříčí. Bez zisku bodu jsou i po tomto kole nadále hráči Moravské Slavie Brno. Slavoj Praha jim nadělil kanára při rozdílu 251 kuželek. Moravská uhrála v celém utkání pouhých šest setových bodů. Druhého kanára si připisují v tomto kole hráči Konstruktivy po prohře 8:0 v Jihlavě. V tomto kole byly odehrány dva zápasy bohaté na šestistovky. V České Třebové jich padlo pět. Nejlepší Pavel Jiroušek 618, který si tak pojistil vedoucí příčku v pořadí jednotlivců. Hosté uhráli v tomto utkání tři šestistovky. V Jihlavě padly jen tři šestistovky, ale další dva hráči zůstali pouhou kuželku za touto hranicí. Domácí hráči zaznamenali výkonem 3612 nový rekord kuželny počítaný na nově položených dráhách. Nejlepší výkon utkání předvedl Daniel Braun, který porazil 622 kuželek. Vůbec nejlepší výkon  kola zaznamenal v Husovicích domácí Zdeněk Vymazal, který porazil 626 kuželek. V pořadí jednotlivců drží průměr větší jak šest set čtyři hráči (Pavel Jiroušek – Lokomotiva Česká Třebová 617,3, Martin Kovář – SKK Primátor Náchod 608,7, Michal Markus – Sokol Luhačovice 605, Zdeněk Vymazal – Sokol Husovice 604,8). V pořadí jednotlivců dle získaných bodu má stále 100% úspěšnost deset hráčů. Vede Michal Markus ze Sokola Luhačovice, který má nejlepší úspěšnost v zisku setových bodů 91 %.

Utkání v Praze se vyvíjelo přesně podle tabulkových předpokladů. Hráči Slavoje od úvodních hodů hosty jasně převyšovali a postupně zvyšovali svůj náskok až na propastných 251 kuželek. Nejblíže k zisku bodu měl náhradník v dresu moravské Jan Bernatík, který jako jediný uhrál se svým soupeřem remízu 2:2. K úspěchu mu nakonec chybělo osm kuželek. Výborný výkon předvedl domácí Jaroslav Procházka se 605 poraženými kuželkami. Petr Pavlík měl nához výborně rozehraný, ale závěrečnou dráhu nezahrál podle svých představ a zůstal jedinou kuželku pod šestistovkou.

Hráči Centropenu Dačice konečně domácí fanoušky nezklamali. Po poměrně dobrém výkonu jasně přehráli Jiskru Kovářskou a jsou v tabulce na sedmém místě se ziskem čtyř bodů. Po dvě třetiny zápasu bylo utkání hodně vyrovnané. Stav 2:2 a plus 17 kuželek pro domácí dával hráčům Jiskry Kovářská naději na úspěch. Opak byl nakonec pravdou. Domácí hráči Karel Novák s Jirkou Němcem vzali svými výkony hostujícím hráčům vítr z plachet. Oba zvítězili jasně 4:0 a potvrdili tak jasnou výhru Dačic.

Husovice nastupovali k utkání vědomi si toho, že každá domácí ztráta může mít katastrofální následky a nezačali utkání vůbec dobře. V úvodu utkání Libor Škoula s Jiřím Axmanem na své soupeře nestačili a Náchod šel do vedení. Ve střední části zápasu zahrál domácím výborně Zdeněk Vymazal a přestože Husovice po druhé třetině utkání prohrávaly stále 3:1 na kuželky již vedli o 13. Závěr utkání již domácí hráči ustáli a dovedli utkání do vítězného konce.

Utkání kola ve kterém domácí Lokomotiva Česká Třebová hostila doposud neporažený Sokol Luhačovice skončilo překvapivě výhrou hostujícího celku. Hráči Luhačovic měli od úvodních hodů stále mírně navrch. Úvod zápasu vyzněl jasně pro hosty, kteří oba duely jasně vyhráli. Domácí získali ve střední části zásluhou Martina Podzimka bod, mírně se dotáhli v poražených kuželkách. Závěr zápasu si již hosté pohlídali. Milan Markus výkonem 612 uhrál bod. Prohra Jiřího Kudláčka s Pavlem Jirouškem již nemohla nic na výhře Luhačovic změnit.

Hosté z Přerova začali ve Valašském Meziříčí poměrně rozpačitě. Domácí měli v této fázi utkání navrch a zcela zaslouženě vedli 2:0 a po nevýrazném výkonu Jakuba Plebana měli k dobru 72 kuželek. Ve střední části utkání hráči Valašského Meziříčí ještě vedení udrželi a to hlavně zásluhou výhry Luboše Gassmanna nad Romanem Goldemundem. Domácí hráč prohrál o dvě kuželky, na body však zvítězil 3:1. Závěr zápasu již domácí neustáli. Přerovská dvojice Dalibor Matyáš s Vlastou Bělíčkem na kuželně dominovala, připsala si oba body a uhrála i poražené kuželky, kterých nakonec měly o 20 víc jak domácí.

V Jihlavě si domácí na nově položené dráhy již zvykli a to potvrdili novým nejlepším výkonem, který má po tomto kole hodnotu 3612 kuželek. Tři hráči se dostali přes šestistovku a dvěma chyběl k překonání jediný kolek. Nejlepší v utkání Daniel Braun 622, nejhorší z domácích skončil Martin Švorba výkonem 576 a na tyto výkony nedokázali hosté Konstruktivy Praha odpovědět a zcela po zásluze prohráli s nulou. Hosté od úvodních hodů postupně ztráceli. Největší šanci na zisk bodu měl z hostujícího celku Zdeněk Zahrádka. O ten se připravil výkonem na druhé dráze, kde po výkonu 114 hodně ztratil. Zbývající dvě dráhy zahrál fantasticky. Na nich porazil 323 kuželek, na svého soupeře jich ale potřeboval o devět víc.

Datum: 3. 10. 2010 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa