ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Výsledky kvalifikací na MČR neregistrovaných

V sobotu se dohrály zbylé kvalifikační turnaje v kategorii neregistrovaných družstev.

V Ústí nad Labem triumfovali vítězové nultého ročníku z Karlových Varů. Celkem postoupilo do finálového turnaje, který se letos bude hrát 5. 6. 2010 v Hradci Králové, 7 týmů ze 16 zúčastněných. V jednotlivcích se blýskl nejlepším výkonem turnaje Josef Štech (283).

Největší turnaj se letos odehrál v Blansku. Pro 28 družstev z Moravy bylo připraveno 13 postupových míst. Na postup bylo nakonec potřeba zahrát přes 1000 kuželek. Nejlepším kvalifikačním výsledkem vůbec (1069) se prezentovalo družstvo DSB EURO. Mezi jednotlivci doslova exceloval Ladislav Rolc ze Solnice, když ho na poměrně těžkých blanenských drahách od třístovky dělily pouhé 4 kuželky a já se musím zeptat ústy klasika: „Kdo z Vás druholigových hráčů to má, pánové?!?“

Posledním z trojice byl turnaj v Nové Bystřici. Zde byl postup zajištěn pouze pro 4 týmy, ovšem z 9 účastníků. Přes magickou hranici se nakonec přehouplo jen jediné družstvo – Obklady Peč (1019). Hned 3 ze 4 hráčů tohoto družstva se také objevili na bedně mezi jednotlivci. Nejlepším byl nakonec až díky lepší dorážce David Bártů (264).

Všem postupujícím gratulujeme a přejeme hodně štěstí při jejich vystoupení ve velkém finále letošní sezony!

Datum: 17. 5. 2010 | Sekce: Neregistrovaní | Autor: Jan Kotyza