ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Pohár ČKA – čtvrtfinále

Máme za sebou čtvrtfinále letošního Poháru ČKA v obou kategoriích a čekají nás už jenom finálové turnaje.

Pokud se podíváme na složení finálových skupin, musíme mít dojem, že jsme otevřeli rok starý zpravodaj. Do „Final four“ obou kategorií se probojovala úplně stejná družstva jako v minulém ročníku. S tím rozdílem, že se bude hrát na jiných kuželnách a v kategorii mužů, na základě nasazení, se v semifinále utkají jiná družstva.

Jak budou finálové turnaje vypadat. Muži hraji v Jihlavě na kuželně PSJ. V sobotu 5.6.2010 se nejdříve v prvním semifinále v 15 hodin střetnou KK PSJ Jihlava s KK Slavoj Praha a ve druhém semifinále v 17:30 hod se utká Centropen Dačice se Spartakem Přerov. V neděli 6.6.2010 se potom v 8:30 hod utkají o třetí místo poražení semifinalisté a 11 hod se ve finále střetnou vítězové semifinálových duelů.

Ženy hraji v Zábřeze, a v sobotu, ve stejných časech jako muži, se nejdříve v prvním semifinále střetnou KK Kroměříž s KK Zábřeh a potom KK PSJ Jihlava s SKK Jičín. V neděli je potom na pořadu stejný program jako u mužů.

Jakým způsobem se družstva do finále probojovala? V kategorii mužů to bylo zcela jednoznačné. Všechna čtyři postupující družstva vyhrála nejen odvety na domácí kuželně, ale i úvodní zápasy na kuželnách soupeřů. PSJ Jihlava na Moravské Slavii Brno, Slavoj Praha v Plzni, Spartak Přerov ve Valašském Meziříčí. Všechna tato tři úvodní utkání byla dramatická a favorité zvítězili velmi těsným rozdílem. Ve čtvrtém čtvrtfinálovém duelu zvítězil Centropen Dačice zcela jednoznačně už i na domácí kuželně Jiskry Kovářská v Chomutově.

Favorité v kategorii žen to měli poněkud složitější. Ne všichni. PSJ Jihlava uštědřila ženám z Ústí nad Labem dva kanáry a obě utkání vyhrálo i družstvo Zábřeha s Valašským Meziříčím. Ovšem ani jedno z nich přesvědčivě. Utkání Jičína s Chýnovem se po dohodě soupeřů hrála v opačném pořadí a SKK Jičín si hned v domácím utkání vytvořil výrazný náskok, který hned v úvodním duelu odvety, výhrou o jedinou kuželku, dokázal proměnit v postup. Největší problémy s postupem měl loňský vítěz, KK Kroměříž. V prvním zápase v Kolíně prohrála Kroměříž 5:1 a Kolín měl velkou šanci na účast ve finálovém turnaji. Kolín svou šanci v odvetě neustál a tím nejtěsnějším možným rozdílem byl vyřazen.

Datum: 23. 5. 2010 | Sekce: Pohár ČKA | Autor: Jindřich Svoboda