ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

1. KLM – druhé kolo soutěže

Druhé kolo nedopadlo pro domácí celky vůbec dobře. V domácím prostředí dokázal zvítězit pouze Slavoj Praha, který nadělil Jiskře Kovářské kanára a Lokomotiva Česká Třebová, která po výborném výkonu přehrála Konstruktivu Praha. Bod po remíze 4:4 si odvážejí z Valašského Meziříčí hráči KK PSJ Jihlava.

Centropen Dačice neporušil tradici z loňského ročníku a hned v úvodním kole přenechal body hráčům Sokola Luhačovice. Nutno dodat, že výkon domácích tentokrát nebyl nijak přesvědčivý. Ani hráči Sokola Husovice doma nijak nepřesvědčil. Po průměrném výkonu přenechali iniciativu hostujícímu Přerovu, který podal výborný výkon 3506 a zcela zaslouženě zvítězil.  Mistrovský celek SKK Primátor Náchod po loňské remíze nenechal na Moravské Slavii nic náhodě. Hosté porazili o 100 kuželek víc než domácí a jasně vyhráli 6:2. KK PSJ Jihlava zajížděla na dráhy nováčka soutěže do Valašského Meziříčí. Hosté již měli v sestavě Pavla Petrů s Jiřím Dvořákem, ale po průměrném výkonu celého družstva to na zisk obou bodů nestačilo. Obě družstva získala po třech bodech a ani poražené kuželky o vítězi nerozhodly. Obě družstva porazila shodně 3270 kuželek.  Na čele tabulky jsou tak po druhém kole stále bez ztráty bodu čtyři družstva a rovněž čtyři družstva nezískala ani bod.

Z jednotlivců předvedli výborné výkony Zdeněk Gartus, porazil 637 kuželek, a Pavel Jiroušek v České Třebové 634. Celkově bylo v tomto kole dosaženo 11 výkonů přes šest set poražených kuželek. Po dvou kolech drží průměr vyšší jak šest set celkem šest hráčů. Nejlepší je zatím Pavel Jiroušek z Lokomotivy České Třebové průměrem 621 před Pavlem Paliánem z Moravské Slavie Brno 616 a luhačovickým Michalem Markusem 605.

Mistrovský celek SKK Primátor Náchod  zajížděl k utkání druhého kola do Brna na Moravskou, kde loni v prvním kole uhrál pouze remízu. V sobotu nenechali hosté v Brně nic náhodě. Po dobrém výkonu zcela jasně zvítězili. Hosté vyhráli úvod utkání 2:0. Ve střední části vykřesal naději domácím Pavel Palián, který potvrdil skvělou formu z úvodního kola v Luhačovicích opět výkonem přes šest set. Tentokrát to bylo 615. V závěru domácí na Náchod neměli. Výhru hostujícího celku pečetil Roman Straka výkonem 603.

KK PSK Jihlava zajížděla na dráhy nováčka soutěže do Valašského Meziříčí již v plné sestavě. Po vyřízení nezbytných formalit se v sestavě objevili Pavel Petrů s Jiřím Dvořákem. Domácí po slabším výkonu v prvním kole se mírně zlepšili a to stačilo na to, že uhráli remízu.  Hráči Valašského Meziříčí měli lepší vstup do utkání hlavně zásluhou výborného výkonu Radima Metelky 581 a z toho žili až do konce, kde byl konečný rozdíl plus mínus 0. Závěrečná fáze utkání byla hodně dramatická a kterékoliv z družstev mohlo zvrátit vývoj zápasu ve svůj prospěch. Nakonec se tak nestalo a utkání skončilo nerozhodně 4:4.

Slavoj Praha nenechal doma proti Jiskře Kovářské nic náhodě. Hned v úvodu se domácí do svého soupeře řádně opřeli a zásluhou vynikajícího výkonu Zdeňka Gartuse 637 šli do jasného vedení. Ani v dalším průběhu zápasu nezaváhali. Nedali hostujícím hráčům žádnou šanci na zisk bodů a tak si Kovářská odváží z Prahy kanára po prohře 8:0.

Centropen Dačice úspěšně navázal na domácí výkony z loňského ročníku, pouze s tím rozdílem, že tentokrát to v závěru nebylo až takové drama, na jaké jsou domácí diváci zvyklí. Luhačovice si v závěru při rovnosti zisku bodů ze hry postupně vytvořily zásluhou výborného výkonu Michala Markuse 608 náskok až na konečných 50 kuželek a to rozhodlo o jejich přesvědčivém vítězství.

Hráči Sokola Husovice tentokrát nenavázali na dobrý výkon z úvodního kola, přenechali iniciativu výborně hrajícímu Přerovu, který zahrál v Husovicích na jedničku. Z domácího celku snese přísnější kriteria pouze výkon Zdeňka Vymazala 611 a to je málo. Ostatní hráči spadli do šedého průměru a to nemohlo na vítězství stačit. Přerovu zahráli tentokrát všichni hráči. Při pohledu na výkony, nejhorší Roman Goldemund 553, nejlepší Dalibor Matyáš 603. Druhou šestistovku přidal ještě Václav Mazur výkonem 602 poražených kuželek.

Lokomotiva Česká Třebová hostila nováčka soutěže Konstruktivu Praha a ta domácí lehce potrápila. Hostující celek zahrál výborně, ale na vynikajíc výkon domácího celku to nestačilo. V utkání, kde byly dosaženy čtyři výkony přes šest set a a další tři byly těsně pod, nakonec zásluhou nejlepšího výkonu v utkání, který dosáhl domácí Pavel Jiroušek, 634 poražených kuželek, brali oba body domácí. Z hostujícího celku zahrál nejlépe Jaroslav Borkovec výkonem 607. Na šestistovku dosáhl ještě Štěpán Koblížek rovných 600 a z domácího celku Martin Podzimek výkonem 604.

Datum: 19. 9. 2010 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa