ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Májový turnaj žáků 2010

Ve dnech 15.–16. května 2010 se uskutečnil na nádherné kuželně v Pelhřimově již 5. ročník Májového turnaje žákovských krajských výběrů.

Po prosincovém turnaji dorosteneckých výběrů toto byla další akce Komise mládeže ČKA. A nutno podotknout, že tento žákovský turnaj si v ničem nezadá se svým „starším bráchou“. K vidění byly velmi dobré výkony, dramatické koncovky, pracovaly nervy.

Ty nejpevnější měli nakonec kluci a holky z Karlovarského kraje, které vcelku suverénně soutěž vyhráli. O druhé místo bojovaly družstva krajů Zlínského a spojené družstvo Moravskoslezského a Olomouckého kraje. Jediná kuželka pak rozhodla, že stříbro putuje na sever Moravy, bronz pak do Zlína. V jednotlivcích vyhrála Natálie Topičová (Zlínský kraj) výkonem 260 kuželek, stejně jako druhá Aneta Němcová (Olomoucký kraj – horší dorážka). U kluků dosáhl nejlepšího výkonu Jakub Ouhel (Vysočina) 264 kuželek, druhý pak skončil Filip Bajer (Středočeský kraj) – 264 kuželek.

Do nedělního sprintu postoupilo 8 nejlepších dívek a 8 nejlepších kluků z celkového pořadí po sobotě. A i zde nebyla nouze o dramata. Řadu bojů rozhodovala až „náhlá smrt“ a právě zde bylo nejlépe vidět, co s nejmladšími adepty kuželek udělají „nervy“. Nakonec v kategorii děvčat putuje vítězství do Jihomoravského kraje zásluhou Hany Beranové, stříbro získala Tereza Stursová (Karlovarský kraj), o bronz se podělily Natálie Topičová (Zlínský kraj) a Šárka Ondřejová (Jihočeský kraj). U kluků se ve finále potkali dva nejlepší ze soboty. Filip Bajer (Středočeský kraj) vrátil Jakubu Ouhelovi porážku ze soboty, a stal se vítězem sprintu. Druhý skončil Jakub Ouhel (Vysočina), třetí místa připadla Matěji Novákovi (Karlovarský kraj) a Jakubu Flekovi (Jihomoravský kraj).

V rámci turnaje proběhla i neformální schůzka KM ČKA s přítomnými mládežnickými trenéry, která se točila především okolo dění v mládežnických kuželkách a o připravované změně soutěží mládeže, které by měly vstoupit v platnost od sezóny 2011–2012. Předseda KM ubezpečil přítomné, že připravované změny budou probíhat po diskusi s co nejvíce mládežnickými trenéry. Návrh k diskusi předloží KM ČKA v září 2010.

Celá akce tak splnila svůj účel a byla velmi vydařená. Velké poděkování pak patří pořadatelskému oddílu TJ Spartak Pelhřimov za naprosto perfektní zajištění celého turnaje. Všichni se v Pelhřimově cítili velmi dobře. A tak jediným kazem bylo to, že kraji Ústeckému a Praze se nepodařilo žákovské družstvo sestavit. Tak snad příště…

František Majer
předseda Komise mládeže

Datum: 27. 5. 2010 | Sekce: Mládež | Autor: František Majer