ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Juniorská reprezentace v Olomouci

Na dobře připravené kuželně v Olomouci proběhl další kontrolní start juniorské reprezentace v přípravě na blížící se mistrovství světa, které se uskuteční ve dnech 24.–29. 5. v chorvatské Rijece.

Pozváno bylo 8 juniorek a 8 juniorů. Kvůli úrazu se na poslední chvíli omluvil přerovský Vlasta Bělíček, který se do Olomouce i přesto přijel podívat. První kontrolní start na 120 HS proběhl hned po sobotním obědě. Pro některé následovala rehabilitace v nedalekém bazéně. Po večeři přišla na řadu soutěž ve sprintu, kde zvítězila Michaela Divišová a Michal Kratochvíl. Ihned po skončení soutěže ve sprintu přišly na řadu tandemy. Zde opět kralovala Divišová spolu ve dvojici s Filipem Dejdou. Některým hráčům hody nestačily, tak si na volných drahách zahráli další šedesátku.

V neděli junioři a juniorky předvedli poslední nához na 120 HS. Radikální zlepšení oproti sobotnímu prvnímu náhozu předvedly obě blanenské hráčky a Michaela Divišová, z juniorů pak Filip Dejda. Celkově nejlepším hráčem dle součtu dvou náhozů na 120 HS se stal Filip Dejda (1194), který o jednu kuželku porazil Ondru Touše (1193). Mezi juniorkami nejlepších výkonů dosáhla Vendula Šebková. Ostatní výsledky viz níže v odkazu.

Kontrolní start proběhl bez problémů za vydatné podpory olomouckých funkcionářů – těm patří opětovné díky. Poslední prověrkou před mistrovstvím světa bude mezistátní utkání s Rakouskem, které se uskuteční 1. května na kuželně v Rosicích. Zde budou předány nominační dekrety sedmičce hráčů a hráček, kteří odcestují dne 22. 5. do chorvatské Rijeky.

Datum: 5. 4. 2010 | Sekce: Reprezentace | Autor: Radka Malá