ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Kuželkáři SKK Jičín již trénují v novém

Generální rekonstrukce jičínské kuželny, která začala devátého května, je u konce. Po dvaadvaceti letech tak budou mít příznivci kuželek v Jičíně možnost hrát na drahách, které se řadí k české špičce.

Po demontáži dosavadního zařízení, tedy automatických stavěčů kuželek, podavačů koulí a elektroinstalace, následovalo rozebrání roštů pod rozběhy a další demoliční práce. Poté dorazil z moravského Vracova kamion se 14 tunami materiálu a pracovníci specializované firmy J&R Digital se pustili do díla. V první fázi instalovali nosné konstrukce a rošty, na které byl nakonec položen finální deskový povrch sportoviště od renomované německé firmy Schmid. Samozřejmě i automatické stavěče jsou od tohoto výrobce, na jehož materiálech se hrají nejprestižnější světové soutěže, včetně mistrovství světa.

Všichni příznivci kuželek se tak mají na co těšit. Po dlouhých letech budou mít možnost hrát a připravovat se na drahách, které se zařadí mezi českou špičku. Pro týmy SKK Jičín to bude v nadcházejícím soutěžním ročníku hodně obtížné, neboť hodně těžily ze znalosti a specifik dosavadních saduritových drah. Cílem všech družstev bude určitě záchrana, ale pro další výkonnostní růst a konkurenceschopnost s předními českými celky to byl krok více než nutný. Samozřejmě obrovskou devizou bude nové sportoviště pro mládež a velkým lákadlem bude i pro neregistrované, kteří se jistě mohou také těšit na hodnotnější výkony.

V tuto chvíli již členové SKK Jičín trénují, ale jelikož je třeba provést některé drobné úpravy, a především ošetřit povrch drah speciálním voskovým nátěrem, který zajistí jejich dlouhou životnost, pro veřejnost se stánek otevře od 1. srpna. Rezervace drah bude přijímat tradičně na telefonu 777 552 450 Miroslav Bureš. Ve druhé polovině srpna bude rovněž připraven první přípravný turnaj nové sezony, a to jak pro registrované, tak neregistrované hráče.

Kuželna SKK Jičín po rekonstrukci

Kuželna SKK Jičín po rekonstrukci

Datum: 15. 7. 2010 | Sekce: Ostatní | Autor: Jiří Kapucián