ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

1. KLZ má za sebou první kolo nového ročníku

Úvodní kolo soutěžního ročníku 2010–11 přineslo několik zajímavých výsledků.

Hned v prvním kole soutěže domácí celky nepřesvědčily, hostujícím týmům se podařilo zvítězit ve třech utkáních, když mistrovský celek KK Slavia Praha zvítězil na drahách nováčka soutěže ve Valašském Meziříčí, SKK Jičín bodoval na Konstruktivě a oba body přivážejí překvapivě hráčky druhého nováčka soutěže Sokola Chýnov z Náchoda.

Přebornický celek Slavia Praha zajížděl ke svému prvnímu utkání na dráhy nováčka soutěže do Valašského Meziříčí.  Družstvu chyběly v tomto utkání dvě klíčové hráčky z loňské sezóny a to nahrávalo domácím. Daniela Žďárková přestoupila do Nového Boru a Růžena Smrčková byla dočasně mimo ČR.  Hned úvodní vystoupení Šárky Markové z hostujícího celku naznačilo jakým směrem se bude utkání ubírat. Porazila 594 kuželek a to je nový rekord kuželny. Jasně 3:1 přehrála nejlepší z domácího celku Vendulu Šebkovou. Druhý bod pro hostující celek získala Blanka Mizerová, když s domácí Karolínou Popovičovou sice  prohrála o šest kuželek, na sety však brala bod rovněž po výhře 3:1. Střed utkání vyzněl jasně pro Slavii. Obě hostující hráčky braly body a před nástupem do závěrečných duelů bylo v podstatě rozhodnuto. Domácím se pouze podařilo zásluhou Kláry Zubajdové odvrátit prohru s nulou, když uhrála bod na  Helenu Gruzskovou. Ta sice porazila o kuželku víc jak domácí hráčka, ale  na body  prohrála 3:1.

Béčko KK Zábřeh přivítalo v prvním kole doma hráčky KC Zlína a po dobrém výkonu hostující celek jasně přehrály.  KC Zlín  v Zábřehu zcela propadl. V celkovém součtu jim chybělo 41 kuželek na pokoření hranice 3000 poražených kuželek a na takový výkon se vyhrávat nedá. Přísnější kriteria snese pouze výkon Aleny Kantnerové, která porazila 540 kuželek a získala čestný bod pro hostující celek. Domácí hráčky podaly vyrovnaný výkon a nenechaly v hledišti nikoho na pochybách o tom, že první body v novém soutěžním ročníku zůstanou doma. V domácím celku zahrála výborně Miloslava Hlavová, která porazila 554 kuželek.

Hráčky Konstruktivy hostily v prvním kole SKK Jičín a hned v úvodní části utkání přenechaly iniciativu hostujícímu celku. Vedení 2:0 při náskoku 58 kuželek pro jičínské hráčky nesliboval pro domácí nic dobrého. Ve střední části došlo k dělbě bodu. Domácí hráčky stáhly z náskoku Jičína jen osm kuželek a tak to měly Veronika Plasová s Lenkou Novou v závěru hodně těžké, zvláště, když měly hosté trumf v rukávu v podobě své nejlepší hráčky Lenky Hrdinové. Ta svoji výkonost potvrdila nejlepším náhozem v utkání, když porazila 559 kuželek a to stačilo i přes prohru její spoluhráčky Lenky Tomáškové na jasnou výhru se ziskem prvních dvou bodu v novém soutěžním ročníku.

Přerovské hráčky hostily v prvním kole druhý celek z pořadí v minulém soutěžním ročníku ČKD Blansko. Úvod zápasu vyšel zásluhou nejlepšího výkonu v utkání, který předvedla Michaela Sedláčková, když porazila 573 kuželek, Přerovu. V dalším průběhu utkání získávala obě družstva vždy po bodu. Hostující hráčky postupně ubíraly z náskoku domácích, který nastřádaly v úvodu. V závěru, kdy již bylo jasné, že bude brát oba body družstvo, které porazí víc kuželek domácí hráčky náskok ustály  a zvítězily o 24 kuželek. Hostující hráčky mohly ještě v závěru rovněž pomýšlet na remízu díky výkonu Zuzany Musilové na poslední dráze. V plných prohrála s Janou Holubovou 14 kuželek. V dorážce mohutně finišovala, ale ani 71 dorážky na zisk kýženého bodu nestačilo. Chybělo pět kuželek.

Derby v Šumperku, kde domácí hostily KK Zábřeh A slibovalo po přesunech hráček v Zábřehu zajímavou podívanou. Ve vyrovnaném utkání nakonec rozhodl o zisku bodů vynikající výkon domácí Jitky Horké, která výkonem 601 (nejlepší výkon kola) získala pro Šumperk ve střední části utkání rozhodující náskok v poražených kuželkách. V dresu KK Zábřeh podala výborný výkon Dana Wiedermannová ml., 585 poražených kuželek.

Překvapení na úkor domácího celku se zrodilo v Náchodě, kde domácí podlehly po velkém boji nováčkovi z Chýnova. Hostující celek posíleny o hráčky Pelhřimova a hostující Janu Račkovou bude určitě po vystoupení v prvním kole  pro každý celek v soutěži nepříjemným soupeřem. Chýnovu vyšel výborně úvod do utkání, kde Jana Račková nejlepším výkonem v zápasu 586 jasně přehrála domácí Michaelu Divišovou ml., které se příliš nedařilo. Jedenáct mávek je hodně (méně aktivit na facebooku a více v tréningu a bude to dobré). Ve druhé dvojice porazily obě hráčky shodný počet kuželek. Na body byla lepší domácí Michaela Divišová st.. Ve zbytku utkání získala obě družstva po dvou bodech a tak o konečném výsledku a zisku bodů rozhodovaly poražené kuželky a těch měl nakonec na svém kontě více hostující celek právě zásluho výborného výkonu Jany Račkové z úvodu zápasu.

Datum: 12. 9. 2010 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa